Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Το Art Festival των παιδιών του ΤΕΙ Άρτας...


Η Πολιτιστική Παρεμβολή των φοιτητών του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Άρτας διοργανώνει για 4η συνεχόμενη χρονιά το ανοιχτό Φεστιβάλ Μουσικής και μετατρέπει το campus του ΤΕΙ σε χωνευτήρι ήχων και εικόνων. Νότες που «μυρίζουν» Βαλκάνια, κιθάρες που «μιλούν» ρεμπέτικα, λάφτες και λύρες που γεννούν μνήμες από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, προβολές ταινιών που φέρνουν στα μάτια όσα η μουσική απευθύνει στην ακοή και στην καρδιά, συνθέτουν ένα τριήμερο που αποχαιρετά την Άνοιξη με τον καλύτερο τρόπο.
Η Πολιτιστική Παρεμβολή παρουσιάζει χωρίς περιορισμούς κάθε μορφή και τρόπο δημιουργίας των σπουδαστών αλλά όχι μόνο αυτών, καθώς περιλαμβάνει στο πρόγραμμά της προσκεκλημένους καλλιτέχνες και από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Ο χαρακτήρας του φεστιβάλ είναι σταθερά μη εμπορικός, χωρίς χορηγούς και χωρίς αμοιβές για τους καλλιτέχνες, φροντίζοντας μόνο τα έξοδα μετακίνησης.

Την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ (Πέμπτη 26/5), οι «316» με βαλκανικούς ήχους, η Λωξάντρα, τα Ρεμπέτικα της κιθάρας και η Πέλλα Νικολαϊδου με ποντιακούς ρυθμούς έχουν τον λόγο.

Την δεύτερη ημέρα, οι έντεχνες συνθέσεις των Φάλτσο Τάστο, το ντούετο «Λάφτα Χαράλαμπε», η «Συνεννόηση Δοξάρι» με πειραματικές διαθέσεις, το αφιέρωμα στον Άκη Πάνου, στην Πόλη (Και στην Κορφή Κανέλλα), στην σύγχρονη λαϊκή μουσική της Τουρκίας (Ο Απών του Απόντος) και το δημοτικό τραγούδι (Πεντ…ατονία) παίρνουν την σκυτάλη για να πλημμυρίσουν την ηπειρωτική γωνιά με συναισθήματα.

Την τρίτη και τελευταία ημέρα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει έντεχνο (Sol σε 9/8), μουσικές που θα μας μεταφέρουν σε «άδεια κάδρα» (Empty Frames) και στην Κάτω Ιταλία (Αμεντολεα), swing και jazz πινελιές (Linda Lovalace Trio), Balkan ήχους (Barack O’Balkan), σμυρνέικα τραγούδια (Ζήλιες), νησιώτικες μελωδίες και αφιέρωμα στον Πάνο Γαβαλά.

Ο πολιτιστικός σύλλογος των φοιτητών του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής έχει καταφέρει να κάνει αυτή την γιορτή… θεσμό και προσκαλεί όλους όσους έχουν (έστω και μία από) τις πέντε αισθήσεις τους για να ακούσουν, να δουν, να γευτούν, να χορέψουν, να μυρίσουν την νεανική ατμόσφαιρα που «παρεμβάλλεται» στην κρίση, γι’ αυτό και διατηρεί την είσοδο ελεύθερη για όλους.

Οι φοιτητική κοινότητα υφαίνει το χτες, το σήμερα και το αύριο μέσα από τα μονοπάτια της μουσικής και ανεβαίνει για ένα τριήμερο στο βήμα για να γιορτάσει την σύμπραξη παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής εποχής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Πέμπτη 26 Μαΐου
316 (Balkan Impro)
ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ
ΛΩΞΑΝΤΡΑ
BAILDSA
Ποντιακά ΠΕΛΛΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ

Παρασκευή 27 Μαΐου
ΦΑΛΤΣΟ ΤΑΣΤΟ (Σύγχρονες έντεχνες συνθέσεις)
ΛΑΦΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ (ντουέτο με Λάφτες)
ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΔΟΞΑΡΙ (πειραματισμοί με λύρες)
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΚΗ ΠΑΝΟΥ
…ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΑ (αφιέρωμα στην Πόλη)
Ο ΑΠΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΝΤΟΣ (σύγχρονη λαϊκή μουσική της Τουρκίας)
ΠΕΝΤ…ΑΤΟΝΙΑ (δημοτικό τραγούδι)

Σάββατο 28 Μαΐου
SOL ΣΕ 9/8 (ελληνικό έντεχνο)
EMPTY FRAME
ΑΜΕΝΤΟΛΕΑ (μουσικές Κάτω Ιταλίας)
LINDA LOVALACE TRIO (Swing – jazz)
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΓΑΒΑΛΑ
BARACK O’BALKAN (Balkan)
ZΗΛΙΕΣ (τραγούδια από την Σμύρνη)
ΜΕΣΟΠΕΛΑΓΑ (νησιώτικα)
MR. KENTRO party

4ο Φεστιβάλ Τέχνης, Πολιτιστική Παρεμβολή, ΤΕΙ Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής Ηπείρου
Πότε: 26-27-28 Μαϊου 2011
Πού: Στο campus του ΤΕΙ
Πώς θα πάτε: Λεωφορείο Άρτα-ΤΕΙ ανά δύο ώρες
Πληροφορίες: www.facebook.com/politistikos.tlpm
www.myspace.com/politistikiparemvoli


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...