Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Καταγγελία μελών του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας...

Το διάβασα εδώ και η μόνη αλλαγή είναι τα bold:


«Τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν και στο Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι το αποτέλεσμα της λειτουργίας και του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει για τους συνεταιρισμούς οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ένα θεσμικό πλαίσιο που εξαφανίζει όλο και περισσότερο τα όποια συνεταιριστικά χαρακτηριστικά υπάρχουν και έχει μετατρέψει τους Συνεταιρισμούς σε καπιταλιστικές επιχειρήσεις με στόχο την ανταγωνιστικότητα-κερδοφορία σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και των μικρομεσαίων παραγωγών.

Οι ευθύνες της διοίκησης είναι σοβαρές αφού όχι μόνο δεν αντιστέκεται σ΄ αυτή την πολιτική αντίθετα βάζει πλάτη και με γρήγορους ρυθμούς την προωθεί και την εφαρμόζει. Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση του Συνεταιρισμού κρατά απλήρωτους τους εργαζόμενους πάνω από 5 μήνες, έχει δώσει τμήματα της παραγωγής σε εργολάβους οι οποίοι χρησιμοποιούν ανασφάλιστους μετανάστες που πληρώνονται με βάση την παραγωγή και φτάνουν να παίρνουν πολύ κατώτερο μεροκάματο από το θεσμοθετημένο (σκλαβοπάζαρο). Όσο για το εισόδημα των μικρομεσαίων πτηνοτρόφων γίνεται φύλλο και φτερό από το αυξημένο κόστος παραγωγής που αντιμετωπίζουν λόγω της αλματώδους αύξησης των ζωοτροφών που την επέβαλλαν οι μονοπωλιακοί όμιλοι ζωοτροφών, της αύξησης των καυσίμων, της αύξησης του ρεύματος, τα υψηλότοκα δάνεια.

Επίσης οι αθρόες εισαγωγές ομοειδών προϊόντων και μάλιστα αμφιβόλου ποιότητας είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί η αυτάρκεια της χώρας στα κοτόπουλα και συγκεκριμένα από 100% που ήταν το 1980 να μειωθεί στο 67%. Όλοι δε γνωρίζουμε και το διατροφικό σκάνδαλο με τις διοξίνες.

Η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη για τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους πτηνοτρόφους αν υλοποιηθούν τα σχέδια που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Μίχας και προβλέπουν την συγχώνευση του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας με τον πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «Πίνδος». Η εξέλιξη έχει την βάση της στο νέο θεσμικό πλαίσιο της κυβέρνησης για τους συνεταιρισμούς που επιχειρεί να εκσυγχρονίσει στα πλαίσια των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων τους συνεταιρισμούς, δίνοντας κύριο βάρος στις Ο.Π και τις αγροτικές εταιρικές συμπράξεις, ώστε καλύτερα να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μεγαλοπαραγωγών και επιχειρηματιών, καθώς και η συγκέντρωση της παραγωγής σε λίγα χέρια.

Οι νέες μορφές «συνεταιριστικοποίησης» απαιτούν ελάχιστο συνεταιριστικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ και συγκέντρωση του 80% της παραγωγής, ενώ για τις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις συνεταιριστικό κεφάλαιο θα είναι 100.000 ευρώ. Θα λειτουργούν με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και στόχος θα είναι το κέρδος για τους μεγαλομετόχους.

Μπροστά σ΄αυτή τη άσχημη κατάσταση είμαστε αναγκασμένοι δημόσια να διαχωρίσουμε τη θέση μας από τη στάση που κρατά η διοίκηση σε σχέση με τους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι καθώς επίσης και από τα σχέδια που δρομολογεί για την συγχώνευση του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού με την «Πίνδο».

Θεωρούμε απαράδεκτο να είναι παραμένουν οι εργαζόμενοι για 5 μήνες απλήρωτοι και προτείνουμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Ενώνουμε τη φωνή διαμαρτυρίας και αγωνίας μας για τις μελλοντικές εξελίξεις που δρομολογούνται για τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό μαζί με τη φωνή των εργαζόμενων και αναπτύσσοντας κοινή δράση θα αγωνιστούμε να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε τα σχέδια της κατάργησης του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας με την συγχώνευσή του στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟ».

Μαζί μικρομεσαίοι πτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι να διεκδικήσουμε την επιβίωση και ανάπτυξη της πτηνοτροφίας με κίνητρο την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού και εξασφαλίζοντας τα εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων.

Ο τρόπος παραγωγής που θα βάλει στο περιθώριο τα μονοπώλια, τους επιχειρηματικούς ομίλους, τους μεγαλοπαραγωγούς – μεγαλοέμπορους και τον παρασιτικό τους ρόλο και προϋποθέτει την αποδέσμευση από την ΕΕ και την ανάδειξη της Λαϊκής εξουσίας και της Λαϊκής οικονομίας, είναι τελικά αυτός που συμφέρει τους μικρούς πτηνοτρόφους, την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα»

Υπογράφουνε τα μέλη του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας, Νίκος Γιαννούλης και Σωτήρης Παπαγεωργίου.

ΚΕΝΤΡΙ: Πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας (και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πτηνοτρόφων Ελλάδας) είναι ο Παύλος Μίχας, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Βαγγέλη Αργύρη, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρου της Βουλής, που δηλώνω κατηγορηματικά ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την "Πίνδος"...


3 σχόλια:

  1. Πάμε για ιδιωτικοποίηση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΒΑΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60,000 ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΝΑ ΕΚΤΡΟΦΗ ΑΝΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΡΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣΕΤΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μας λέει ο προηγούμενος(που από ότι φαίνεται γνωρίζει πολλά!) πόσα κοτόπουλα βάζει ο επί 20 χρόνια δικτάτορας και αποκλειστικός υπεύθυνος της σημερινής κατάστασης στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Συνεταιρισμός αξιότιμος κ. Μήχας;
    Τώρα που το τέλος του συνεταιρισμού έρχεται δεν ανοίγουμε όλοι οι πτηνοτρόφοι τους λογαριασμούς μας να δούμε τι έχουμε αποκομίσει από αυτή την πορεία?
    Δεν εφαρμόζουμε ενός είδους πόθεν έσχες και στο συνεταιρισμό να δούμε αν ο κ. Πρόεδρος ήταν πραγματικά τόσο "καλός" πτηνοτρόφος τα τελευταία χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...