Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Δήμαρχε, πού είναι η ευταξία που έταξες στην Άρτα;

Το διάβασα χτες το βράδυ στην ΗΧΩ και σας το δίνω...

Γράφει ο γνωστός Γιώργιος Ευταξίας, ιατρός – ειδικός παθολόγος, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος με τον Πάνο Οικονομίδη, που αυτοαποκαλείται (και αυτοσαρκάζεται) «ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΣ» κάτοικος του Κέντρου...
Διαβάστε τον:


Όταν γεννήθηκα στην Άρτα την δεκαετία του ’50 το κέντρο της πόλης ήταν όλη η πόλη. Ένας κύκλος με διάμετρο διακοσίων μέτρων, πιθανά ούτε διακοσίων. Όλοι οι κάτοικοι, τότε, ήταν «προνομιούχοι» κάτοικοι του κέντρου.
Την δεκαετία του ’60 διαμορφώθηκε η κεντρική πλατεία με το συντριβάνι, εκεί, που τώρα έκλεισε ο τόπος με τις πολυθρόνες των καφεπωλείων. Η οδός Σκουφά ήταν κομμάτι της εθν. οδού Άρτας – Αθηνών (ο περιφερειακός δρόμος λειτουργούσε το 1965-66).
Την Δεκαετία του ’90 η Σκουφά έγινε πεζόδρομος και έκλεισαν και οι δύο δρόμοι γύρω από την πλατεία (οδός Βλαχούτση).

Περί το 2000, επί Δημαρχίας του αείμνηστου Κώστα Βάγια, άρχισε η πρόοδος! Δόθηκαν άδειες σε καταστήματα 20, 30, 50 τετραγωνικών μέτρων να καλύψουν την κεντρική πλατεία με 200 (διακόσια) τετραγωνικά μέτρα τραπεζοκαθίσματα το καθένα. Όχι όλα!!! Το Δημοτικό, στην ιδιοκτησία, «ΒΥΖΑΝΤΙΟ» με 361 μέτρα επιφάνεια κατείχε «μόνο» 180 μέτρα πλατεία.

Επί δημαρχίας Πάνου Οικονομίδη, που ειρήσθω εν παρόδω, έκανε έργα υποδομής και τα οποία «θάφτηκαν» και δεν φαίνονται (Αποχέτευση π.χ. στην άνω πόλη), γεμίσαμε την πλατεία και με ήχους!!! ΚΑΙ ΤΙ ΗΧΟΥΣ!!! 120 ντεσιμπέλ και πάνω! Μάλιστα με τη χρήση υπογούφερ (subwoofer) ώστε ο ήχος να μεταδίδεται, όχι μόνο με αέρια κύματα, αλλά και μέσω του εδάφους και των δομών των κατοικιών. Έτσι σιγούρεψε ο τότε Δήμαρχος, τη φυσική και σωματική μας εξόντωση. Το μαρτύριο της σταγόνας!

Επειδή πολλοί συμπολίτες μας, σε συζητήσεις, με μαλώνουν και με οικτίρουν «γιατί δεν τα διόρθωνες, εσύ, όταν ήσουν Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου;», τους απαντώ Δημόσια!!

Κυρίως όμως απαντώ στους νυν Δημοτικούς Συμβούλους και αξιωματούχους της νέας Δημοτικής Αρχής, που μου απηύθυναν το ερώτημα!!!

Γι’ αυτό το θέμα (και για άλλα βέβαια) ήρθα σε έντονη ρήξη με τον τότε Δήμαρχο και απεχώρησα. Απεχώρησα και από την ενασχόλησή μου με τα Δημοτικά δρώμενα, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των Συμπολιτών μας με 1.059 ψήφους και μάλιστα όχι σε διευρυμένο Δήμο.

Η κατάσταση ήταν αφόρητη!! Άλλα σχεδιάζαμε για την «πλατεία» σήμερα, άλλα εκτελούνταν αύριο.

Ρωτήστε αν θέλετε τους τότε αντιδημάρχους κους Ιωάννη Νάκα και Γεώργιο Αθανασούλα. Κάτι ξέρουν αυτοί.

