Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Μαθήματα δημοκρατίας στο Σύνταγμα...

Περίπου τους 100.000 έφτασαν την Κυριακή οι «Αγανακτισμένοι» στην πλατεία Συντάγματος, στο ραντεβού με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους που διαμαρτύρονται στις κεντρικές πλατείες των πόλεών τους.«Μαζί τα φάγανε, να φύγουν όλοι» ήταν το σύνθημα που μονοπωλούσε την πλατεία Συντάγματος, ενώ υπήρχαν δεκάδες πανό σε ελληνικά, ισπανικά και ιταλικά, αλλά και μουσική από κρουστά. Συνθήματα ακούγονταν και κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου προσωπικά που σε συνέντευξη του καταφέρθηκε εναντίον των «Αγανακτισμένων», ενώ το... καινούργιο της ημέρας είναι το «και ου και α, πού είναι τα λεφτά»

Πρόκειται για την μαζικότερη και πιο δυναμική κινητοποίηση των «Αγανακτισμένων»: το πλήθος είχε ξεχυθεί στο κέντρο της Αθήνας από το ύψος της Βουκουρεστίου, στην Μητροπόλεως, την Αμαλίας, την Πανεπιστημίου, τη Σταδίου, την Ερμού και τη Φιλελλήνων, ενώ το μετρό έφτανε μέχρι τον σταθμό του Ευαγγελισμού!!!

Από τις αποβάθρες του μετρό, το κλίμα ήταν εορταστικό και οι φωνές κατά της λιτότητας και των πολιτικών δυνατές. Στην πλειοψηφία του το πλήθος αποτελούνταν από νέους, ενώ δεν έλειψαν ούτε χτες οι οικογενειάρχες που έσπευσαν στην πλατεία Συντάγματος μαζί με τα μικρά παιδιά τους.


Αργά το βράδυ της Κυριακής ξεκίνησε στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος η καθιερωμένη λαϊκή συνέλευση, την οποία παρακολούθησαν περίπου 2.000 άτομα. Όπως και τις προηγούμενες ημέρες, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να πάρει τον λόγο και να μιλήσει, ενώ μεταξύ των προτάσεων που ακούστηκαν είναι η άρση της βουλευτικής ασυλίας και η έξοδος της χώρας από το Μνημόνιο.

Όσοι κατεβαίνουν κάθε μέρα στο Σύνταγμα έφτιαξαν ομάδες σίτισης, καθαριότητας, νομικής υποστήριξης και στο χώρο υπάρχει ιατρείο, ενώ οι σκηνές όσων διανυκτερεύουν στην πλατεία είναι περισσότερες απο κάθε άλλη φορά...


Την ίδια ώρα, «Αγανακτισμένοι» είχαν συγκεντρωθεί σε άλλα 60 σημεία της Ελλάδας, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ακόμα 26 ευρωπαϊκές χώρες και 100 πόλεις!
«Ζητάμε πραγματική Δημοκρατία τώρα» γράφουν μεταξύ άλλων οι ιδρυτές (που είναι Έλληνες και Ισπανοί) της σελίδας «EUROPEAN REVOLUTION» προσθέτοντας: «λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή, ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα».

Το αναμετάδωσα από εδώ και απ' ότι φαίνεται η νέα γενιά αρχίζει να μαθαίνει τι σημαίνει άμεση δημοκρατία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...