Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή στο Κάστρο της Άρτας...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Αρταίων και η 18η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων σας προσκαλούν στη μουσική εκδήλωση που θα παρουσιαστεί στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Άρτας, στο μικρό θέατρο της εσωτερικής Ακρόπολης, με το μουσικό ντουέτο των αδελφών Ελένης και Σουζάνας Βουγιουκλή, την Τετάρτη 18 Μαΐου και ώρα 8:30 μ.μ. στο πλαίσιο του παγκόσμιου εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου με θέμα για το 2011 «Μουσεία και Μνήμη».

Δυο λόγια για την παράσταση: Οι αδελφές Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή αποτελούν ένα μουσικό δίδυμο που τραγουδά σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες και διαλέκτους και διαθέτει πλούσιο ρεπερτόριο, που περιλαμβάνει τραγούδια ρεμπέτικα και παραδοσιακά, ελληνόφωνα της Κάτω Ιταλίας, ισπανόφωνα, γαλλικά, ιταλικά, πορτογαλικά fado, τσιγγάνικα, σερβικά, τουρκικά, ρουμανικά, αρμενικά, πομακικά, βουλγαρικά, σεφαραδίτικα, ακόμα και αμερικανικά μπλουζ και τζαζ.
Η καλλιτεχνική τους πορεία ξεκίνησε από πολύ νωρίς με πειραματισμούς πάνω στις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η ανθρώπινη φωνή ως εγγενές μουσικό όργανο. Το 1997 έδωσαν την πρώτη τους συναυλία ως «Βόρειο Σέλας» με ρεπερτόριο από τραγούδια a cappella, χωρίς όργανα, βασισμένα μόνο στη φωνή.
Σήμερα ο κύριος όγκος των τραγουδιών τους είναι με τη συνοδεία κιθάρας, πιάνου και κρουστών που παίζουν οι ίδιες. Επειδή ο στίχος είναι ιδιαίτερα σημαντικός στα συγκεκριμένα τραγούδια, τα τραγουδάνε στην πρώτη γλώσσα και με σεβασμό στην προφορά και εκφορά της.
Στη σύντομη παρουσία τους στον χώρο της μουσικής, έχουν ήδη συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες, όπως με τη Μαρία Φαραντούρη, το Λουδοβίκο των Ανωγείων, τον Ψαραντώνη, τους Άβατον, το Βασίλη Λέκκα και πολλές φορές με το Θανάση Γκαϊφίλλια, ενώ, μόλις πρόσφατα, στον πρώτο επίσημο προσωπικό τους δίσκο, συνεργάστηκαν με το Γιάννη Σπάθα και το Χρήστο Θηβαίο.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘ. ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ


ΚΕΝΤΡΙ: Ωραία, γέμισε το βράδυ της Τετάρτης. Πρώτα στο Κάστρο με τις αδερφές Βουγιουκλή και μετά στο Allure για Μαχαιρίτσα...
Αρκεί να κρατήσει ο καιρός, που δεν έχει σταματήσει να βρέχει από χτες το βράδυ και οι προβλέψεις μιλάνε για συνέχεια και αύριο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...