Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

Κούρεμα και στο εφάπαξ;


Πρόταση-βόμβα για μείωση έως και 30% στο εφάπαξ κάνει η διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, σε εμπιστευτική της μελέτη για τη βιωσιμότητα του φορέα.
Είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση του ΤΠΔΥ διατυπώνει εγγράφως σε οικονομικό της σχέδιο προτάσεις για τη βιωσιμότητα του ταμείου, ενόψει μάλιστα των κρίσιμων αποφάσεων που αναμένονται από την τρόικα αλλά και από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, ως προς τη διάσωση του Ταμείου από μια βέβαιη χρεοκοπία.

Πληροφορίες και στοιχεία της πρότασης δημοσίευσε κατ’ αποκλειστικότητα η εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διοίκηση του ταμείου προτείνει:
- Να επιβληθεί εισφορά στο σύνολο των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων. Σήμερα επιβάλλεται 4% στο βασικό μισθό και εξαιρούνται τα επιδόματα, υπερωρίες και λοιπές αποζημιώσεις.
- Να μειωθεί το ποσό που θα παίρνουν όσοι αποχωρούν, σε ποσοστό έως και 30%. Το κούρεμα του εφάπαξ θα συνεπάγεται απώλειες έως και 20.000 για τους υπαλλήλους που δικαιούνται το ανώτερο ποσό.

ΚΕΝΤΡΙ: Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά το να γίνει κούρεμα στο εφάπαξ, που "χτίζεται" από τις κρατήσεις των εργαζομένων, είναι δηλαδή καταδικά τους λεφτά, είναι σα να φυλάς τα λεφτά σου σε ένα συρτάρι, να μπαίνει κάποιος ληστής στο σπίτι σου και να σου τα παίρνει...
Έχω την εντύπωση ότι η αντίσταση (σαν αυτοπροστασία) ακόμη και με την χρήση βίας εναντίον του ληστή που παραβιάζει το σπίτι σου και απειλεί να σου πάρει τα λεφτά, είναι όχι μόνο θεμιτή, αλλά και επιβεβλημένη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...