Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Με ραγιάδες επανάσταση δεν γίνεται...

Μου ήρθε αυτό το "κάλεσμα" και σας το δίνω:


ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ..

Φίλε και φίλη πατριώτη/ισα ,
Είμαστε μια ομάδα Ελλήνων που απηυδήσαμε με όσα συμβαίνουν στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό. Πιστεύουμε ότι δεν είμαστε οι μόνοι αλλά δεν ξέρουμε πόσοι ακριβώς είμαστε. Τον τελευταίο καιρό η Βουλή και η Κυβέρνηση έχει πάρει μια σειρά κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον του τόπου χωρίς να ζητήσει την γνώμη του λαού. Οι αποφάσεις αυτές αλλάζουν τη ζωή μας για δεκαετίες προς το χειρότερο.
Δεν μας ρώτησε κανείς για αυτά τα θέματα λες και δεν αφορούσαν κυρίως εμάς. Αποφασίσαμε λοιπόν να ζητήσουμε να μας ρωτήσουν με ένα πολλαπλό δημοψήφισμα για όσα αφορούν εμάς και τα παιδιά μας.
Θέλουμε να μας ενημερώσουν με ειλικρίνεια για όσα συμβαίνουν και θα συμβούν και να ψηφίσουμε αυτό που θεωρούμε καλύτερο για το μέλλον της κοινωνίας μας.
Δεν μπορούν να μας αρνηθούν αυτό το αυτονόητο δικαίωμά μας αν είναι δημοκράτες.

Αγωνιζόμαστε για τη διενέργεια

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ.

Για να πραγματοποιήσουμε αυτή την πρωτοβουλία χρειαζόμαστε την συνεχή παρουσία μας στο Σύνταγμα σαν σύμβολο της αποφασιστικότητάς μας στον αγώνα. Με καλή οργάνωση μπορούμε να υποστηρίξουμε το δίκαιο αίτημά μας και να δώσουμε επιτέλους μια ελπίδα σε όλους. Να δείξουμε ότι υπάρχουν ακόμα Έλληνες με ψυχή.
Μάθετε πως μπορείτε να βοηθήσετε εδώ.


ΚΕΝΤΡΙ: Πήγα στο link που δίνουνε και βρήκα αυτά:

Πως θα οργανωθούμε

Για την οργάνωση συστήσαμε μια μικρή και ευέλικτη οργανωτική επιτροπή.

Στην επιτροπή αυτή μετέχουν άνθρωποι που δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα ή συνδικαλιστικό φορέα. Η επιτροπή αυτή δημιουργήθηκε μόνο για την οργάνωση αυτής της πρωτοβουλίας και μέτα την ολοκλήρωσή της θα διαλυθεί. Δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει πρόθεση για δημιουργία καμμίας οργάνωσης ή πολιτικού ή κομματικού φορέα οποιεσδήποτε και αν είναι οι συνθήκες.

Στην προσπάθεια συμμετέχουν όλοι όσοι και όσες επιθυμούν να βοηθήσουν , χωρίς κομματικές ταυτότητες και χωρίς να προσπαθήσουν να επιβάλλουν τις απόψεις τους ή την ιδεολογία τους.

Ο σκοπος αυτής της πρωτοβουλίας αρχίζει και τελειώνει μόνο με το μοναδικό αίτημά μας , αυτό της διενέργειας πολλαπλού δημοψηφίσματος . Τα ζητήματα θα τα θέσει ο ίδιος ο λαός. Στην κεντρική σελίδα κάνουμε μια πρώτη δημοσκόπηση ( χωρίς να αποκλείονται και άλλα που δεν έχουμε σκεφτεί) και τα δημοφιλέστερα προς το παρόν είναι :

· Άρνηση πληρωμής του χρέους και κήρυξη του ως απεχθές.

· Κατάργηση του μνημονίου και έξοδος από το ΔΝΤ

· Άρση της βουλευτικής ασυλίας και κατάργηση του νόμου περι ευθύνης υπουργών

· Αλλαγή του Συντάγματος για περισσότερη δημοκρατία και λαική κυριαρχία.

¨Οσοι και όσες δηλώσουν συμμετοχή θα ενημερωθούν προσωπικά (σε συνάντηση από κάποιο υπεύθυνο ομάδας της οργανωτικής επιτροπής), σχετικά με τις λεπτομέρειες της πρωτοβουλίας αλλά και θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν κάθε απορία τους ή ακόμα να διατυπώσουν νέες ιδέες που θα κάνουν πιο αποτελεσματική την προσπάθειά μας.

