Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Εθελοντές πολίτες έτοιμοι να δράσουνε για το περιβάλλον...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Β. Ψαθά, πραγματοποιήθηκε σήμερα 18-5-2011 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος» στις 5 Ιουνίου 2011.
Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Άρτας κ. Α. Μπακόλας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Αρταίων κ. Θ. Γκούβας ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας, η Υποδ/της της Αστυνομικής Δ/νσης Άρτας, ο Δ/ντής της Δ/νσης Δασών Άρτας, εκπρόσωποι: της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Άρτας, της Λέσχης 4x4 Άρτας, του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας καθώς επίσης και της εθελοντικής ομάδας Friends Arta.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Μπακόλας κάλεσε τους φορείς που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα δράσης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος να καταθέσουν τις απόψεις και τη γνώμη τους, προκειμένου να κωδικοποιηθούν έτσι ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Συζητήθηκε επίσης το μείζον θέμα του καθαρισμού του περιαστικού δάσους της πόλης της Άρτας τόσο για λόγους αισθητικής όσο κυρίως για λόγους πυροπροστασίας ενόψει της θερινής περιόδου.
Οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και του Δασαρχείου έθεσαν υπόψη τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί για την προστασία του περιαστικού δάσους της Άρτας, ενώ ο κ. Γκούβας ενημέρωσε για το πρόγραμμα καθαριότητας κατά μήκος του οδικού δικτύου που διασχίζει το δάσος.
Οι εκπρόσωποι του Κυνηγετικού Συλλόγου, της Λέσχης 4x4 και των Friends Arta δήλωσαν τη διάθεσή τους να προσφέρουν εθελοντικά σε κάθε δράση που θα προγραμματιστεί για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ η εκπρόσωπος της Αστυνομίας τόνισε την άμεση παρουσία της υπηρεσίας σε ότι της ζητηθεί.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Β. Ψαθάς τόνισε την ανάγκη συνεργασίας που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των διαφόρων φορέων και δήλωσε ότι σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα προωθήσει κάθε ενέργεια που αποσκοπεί τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην απόκτηση περιβαλλοντικής συνείδησης από τους πολίτες και κυρίως τη νέα γενιά.
Τέλος, συμφωνήθηκε όπως την επόμενη εβδομάδα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση προκειμένου να κωδικοποιηθούν και δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την αρτιότερη προβολή της παραπάνω δράσης και την επίτευξη ουσιαστικής παρέμβασης κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

ΚΕΝΤΡΙ: Εγώ θέλω μόνο να τονίσω πόσο σημαντικό είναι σε αυτά τα πράγματα να έχουνε ενεργό ρόλο οι πολίτες και γιαυτό μπράβο σε όποιον είχε την ιδέα να προσκληθούνε και να συμμετάσχουνε ο Κυνηγετικός Σύλλογος, η Λέσχη 4Χ4 και οι Friends Arta.
Και ξέρουνε και θέλουνε και μπορούνε να βοηθήσουνε αποτελεσματικά στην πραγματοποίηση των δράσεων που είναι αναγκαίες για την προστασία του περιβάλλοντος.
Αρκεί να μην ήταν καθαρά επικοινωνιακή η πρόσκλησή τους και να τους δοθούνε οι διευκολύνσεις και οι κατευθύνσεις να παίξουνε ενεργό, καθοριστικό ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...