Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Έφυγε η ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ από το ΠΑΣΟΚ!!!

Μόλις βγήκε στο Internet:


Να κόψει κάθε επαφή με το κυβερνών κόμμα, μετά και τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, αποφάσισε η Π.Α.Σ.Κ.Ε- Ο.Τ.Α, η συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ στους δήμους.
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη, εκφράζει την αντίθεση της με την κυβερνητική πολιτική και την πολιτική του μνημονίου.
Σημειώνεται ότι γραμματέας της συντονιστικής επιτροπής της Π.Α.Σ.Κ.Ε- Ο.Τ.Α είναι ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε- Ο.Τ.Α Θέμης Μπαλασόπουλος.

Η ανακοίνωση της Π.Α.Σ.Κ.Ε- Ο.Τ.Α, έχει ως εξής:

Η Π.Α.Σ.Κ.Ε. – Ο.Τ.Α. πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, πρωτοπόρα σε κάθε κινητοποίηση μάχεται για να προασπίσει τα ανεξάρτητα συμφέροντα των δυνάμεων της εργασίας, για τη βελτίωση του επιπέδου και της ποιότητας της διαβίωσης, για μια κοινωνία αλληλεγγύης και δικαιοσύνης όπου οι δυνάμεις της μισθωτής εργασίας θα έχουν το ρόλο που τους ανήκει.

Ουδέποτε χειραγωγήθηκε και πάντα διατηρούσε την αυτονομία της σε σχέση με τον πολιτικό φορέα. Ουδέποτε λειτούργησε ως ιμάντας κομματικών εντολών, αποδεικνύοντας πολλές φορές στην πράξη την ανεξαρτησία της. Επαφές και επικοινωνία υπάρχει στο πλαίσιο του διαλόγου και της αμφίδρομης πληροφόρησης.

Εδώ και ένα χρόνο σεβόμενοι τους εαυτούς μας και εκφράζοντας τους εργαζόμενους που μας εμπιστεύτηκαν, κάναμε λόγο για την πιο βάρβαρη, την πιο αντιλαϊκή, την πιο αντεργατική πολιτική με την οποία ιστορικά βρέθηκε αντιμέτωπη η εργατική τάξη της χώρας μας.

Η κοινωνία οδηγείται στην φτώχια και την εξαθλίωση, ενώ η πολιτική «συνταγή» που η Κυβέρνηση, το Δ.Ν.Τ. και η Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμόζουν, ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα. Αποδεδειγμένα πλέον, η πιο σκληρή και απάνθρωπη νεοφιλελεύθερη πολιτική που είδε ποτέ ο τόπος δεν οδηγεί στην επίλυση του δημοσιονομικού προβλήματος. Η κυβέρνηση σύρεται σε μια πολιτική που είναι «έξω από την πολιτική φυσιογνωμία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.» και μάλιστα χωρίς να έχει αποτελέσματα.

Ειδικότερα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη την ολομέτωπη επίθεσή της στα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της, ξεπουλώντας τις υπηρεσίες «φιλέτα» στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Απροειδοποίητα και με «τροπολογίες εξπρές» μπαίνει πλέον σε αμφισβήτηση η εργασιακή μας υπόσταση αλλά και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πολιτική επιλογή που μας βρίσκει αδιαπραγμάτευτα αντίθετους!

Πολιτική επιλογή στην οποία ουδέποτε συμφωνήσαμε και στηρίξαμε!

Πολιτική επιλογή την οποία, συνεπής στις αρχές και στις ιδέες μας συλλήβδην απορρίπτουμε!

Πολιτική επιλογή για την οποία ουδέποτε θα μπούμε στη θέση να αιτιολογήσουμε και να απολογηθούμε στα μέλη μας αλλά και στους εργαζόμενους που εκπροσωπούμε και μας έχουν εμπιστευτεί.

Χωρίς να κρύψουμε ποτέ τις κομματικές μας επιλογές έχουμε αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια ότι αυτές δεν μας δεσμεύουν και δεν μας καθοδηγούν όταν βρίσκονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των εργαζομένων. Το αποδείξαμε στο παρελθόν, το αποδεικνύουμε σήμερα και θα συνεχίσουμε στο μέλλον.

Δεν είμαστε «κομματικό παράρτημα» κανενός μέσα στα συνδικάτα. Είμαστε το πιο δυναμικό, το πιο παραγωγικό, το πιο αγωνιστικό κομμάτι του κλάδου μας. Λειτουργούμε και καθορίζουμε τη στάση μας με όρους παράταξης που η δύναμη και οι δεσμεύσεις της πηγάζουν αποκλειστικά και μόνο από τη θέληση και τα συμφέροντα των εργαζομένων που εκπροσωπούμε και μας εμπιστεύονται.

Αυτή την ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ αυτονομία δεν την εκχωρούμε σε κανέναν. Είναι η ελπίδα και η δύναμή μας. Οφείλουμε να την προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού.

Διαπιστώνοντας πλέον αγεφύρωτο χάσμα πολιτικής αντίληψης, ιδεών και ιδανικών για τα οποία παλέψαμε και αγωνιστήκαμε, δηλώνουμε πως πλέον καμιά πολιτική συνάφεια δεν έχουμε με τον πολιτικό χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. όπως αυτός εκφράζεται. Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα προκειμένου να καταργηθεί το «βάρβαρο μνημόνιο» και να ανατραπούν οι πολιτικές που το εκφράζουν.

