Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Η Λαϊκή Αγορά του Internet...

Είχα γράψει και χτες, ότι μέσα στην κρίση πρέπει να αλληλοϋποστηριζόμαστε και γιαυτό να προτιμάμε να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα.
Τώρα μαθαίνω από τα Καλά Νέα ότι υπάρχει ιντερνετική λαϊκή αγορά ελληνικών προϊόντων, όπου μπορούμε να αγοράσουμε κατευθείαν από τους παραγωγούς. Διαβάστε και θα καταλάβετε:

1

Το e-bloko.gr είναι μια προσπάθεια προβολής όσο το δυνατόν περισσότερων προϊόντων, που παράγονται από ελληνικά χέρια, από Έλληνες παραγωγούς και κατασκευαστές. Στο e-bloko τα «ελληνικά χέρια» δεν προβάλλονται γενικά και αόριστα, αλλά με όνομα, επώνυμο και διεύθυνση, έτσι ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να δει, να συγκρίνει, να περιηγηθεί, να μάθει και να προμηθευτεί.

Εφόσον ο επισκέπτης δώσει ηλεκτρονική παραγγελία, το e-bloko αναλαμβάνει τη διαχείρισή της (λήψη, επιβεβαίωση, διαβίβαση) και σε συνεργασία με courier φροντίζει ώστε να φτάσει στην πόρτα του.

Το e-bloko παρέχει την δυνατότητα σε όποιον επισκέπτη του θέλει, να μην κάνει την παραγγελία του ηλεκτρονικά, αλλά να επικοινωνήσει απευθείας με κάποιον παραγωγό ρυθμίζοντας ο ίδιος τα της αγοράς του (είδος, ποσότητα, τρόπο μεταφοράς, τρόπο πληρωμής κτλ.). Για κάποια από τα προϊόντα που προβάλλονται δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς η δυνατότητα διαχείρισης της παραγγελίας από το e-bloko, οπότε η απευθείας συνεννόηση παραγωγού και καταναλωτή είναι αναπόφευκτη.

Συνεπώς το e-bloko δεν είναι και ούτε φιλοδοξεί να γίνει ένα ακόμη ηλεκτρονικό κατάστημα. Δεν αγοράζει, δεν πουλάει και δεν εισπράττει μεσιτικά. Είναι ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ σε ηλεκτρονική εκδοχή. Στον ιντερνετικό χώρο του e-bloko οι παραγωγοί απλώνουν τα προϊόντα τους και οι καταναλωτές τα βλέπουν και μπορούν να τα αγοράζουν σε τιμές παραγωγού χωρίς την παρεμβολή μεταπωλητή και χωρίς να μετακινηθούν, αφού θα τα παραλάβουν στην πόρτα τους.

...νομίζουμε πως αξίζει τον κόπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...