Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Να ρωτήσω κι εγώ κύριε Αργύρη για την ΔΩΔΩΝΗ;


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Βουλευτής Ιωαννίνων και επικεφαλής της Παράταξης «Ήπειρος – Τόπος να Ζείς» , κ. Βαγγέλης Αργύρης, προσερχόμενος σήμερα στη Βουλή και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις Κοινοβουλευτικών συντακτών , δήλωσε τα εξής:

Ερώτηση: κ. Αντιπρόεδρε, σχετικά με το θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ και τη διαφαινόμενη πώλησή της από την ΑΤΕ , τι σχόλιο έχετε να κάνετε;

Απάντηση: Πρόσφατα ο Πρωθυπουργός σε μεγάλη ευρωπαϊκή εφημερίδα τόνισε πως είναι «προσβλητικό να μας ζητούν να ξεπουλήσουμε νησιά και δημόσια περιουσία».

Για την Ήπειρο, ισχυρό και αδιαπραγμάτευτο περιουσιακό στοιχείο των παραγωγών και των Ηπειρωτών συνολικά είναι η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ.

Άλλωστε για αυτό έχει δεσμευτεί και προεκλογικά και μετεκλογικά ο Γιώργος Παπανδρέου και απορώ πως ορισμένοι στην ΑΤΕ και το Υπουργείο Οικονομικών μπορούν να λειτουργούν σε αντιπαράθεση με τις εντολές του Πρωθυπουργού.

Όποιος νομίζει ότι μία κερδοφόρα επιχείρηση, δημιούργημα και κτήμα των Ηπειρωτών παραγωγών και βασικό «παίχτη» της αγοράς Γάλακτος, θα μπορέσει να «τη βγάλει από τη μέση» εξυπηρετώντας επιδιώξεις του καρτέλ Γάλακτος και ζημιώνοντας την παραγωγή και την οικονομική δραστηριότητα στην Ήπειρο, ή «ζει σε άλλους κόσμους» και είναι αφελής ή κάνει ζημιά στον τόπο και πρέπει να εξηγήσει με ποιο όφελος.

Ερώτηση: Πιστεύετε ότι όσα λέγονται τον τελευταίο καιρό για ενεργοποίηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και συνάντηση όλων των φορέων της Ηπείρου με τον Κάρολο Παπούλια για το θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ, πρέπει να προχωρήσει άμεσα;

Απάντηση: Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας γνωρίζει, όσο λίγοι, την Ήπειρο, τη ΔΩΔΩΝΗ και τα συμφέροντα της περιοχής και των παραγωγών της.

Δεν χρειάζεται υποδείξεις από κανέναν μας. Έχει αποδείξει ότι ξέρει πολύ καλά να κάνει το χρέος του και να υπερασπίζει τα συμφέροντα της υγιούς παραγωγής και των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάστηκε για περισσότερα από 30 χρόνια και για το λόγο αυτό τον τίμησαν και τον τιμούν.

Το θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ δεν μπορεί να είναι αντικείμενο επικοινωνιακών χειρισμών.

Δεν θα είμαστε αποτελεσματικοί με δημόσιες σχέσεις και ενέργειες που χαϊδεύουν αυτιά αλλά δεν προσφέρουν τίποτε ουσιαστικό.

Είναι η ώρα για ουσιαστικές διαδικασίες συνεννόησης όλων των τοπικών φορέων προκειμένου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δώσουμε λύση υλοποιήσιμη και με προοπτική για την εξασφάλιση της παραμονής της Γαλακτοβιομηχανίας στους φυσικού της μετόχους που είναι οι παραγωγοί και οι Ηπειρώτισσες και οι Ηπειρώτες.

ΚΕΝΤΡΙ:

1. Ερώτηση: Δεν σε ανησυχεί καθόλου κύριε Αργύρη ότι παλιά ο πρωθυπουργός έλεγε ότι είναι «προσβλητικό να μας ζητούν να ξεπουλήσουμε νησιά και δημόσια περιουσία», ενώ τώρα ζητάει συναίνεση για να υπογράψουνε όλοι μαζί την υποθήκευση στους δανειστές;

2. Ερώτηση: Αν ο Παπανδρέου τελικά προχωρήσει αντίθετα με αυτό που έχει "δεσμευτεί και προεκλογικά και μετεκλογικά" για την ΔΩΔΩΝΗ (κι άλλες δεσμεύσεις έχουν ξεχαστεί...), εσύ κύριε Αργύρη θα τον καταγγείλεις και θα φύγεις απ' το ΠΑΣΟΚ;

Απαντήσεις;;;


1 σχόλιο:

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...