Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Η Όλγα για τους πειρατές του Ισραήλ



Για όσους δεν γνωρίζουν, η Δημοτική Αλλαγή είναι δημοτική παράταξη στον Δήμο της Άρτας με επικεφαλής την Όλγα την Γεροβασίλη.

Στους Αρτινούς βέβαια η Όλγα είναι πασίγνωστη και για τη διεκδικητική της στάση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και για το ότι αυτά που έχει να πει τα λέει χύμα και τσουβαλάτα (σε μια άλλη της ζωή ίσως να ήταν blogger), αλλά και για το ότι στις προηγούμενες εκλογές κόντεψε να κάνει την έκπληξη, παίρνοντας το 25% και μένοντας έξω από τον δεύτερο γύρο για καμιά διακοσαριά σταυρούς αν θυμάμαι καλά...
Όπως καταλαβαίνετε, είμαι fan και ελπίζω το φθινόπωρο να κάνει την διαφορά, γιατί η Άρτα έχει φτάσει στο απροχώρητο και δεν έχει άλλα περιθώρια για τις γνωστές και αποτυχημένες συνταγές...
Το κακό όμως είναι ότι αυτή τη φορά δεν θα είναι έκπληξη και γιαυτό τα λαμόγια θα την "περιμένουν στη γωνία".
Πριν από λίγο λοιπόν το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Αλλαγής μου έστειλε το παρακάτω mail:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την δολοφονική επιχείρηση της κυβέρνησης του Ισραήλ κατά της διεθνούς ανθρωπιστικής αποστολής FREE GAZA η Όλγα Γεροβασίλη, επικεφαλής της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Σήμερα εκατοντάδες οικογένειες σε όλο τον κόσμο, σε όλη την Ευρώπη θρηνούν θύματα. Σήμερα μία οικογένεια στην Τουρκία ζει, με τον πλέον τραγικό τρόπο, τη σκληρή πραγματικότητα της απώλειας ενός αγαπημένου της ευαισθητοποιημένου παγκόσμιου πολίτη που έπεσε νεκρός από στρατιωτικά όπλα. Ακριβώς τον ίδιο πόνο ζουν κι άλλες 15 οικογένειες.

Κι αυτό επειδή μια μεγαλειώδης προσπάθεια μη κυβερνητικών οργανώσεων, κινήσεων ειρήνης, διανοούμενων, δημοσιογράφων, καλλιτεχνών, ακτιβιστών από όλο τον κόσμο που θέλησαν να πουν ότι η Γάζα δεν μπορεί να μένει άλλο αποκλεισμένη, που θέλησαν να διακηρύξουν ότι αυτή η ανθρωπιστική τραγωδία πρέπει να λήξει και προσπάθησαν να το κάνουν έμπρακτα, συνάντησαν τη βία, τον όλεθρο, την απόλυτη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής.

Το έγκλημα που συντελέστηκε τα ξημερώματα στη Μεσόγειο, στη θάλασσα των πολιτισμών που βάφτηκε με αίμα, είναι ένα ακόμα έγκλημα της κτηνώδους βίας που ασκεί το Ισραήλ, χωρίς έλεγχο, χωρίς ποινές, χωρίς συνέπειες, χωρίς την αποκατάσταση της νομιμότητας όπως την ορίζουν και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και οι διεθνείς συνθήκες.

Επιτέλους πρέπει να μπει τέρμα στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Η πειρατική κυβέρνηση του Ισραήλ πρέπει να λογοδοτήσει στη διεθνή κοινότητα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Από την πλευρά μας υποστηρίζουμε σταθερά το δικαίωμα των Παλαιστίνιων να έχουν κράτος και να ζουν όπως όλοι οι πολίτες του κόσμου και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να δυναμώσει η αλληλεγγύη των πολιτών στους πολιορκημένους της Γάζας και να καταδικαστεί η ισραηλίτικη τρομοκρατία»

              ΑΡΤΑ, 31 Μαΐου 2010

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


3 σχόλια:

  1. Σημαντική και θετική η κίνηση της συγκεκριμένης παράταξης να βγάλει αμέσως ανακοίνωση καταδίκης/αλληλεγγύης. Μεγάλο ολίσθημα όμως η τελευταία πρόταση που κάνει λόγο για "ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ" τρομοκρατία. Ελπίζω οι συντάκτες της ανακοίνωσης να ήθελαν να γράψουν "ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ" τρομοκρατία και το λάθος να έγινε απο παραδρομή. Μ'αυτή την έννοια καλό θα ήταν η παράταξη να το διευκρινίσει (ειδικά σε μια πολη με την ιστορία της Άρτας και το φόρο αίματος που πλήρωσε η εκεί Ισραηλίτικη κοινότητα).
    Φιλικά
    Λευτέρης Παπαθανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει δίκιο ο φίλος Λευτέρης και για να πω την αλήθεια, δεν το είχα προσέξει όταν το διάβασα.
    Χαίρομαι πολύ που βλέπω ότι αυτοί που με διαβάζουν δεν "ξεπετάνε" τα κείμενα, αλλά πραγματικά τα διαβάζουνε.
    Αναπόσπαστο κομμάτι της Αρτινής ιστορίας οι Εβραίοι της Άρτας και αυτό φαίνεται και στο πολυδιαβασμένο βιβλίο του φίλου Γιάννη Καλπούζου "Ιμαρέτ, στη σκιά του ρολογιού".
    Οι απόγονοι άλλωστε των παλιών Εβραίων της Άρτας διατηρούνε ακόμη και τώρα πολύ καλές σχέσεις με Αρτινές οικογένειες που βοήθησαν τους γονιούς και τους παππούδες τους στα δύσκολα χρόνια της κατοχής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προφανώς και έχει απόλυτο δίκιο ο κος Παπαθανάσης για τη λανθασμένη χρήση της λέξης "ισραηλίτικη". Πρόθεσή μας δεν ήταν σε καμία περίπτωση να συνδέσουμε μια αποτρόπαια εγκληματική ενέργεια της ισραηλινής κυβέρνησης με καθ’ όλα σεβαστές θρησκευτικές πεποιθήσεις πολιτών ανά τον κόσμο. Δυστυχώς πέσαμε θύματα των αντανακλαστικών μας για την απάνθρωπη επίθεση και αυτό έγινε εις βάρος της ποιότητας της γλώσσας και των εννοιών που αυτή αποδίδει.
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...