Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Απεργιακές κινητοποιήσεις στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς των ΟΤΑ...


Όπως διάβασα στην ανακοίνωση που έβγαλαν, οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς των Ο.Τ.Α. ξεκινάνε από σήμερα απεργιακές κινητοποιήσεις.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούνε στην επιδιωκόμενη αύξηση του ωραρίου εργασίας, στο νέο μισθολόγιο και τσις περικοπές στα Επικουρικά Ταμεία.

Ειδικά για το ωράριο των Παιδαγωγών στου Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς των Ο.Τ.Α., το σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει αύξηση από 30 σε 40 ώρες την εβδομάδα!!!
Αποφασίστηκαν λοιπόν οι πιο κάτω κινητοποιήσεις:


1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΪΟΥ 2011:
4ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 4.00 μ.μ.) για ΟΛΟ το προσωπικό των Βρεφικών -Παιδικών Σταθμών των Ο.Τ.Α.
Στις 6.00 μ.μ. την πραγματοποίηση ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ – ΑΘΗΝΑ με την συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Οι Σύλλογοι – Μέλη της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. προκειμένου να διευκολύνουν τη συμμετοχή των εργαζομένων, κυρίως από την Περιφέρεια, μπορούν να διευρύνουν την απόφαση της Ομοσπονδίας ως προς τις ώρες της Στάσης Εργασίας.

2. ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΜΑΪΟΥ 2011:
Την πραγματοποίηση κοινής Συνέντευξης Τύπου της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. και του ΠΑ.ΣΥ.Β.-Ν. στις 11.00 το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα – 3ος Όροφος), με θέμα: «Απόσυρση της προωθούμενης νομοθετικής ρύθμισης του Υπουργείου Εσωτερικών για την αύξηση των ωρών εργασίας από τριάντα (30) σε σαράντα (40) στο Παιδαγωγικό – Εκπαιδευτικό προσωπικό των Παιδικών Σταθμών. Δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.»

3. ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ 9 και 10 ΜΑΪΟΥ 2011:
Την προκήρυξη 48ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ όλων των εργαζομένων στους Βρεφικούς-Σταθμούς των Ο.Τ.Α.
Την ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2011 στις 11.00 το πρωί την πραγματοποίηση ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα) και πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών.

4. ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2011:
Συμμετοχή ΟΛΩΝ των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε.
Προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στις 10.30 το πρωί στα γραφεία της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα) και συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. στις 11.00 το πρωί στο ΠΕΔΙΟΝ του ΑΡΕΩΣ.

ΚΕΝΤΡΙ: Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων αναγκαστικά θα εντείνονται όσο περισσότερο σφίγγει η θηλειά...
Σήμερα λοιπόν που θα αφήσετε τα παιδιά σας στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ζητήστε κι εσείς να ενημερωθείτε από τους εργαζόμενους για το πλάνο των κινητοποιήσεών τους, για να κάνετε κι εσείς τα κουμάντα σας για τα βλασταράκια σας!!!

1 σχόλιο:

  1. Ας πάει κάποιος από όλους αυτούς που τα σκέφτονται αυτά να κάνει μάθημα σε 25 βρέφη ή μωρά για 8 ώρες την ημέρα και μετά τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...