Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ανοιχτή συγκέντρωση-διαμαρτυρία από ακαδημαϊκούς και διανοούμενους ενάντια στην υποτέλεια...

Σας το είχα γράψει πριν μια βδομάδα, πριν ακόμη ξεκινήσει το κίνημα των πλατειών από τους "Αγανακτισμένους" πολίτες και σας το ξαναδίνω σήμερα, με την προτροπή όσοι είστε στην Αθήνα να πάτε και σ' αυτή την συγκέντρωση...

O Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και διανοούμενοι καλούν σε ανοιχτή συγκέντρωση

Σημαντική πρωτοβουλία από ακαδημαϊκούς και διανοούμενους αποτελεί η διοργάνωση ανοιχτής συγκέντρωσης-διαμαρτυρίας, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, απέναντι στα μέτρα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση και η τρόικα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Την Τρίτη 31 Μαΐου 2011, στις 7 το απόγευμα, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση με πρωτοβουλία του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, του μεγάλου έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και των καθηγητών Γιώργου Κασιμάτη, Γιώργου Κατρούγκαλου, Νότη Μαριά, Κώστα Μπέη και Κώστα Χρυσογόνου.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση-συγκέντρωση απευθύνεται, σύμφωνα με τους διοργανωτές, σε κάθε πατριώτη που θέλει να διατρανώσει την αντίθεσή του στην υποτέλεια της ελληνικής κοινωνίας και την απαξίωση του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας.
Σύνδεσμος
ΚΕΝΤΡΙ: Καιρό τώρα ακούγονται διάφορες φωνές για το πού είναι οι "διανοούμενοι", για ποιό λόγο δεν βγαίνουν μπροστά, για την "αγκύλωση" της ακαδημαϊκής νομενκλατούρας κτλπ.
Νομίζω πως τώρα είναι μια καλή ευκαιρία, να ξεκινήσει ένα ρεύμα υγιούς αντίστασης και αντίδρασης...
Αυτή η συγκέντρωση είχε αποφασιστεί πριν ξεκινήσει η ακαπέλωτη εξέγερση των "Αγανακτισμένων", που τόση αμηχανία έχει φέρει στους κομματικούς δεινόσαυρους, που δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν ό,τι δεν μπορούν να ελέγξουν...
Πιστεύω ότι κι αυτή η ανοιχτή συγκέντρωση-διαμαρτυρία πρέπει να αγκαλιαστεί από τους ελεύθερους πολίτες...
Γιαυτό, όσοι είστε στην Αθήνα, ξέρετε τι να κάνετε το απόγευμα:
Πρώτα Προπύλαια και μετά Σύνταγμα...
Όσο περισσότεροι, σε όσα περισσότερα μέρη, από όσες περισσότερες δυνατόν αφετηρίες, τόσο καλύτερα...
Η φωνή, η αγανάκτηση, το "ως εδώ", πρέπει να ακουστεί όσο δυνατότερα γίνεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...