Με την απόφασή μας αυτή οριοθετούμε ξεκάθαρα τις θέσεις μας και την τακτική μας απέναντι σε όλους: κυβέρνηση, αντιπολίτευση, συνδικαλιστικές οργανώσεις και συνδικαλιστικές παρατάξεις. Κυρίως όμως απευθύνουμε κάλεσμα ενότητας και αγωνιστικότητας σε όλους του εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πως θα είμαστε με όλες τις συνθήκες στην πρώτη γραμμή του ΑΓΩΝΑ.

ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΡΩΤΗ ΠΡΩΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥΣ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Αθήνα, Πέμπτη 19 Μαΐου 2011
Η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής της Π.Α.Σ.Κ.Ε. – Ο.Τ.Α.

ΚΕΝΤΡΙ: Παιδιά, πάμε ολοταχώς για εκλογές και σύντομα...

4 σχόλια:

  1. Καλώς τους και ας άργησαν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας έπεισαν...Μάλλον έχουν κόψει προσωρινά τους διορισμούς των πράσινων παιδιών και τσινάνε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρήστος Τουρτούρας26 Μαΐου 2011 στις 3:01 μ.μ.

    Καλησπέρα!

    Θα' θελα να θυμίσω κάποιες απόψεις, που θεωρώ ότι τις μοιραζόμαστε ούτως ή άλλως όσοι ανήκουμε στον αριστερό πολιτικό χώρο. Μου δημιουργείται η αίσθηση, λοιπόν, ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη αποδεικνύει τον πανικό στον οποίο έχουν περιέλθει τα -κατά τα άλλα αδιάλλακτα- στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Κλονίστηκαν από την έλλειψη επιχειρημάτων τους, εξαιτίας της κατάφωρα αντιλαϊκής πολιτικής του κόμματός τους, και μονολογώντας τις αντιφάσεις τους, προσπαθούν να πείσουν για τη δήθεν κομματική τους χειραφέτηση, αποβλέποντας προφανώς, στην πρόκληση μεγαλύτερης σύγχυσης και αποτελεσματικότερης εξαπάτησης της πλατιάς μάζας. Ωστόσο, δεν αποφεύγουν να μας παρουσιάσουν για μια ακόμη φορά την αστική τάξη με τα τερτίπια της και σε όλο της το μεγαλείο! Τώρα και με τις δήθεν διαφοροποιήσεις των συνδικαλιστών του, προσπαθεί το ΠΑΣΟΚ να δεσμεύσει τη μερίδα των εργαζομένων, που το εμπιστεύθηκαν μέχρι πρότινος, αφού διαβλέπει τον κίνδυνο σημαντικών διαρροών. Προσπαθούν, λοιπόν, να πείσουν τον κόσμο για την ουδετερότητά τους σε θέματα εργασιακά, διαχωρίζοντας την πολιτική τους τοποθέτηση από τη συνδικαλιστική τους δράση! Διερωτάται κανείς, λοιπόν, πώς μπορεί από τη μια μεριά να προσφέρουν απλόχερα την ψήφο τους στα κόμματα της αστικής τάξης και να στηρίζουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, την οποία αναμφισβήτητα υπηρετούν, ενώ από την άλλη να θέλουν να μας πείσουν ότι αγωνίζονται με ειλικρίνεια ενάντια στις πολιτικές των κομμάτων που, άλλωστε, οι ίδιοι τους έσπευσαν να υποστηρίξουν. Το ερώτημα βρίσκει απάντηση στις ίδιες τις δηλώσεις αμφιθυμικού τύπου των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ (θα μπορούσε να είναι και της Ν.Δ. Η τακτική είναι κοινή), που συμπυκνώνονται στα εξής: "...Χωρίς να κρύψουμε ποτέ τις κομματικές μας επιλογές έχουμε αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια ότι αυτές δεν μας δεσμεύουν και δεν μας καθοδηγούν όταν βρίσκονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των εργαζομένων. Το αποδείξαμε στο παρελθόν, το αποδεικνύουμε σήμερα και θα συνεχίσουμε στο μέλλον...". Ο κατά τα άλλα περίσσια αφηρημένος βερμπαλισμός, διάχυτος σε ολόκληρο το κείμενο των δηλώσεών τους, απόσπασμα του οποίου αποτελεί το παραπάνω, δύο πράγματα διακηρύσσει με σαφήνεια. Ένα είναι, ότι οι κομματικές επιλογές τους είναι συγκεκριμένες και αδιαπραγμάτευτες -γεγονός που το περιγράφουν ως ειλικρινή δήλωση- και το άλλο είναι, πως και στο μέλλον θα συνεχίσουν να κάνουν ό,τι έκαναν και στο παρελθόν και στο παρόν. Τα συμπεράσματα ανήκουν, προφανώς, στον καθένα και την καθεμιά. Ωστόσο, οι κριτικά σκεπτόμενοι δεν έχουν τα περιθώρια να ελπίζουν σε τίποτε καλό από τέτοιου είδους πολιτικάντικες χοντροκοπιές. Οι άνθρωποι δρούνε εκ του πονηρού και το δηλώνουν και με παρρησία. Η αριστερά έχει χρέος να αποκαλύπτει τις αλχημείες και όχι να συναινεί ή να ελπίζει με αφέλεια.

    Με τιμή
    Χ. Τουρτούρας
    Λέκτορας Παιδαγωγικής
    Π.Τ.Δ.Ε./Α.Π.Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...