Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Λέει κι αλήθειες, είναι και κολλημένος...



Σε συνέντευξή του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΒΗΜΑ FM 99.5 και στην εκπομπή του δημοσιογράφου Γιάννη Κορωναίου , ο Βουλευτής Ιωαννίνων και Αντιπρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης, τοποθετήθηκε την Παρασκευή 27 Μαΐου 2011 τόσο για το θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ όσο και για τη σύσκεψη των Αρχηγών των κομμάτων με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Για το θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ ανέφερε :
Το ζήτημα της ΔΩΔΩΝΗΣ είναι θέμα που έρχεται από πολύ μακριά.Από το 1990 ξεκίνησε μια προσπάθεια αποκρατικοποίησης πολλών τέτοιων επιχειρήσεων κι από το ΠΑ.ΣΟ.Κ κι από τη Νέα Δημοκρατία χωρίς αυτό να γίνει εφικτό.
Σήμερα το κλίμα είναι πολύ βαρύ.
Η ΔΩΔΩΝΗ είναι γνωστή όχι μόνο στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο. Για πολλούς που ασχολούνται με το θέμα , ταιριάζει η σοφή παροιμία που λέει ο λαός «Εδώ καράβια χάνονται , βαρκούλες αρμενίζουν».
Εδώ όμως το καράβι είναι πολύ μεγάλο για την υπόθεση της κτηνοτροφίας. Δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα κανένα σχήμα που θα μπορούσε να την αντικαταστήσει. Απ’ την πλευρά της ΑΤΕ κι απ’ την Διοίκησή της πρυτανεύει η λογική ότι αυτό που προέχει είναι να σώσει την τράπεζα πιστεύοντας ότι πουλώντας τη ΔΩΔΩΝΗ θα εισπράξουν κάποια χρήματα ικανά για να τη σώσουν.
Αυτό μπορεί να συμβεί αν κι έχω τις αμφιβολίες μου. Όμως παράλληλα, θα έχει καταστραφεί ένας βασικός πυρήνας που μπορεί να πρωτοστατήσει στην παραγωγική διαδικασία κι αυτό είναι αυτό που ψάχνουμε σήμερα, δηλαδή να αντικαταστήσουμε τις εισαγωγές προϊόντων που μας δημιουργούν τεράστιο οικονομικό πρόβλημα , γιατί στη χώρα μας μόνο , καταναλώνουμε χωρίς να παράγουμε.
Η ΔΩΔΩΝΗ είναι μια παραγωγική επιχείρηση κι ο χαρακτήρας της δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη.
Σε όλη την Ευρώπη παράλληλα με τον αμιγώς ιδιωτικό τομέα υπάρχουν και οι κοινωνικές επιχειρήσεις. Πρόκειται για κολοσσιαίες επιχειρήσεις της κοινωνικής οικονομίας. Αυτήν την κοινωνική οικονομία υπηρετεί επιτυχημένα και η ΔΩΔΩΝΗ. Όπως στη Β. Ελλάδα υπήρχαν επιχειρήσεις που είχε φτιάξει ο Μπαλτατζής , έτσι και στην Ήπειρο υπάρχει ο Πτηνοτροφικός Συν/σμός «Η ΠΙΝΔΟΣ», ο Πτηνοτροφικός Συν/σμός της Άρτας κλπ.
Δηλαδή υπάρχει μία Συν/κή συνείδηση ότι οι επιχειρήσεις αυτές στο μόνο που διαφέρουν απ’ τις άλλες είναι ότι τα κέρδη γυρνάνε στους παραγωγούς.
Επιπλέον για τη ΔΩΔΩΝΗ έχει δημιουργηθεί μία ισορροπία των Ενώσεων. Των παραγωγών και της Τράπεζας, μένοντας έξω από τα καρτέλ προς όφελος όλων μας.

Σχετικά με την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο κ.Αργύρης τόνισε :
Περιμένω να πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον και όχι τα κομματικό.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της οφείλει να είναι πιο προσεκτική, να μην κάνει λάθη και να είναι γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη στις κινήσεις της. Τα κόμματα από τη δική τους πλευρά οφείλουν προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον να εξασφαλίσουν τη συναίνεση για να σωθεί η πατρίδα μας. Είναι πολύ αρνητικό ενώ είμαστε οι εκπρόσωποι του λαού οι πολίτες να μην μας αποδέχονται.
Λαμβάνουμε τα μηνύματα των πολιτών ότι κάτι δεν κάνουμε σωστά.

ΚΕΝΤΡΙ: Όχι, κύριε Αργύρη μας, δεν είναι αρνητικό...
Είναι πάρα πολύ θετικό ότι ενώ είσαστε οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού οι πολίτες να μην σας αποδέχονται πια...
Αφού όταν σας εξέλεξαν, άλλα τους λέγατε, άλλους στόχους βάζατε, για άλλο πράγμα σας ψήφισαν...
Έρχεστε μετά ερήμην τους, τα φέρνετε όλα τούμπα, χωρίς καν να τους ρωτήσετε αν συμφωνούν με αυτή την στροφή και απορείτε γιατί δεν σας αποδέχονται σαν εκπροσώπους τους;
Ίσα- ίσα, αν έπρεπε να απορείτε για κάτι είναι πώς και δεν έχουν απαιτήσει ακόμη να παραιτηθείτε από τις θέσεις που σας έδωσαν με την ψήφο τους...

1 σχόλιο:

  1. ωρε τρια καλα ειναι στον ντουνια και στον απανω κοσμο.η νιοτη και η λεβεντια και το καλο κοριτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...