Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Αλλού τρώς, αλλού πίνεις κι αλλού πάς και ...δηλώνεσαι!!!


Το 15νθήμερο από 10 έως 24 Μαΐου θα γίνει η απογραφή του πληθυσμού, αυτή που γίνεται κάθε 10 χρόνια.
Στην Άρτα, όπως και σε πάρα πολλές άλλες πρωτεύουσες νομών, παρατηρούνταν το φαινόμενο αυτοί που κατάγονται από χωριά, κυρίως απομονωμένα, ορεινά, φτωχά, να πηγαίνουν και να απογράφονται στον τόπο καταγωγής τους.
Αυτό όμως είχε σαν αποτέλεσμα να γίνονται οι απογραφές και η Άρτα να εμφανίζεται να έχει τον μισό πληθυσμό απ' ότι στην πραγματικότητα!!!
Και δεν έχει σημασία αν η Άρτα στην εγκυκλπαίδεια φαίνεται με 20000 ή 30000 ή 40000 κατοίκους. Έχει όμως πολύ μεγάλη σημασία στον τρόπο που η κεντρική διοίκηση αποφασίζει τις οικονομικές ενισχύσεις που θα στείλει στον κάθε Δήμο.
Οπότε, αφού ζούμε στην Άρτα, το συμφέρον μας είναι να το δηλώνουμε κιόλας αυτό, αν θέλουμε να έρχονται περισσότερα χρήματα, που ουσιαστικά εμάς θα ωφελήσουνε...
Φωνάζουμε και παραπονιόμαστε για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί, αλλά όταν φτάνει η κρίσιμη ώρα μια φορά στα 10 χρόνια, που ο απογραφέας θα χτυπήσει την πόρτα, δεν θα βρει κανέναν μέσα, γιατί έχουμε πάει μαζί με τα γυναικόπαιδα από τα ξημερώματα από τα ξημερώματα στο χωριό, που είναι ζήτημα αν μενουμε εκεί 5 μέρες το χρόνο...
Ας κάτσουμε φέτος στο σπίτι μας λοιπόν. Ο νέος διευρυμένος Δήμος έχει μεγάλα προβλήματα, τεράστιες ελλείψεις και άδειες τσέπες.
Ας βοηθήσουμε κι εμείς με τον τρόπο μας, όχι για τίποτε άλλο, αλλά για να 'χουμε το δικαίωμα να ζητάμε και να απαιτούμε καλύτερες υπηρεσίες...

1 σχόλιο:

  1. Όποιος κάτοικος Άρτας, απογραφεί στο χωριό του δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει τίποτε από το Δήμαρχο. ΤΕΛΟΣ (Αυτά περί δημοτικών τελών, τα ακούω βερεσέ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...