Πόσο πολιτικό αδερφέ μου; Μήπως εξαρτώνταν η εκλογή μας (ή επανεκλογή του Πάνου και των αντιδημάρχων του) από πέντε μεγαλοκαφετζήδες; Ή μήπως δεν ήταν μόνο πολιτικό κόστος;

Αν οι νυν Δημοτικοί Σύμβουλοι συμφωνούν, έστω και λίγο, με τις απόψεις και τα παράπονα, που εγώ ενυπόγραφα εκφράζω εκ μέρους των κατοίκων του Κέντρου ας διορθώσουν τις παρανομίες σε συνεργασία με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο.
Τους ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ή αν δεν ξέρουν ΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΚΕΝΤΡΙΚΟ και οι απόψεις τους δεν πολυμετράνε! Συνήθως διοικούν «διευθυντήρια»!!!

Κάτι ακόμη για να λέμε όλη την αλήθεια. Ο τέως Δήμαρχος Π. Οικονομίδης, έριχνε το μπαλάκι, μπροστά μου τουλάχιστον, στην Αστυνομία. Αν είναι δυνατόν.

Αν ο Δήμαρχος μιας πόλης 50.000 κατοίκων σηκώσει το τηλέφωνο και απευθυνθεί όχι στον Υπουργό αλλά στον υπασπιστή του, παραπονούμενος, ότι η αστυνομία δεν τον βοηθά θα αρχίσουν «να βαράνε προσοχές» τηλεφωνικά όλες οι βαθμίδες της ΕΛΑΣ.

Λόγω της ενασχόλησής μου με τα Δημοτικά έχω ακούσει τους ψιθύρους, που υφέρπουν, για το πώς αναπαύονται τέτοιου είδους μηνύσεις της ΕΛΑΣ σε ερμάρια Δημάρχων ανά την Ελλάδα!!

Αφού λοιπόν φτάσαμε στο Σωτήριον έτος 2011 με νέο Δήμαρχο, φορτωμένο με προεκλογικές υποσχέσεις για τα τεκταινόμενα στο κέντρο (θα κοιμηθούν επιτέλους οι πολίτες, θα σταματήσουν επιτέλους τα ντεσιμπέλ κλπ, κλπ) ξυπνήσαμε! ΚΑΙ Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ!!!

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που δίνει δικαίωμα στους θορυβοποιούς καφεπώλες (πέραν κάθε νομιμότητας και υπεράνω του Νόμου) να δοκιμάζουν τα νεύρα των «προνομιούχων» κατοίκων του κέντρου μέχρι τις 4, 5, 6 το πρωί. Την Μεγάλη Πέμπτη μάλιστα συμμετέχοντες στο κατανυκτικό πένθος της Ορθοδοξίας, η μουσική, με άπειρα ντεσιμπέλ, τελείωσε στις 08:30 πρωϊ της Μεγάλης Παρασκευής.

Κύριοι!!! Το χρόνιο αυτό πρόβλημα λύνεται ΜΟΝΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙ ΑΥΤΩΝ!!!

Θέλοντας να προλάβω τις σκέψεις σας εμείς δεν θέλουμε να κλείσει κανένα κατάστημα!! Άδεια καφετεριών έχουν. Ας τα ηχομονώσουν και ας δουλέψουν και για εκρήξεις δυναμίτιδας. Τα της αδείας τους ας τα βρουν με τις υπηρεσίες.

Η αυπνία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην σωματική και την ψυχική υγεία των ανθρώπων. Θα σας θυμίσω ότι λόγω των θορύβων (κομπρεσέρ, όχι μουσική) των καφετεριών φτάσαμε στην αυτοκτονία του αείμνηστου καθηγητή Κ.Π., που οι τότε εμπλεκόμενοι χαρακτήριζαν «γραφικό». Δεν ήταν καθόλου γραφικός. Απλούστατα οι αντοχές διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Αλλά να ήταν μόνο η νύχτα! Κάθε Βαλκάνιος, φάλτσος βιολιστής, κάθε νοτιοαμερικάνικο συγκρότημα με βορειοαμερικάνικα φτερά στο κεφάλι επαιτούν στην κεντρική πλατεία απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ ηχορυπαίνοντας. Έχουν άδεια μήπως από τη Δημοτική Αρχή; ΜΟΝΟ το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ πηγαίνουν στο Μονοπλιό! Αλήθεια αναρωτηθήκατε ποτέ αν εμείς οι «προνομιούχοι» κάτοικοι του κέντρου θέλουμε να δουλέψουμε την ημέρα και να κοιμηθούμε τη νύχτα όπως γίνεται σ’ όλο τον κόσμο;

Αφορμή για την επιστολή – αναφορά αυτή είναι μια live συναυλία, που έλαβε χώρα σε καφετέρια της κεντρικής πλατείας. Από τις έντεκα (11) το βράδυ μέχρι τις πέντε (5) το πρωϊ την 11/5/11. Ήλπιζα ότι έχει και η ευαισθησία κάποια όρια. Τα ντεσιμπέλ άπειρα! Δεν έχει καμία σημασία να αναφέρω το όνομα της καφετέριας, κύριε Δήμαρχε.

ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!!

ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ άτυχος καθηγητής;

Κύριε Δήμαρχε, εσείς, είσαστε ο Άρχων της πόλης. Εσάς ψήφισε ο λαός να κυβερνήσετε την Άρτα! Δεν ψήφισε τους θορυβοποιούς, παρανόμους, μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού καφεπώλες να διοικήσουν, όπως τους βολεύει και όπως νομίζουν.

Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να δίνετε το δικαίωμα να δημιουργούνται συνειρμοί εις βάρος σας. Δεν είναι χρήσιμο, ούτε πολιτικά ορθό, εμείς, οι κάτοικοι του κέντρου να προσφύγουμε σε δικαστικούς αγώνες για αμέλειες, παραβάσεις καθήκοντος (παρ’ ότι εγώ ως Δημοτικός σύμβουλος μαζί με όλο το Δ.Σ. παρεπέμφθην στο Τριμελές Εφετείο και αθωώθηκα) κ.λ.π.

Περιμένουμε με αγωνία την παρέμβασή σας για να σωθούμε ως άνθρωποι, επιχειρηματίες, επαγγελματίες του Κέντρου. Μια παρέμβαση, που να αποκαθιστά τη νόμιμη τάξη, να σταματήσουν οι ψίθυροι και να σιωπήσουν οι πρώτες φωνές περί αυτοδικίας που άρχισαν να αναδύονται.

ΚΕΝΤΡΙ: Ο κ. Ευταξίας λέει κάτι που όλο και πιο συχνά το ακούω τις τελευταίες μέρες. Μιλάει για δικαστικούς αγώνες που ετοιμάζονται να ξεκινήσουνε πολίτες...
Πάντως δήμαρχε, δεν ξέρω αν και τώρα διαλέξεις την εκκωφαντική σιωπή για να απαντήσεις (αυτοί που σε συμβουλεύουνε ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση, μπας και ξεχαστούνε τα θέματα, δεν σου προσφέρουν καλές υπηρεσίες), αλλά κάνε κάτι γρήγορα, γιατί μετά θα είναι αργά...
Μετά θα εξαναγκαστείς να απαντήσεις, θες δεν θες...
Ο κ. Ευταξίας λέει επίσης ότι πρέπει να ρωτήσουμε για τα όσα συνέβαιναν με τα "διευθυντήρια" και για το πώς φτάσαμε στην σημερινή απαράδεκτη κατάσταση "τους τότε αντιδημάρχους κους Ιωάννη Νάκα και Γεώργιο Αθανασούλα. Κάτι ξέρουν αυτοί."...
Λοιπόν τον Αθανασούλα τον αφήνω σε σένα κύριε Ευταξία, μιας και έχετε επαγγελματική στέγη στην ίδια πολυκατοικία και σίγουρα θα διασταυρώνεστε πολλές φορές καθημερινά...
Τον Νάκα όμως να τον ρωτήσει ο δήμαρχός μας, ο Παπαλέξης, που τον έχει έμπιστο Γενικό Γραμματέα δίπλα του...
Έτσι θα μπορεί να απαντήσει όταν θα τον καλέσουνε να δώσει επιτέλους απαντήσεις...
Και μην βιαστείς δήμαρχε, να ψάξεις για συνωμοσίες και για το ποιοί θέλουνε το κακό σου...
Εσύ ο ίδιος είχες μιλήσει τον Γενάρη σε συνέντευξη και είπες ότι θα υπάρξει "ευταξία" στην πλατεία...
Ε, ήρθε Μάης, ευταξία δεν είδαμε, είδε κι απόειδε ο κανονικός Ευταξίας, ο Γιώργος και στα 'πε!!!
Άδικο είχε;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...