Και πάλι τονίζουμε ότι δεν πρόκειται για πολιτική κινηση με καταστατικό και δεν υπάρχει συνεπώς καμμία πολυσέλιδη ιδεολογική τοποθέτηση για να αναλύσουμε.

Κάθε εθελοντής/τρια θα καλεστεί να συμμετέχει στην ομάδα λειτουργίας που θα είναι παρούσα στην πλατεία για 6 ώρες, επιλέγοντας την βάρδια που θα διευκολύνει καλύτερα ανάλογα με τις υποχρεώσεις του.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Δεν είναι απαραίτητη η καθημερινή παρουσία των εθελοντών.

Ενας εθελοντής μπορει να κάνει όσες βάρδιες μπορεί και όταν μπορεί . Θα το δηλώσει και θα εκπονηθεί πρόγραμμα ώστε κάθε εθελοντής θα γνωρίζει πότε είναι η βάρδιά του.

Κάθε εθελοντής δεν θα είναι ποτέ μόνος του. Θα είναι μέλος μιας πολυμελούς ομάδας που θα είναι παρούσα και θα μοιράζεται τα ιδια καθήκοντα με άλλα μέλη.

Δεν θα κάνουμε τίποτα παράνομο και δεν επιθυμούμε την βία οποιασδήποτε μορφής. Εξασκούμε το απόλυτα δημοκρατικό και συνταγματικό μας δικαίωμα να συγκεντρωνόμαστε σε δημόσιο χώρο με πολιτισμό και χωρίς να ενοχλούμε κανέναν ή να καταπατάμε τα δικαιώματα άλλων.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.





ΚΕΝΤΡΙ: Η ιδέα μια αντίστασης στα πρότυπα των Αιγύπτιων ή των Τυνήσιων, με συνεχείς, μαζικές, ειρηνικές συγκεντρώσεις στις πλατείες είναι παλιά, αλλά πραγματικά δεν ξέρω αν είναι εφαρμόσιμη στην Ελλάδα.
Στις Αραβικές χώρες είχαν επιτυχία γιατί προέρχονταν από δεκαετίες σκληρή δικτατορία, χωρίς καμμιά ελευθερία.
Οι Έλληνες προέρχονται από δεκαετίες σκληρής παροχολογίας, που τους έκανε λιπαρούς, βολεμένους και προσκυνημένους!!!
Ίσως αυτές οι εκδηλώσεις να μπορούσαν να έχουν επιτυχία στο Σύνταγμα ή στην Αριστοτέλους, όπου μερικές χιλιάδες άνθρωποι μπορούνε να ξεπηδήσουνε μέσα από τα εκατομμύρια των "καναπεδάκηδων"...
Εάν μπορούνε πραγματικά να μείνουν ακαπέλωτες, τότε ίσως να μπορέσουνε να έχουνε αποτέλεσμα...
Πραγματικά το εύχομαι, όπως εύχομαι να κάνω λάθος στην απαισιόδοξη θεώρηση που έχω για τους Νεοέλληνες...

2 σχόλια:

  1. Ο μόνος τρόπος, για να μαζευτούν οι Έλληνες άνεργοι νέοι στις πλατείες, είναι να τους προσφέρουν τζάμπα Φραπέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γράφεται: "Σε συνάντηση από κάποιο υπεύθυνο ομάδας της οργανωτικής επιτροπής"

    Συγνώμη "οργανωτικές επιτροπές" και "υπευθυνοι ομάδας" πως ακριβώς ορίστηκαν και απο ποιές δημοκρατικές διαδικασίες;
    Και γιατι ζητάτε επωνυμα την προσφυγή κάποιου σε διαδικασίες ανατροπής του υπάρχοντος καθεστώτος; έστω μέσω της δικαιολογίας της επικοινωνίας;

    ΥΓ: Οι λαοί της Τυνησίας και της Αιγύπτου δεν ειχαν την ιδια "ιδεα". Χρησιμοποίησαν το δίκτυο για πληροφόρηση αλλά οχι για στρατολόγηση σε εξόχως μυστήριες κατασκευες όπως η παραπάνω που φαίνετε να θέλει να συγκροτήσει "λόχους εφέδρων για την Ελλάδα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...