Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΕΣΥ φταις Αβραμό!!!


Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη τής Ν.Δ. για την Υγεία (Καλαμάτα,25-4-2010)
Mάριος Σαλμάς (Τομεάρχης Υγείας, τέως Υφυπουργός Υγείας, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας) : «Κυρίες καί Κύριοι, Η Νέα Δημοκρατία δέν εφάρμοσε τό 80 % τού Προεκλογικού Προγράμματος πού είχε για την Υγεία».
Αθανάσιος Γιαννόπουλος
(τέως Υφυπουργός Υγείας, Βουλευτής Φθιώτιδος) : «Η Νέα Δημοκρατία δέν εφάρμοσε ως Κυβέρνηση τό 95 % τού Προγράμματος πού είχε γιά τήν Υγεία».

Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, θεματική λειτουργία γιά τήν Υγεία (Αθήνα, 26-6-2010)

Mάριος Σαλμάς
(Τομεάρχης Υγείας, τέως Υφυπουργός Υγείας, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας) : «Κυρίες και Κύριοι Σύνεδροι, ανήκω σε μια γενιά πολιτικών στην Ευρώπη που χρέωσαν και υποθήκευσαν οικονομικά τις χώρες τους, είτε με την δράση τους, είτε γιατί δεν αντέδρασαν όταν παρακολουθούσαν άλλους να σβύνουν τις ελπίδες και τα όνειρα. Και οι άλλοι μπορεί νά κρύβονται στούς πολλούς, αλλά η ατομική πολιτική ευθύνη, όσο κι αν συγκαλύπτεται από μερίδα ωφελημένων, δεν μπορεί νά απορροφηθεί από το Κόμμα. Τά κόμματα δέν είναι πλυντήριο ατομικής πολιτικής ευθύνης. Τά κόμματα χρειάζεται να μείνουν. Τά πρόσωπα πρέπει νά διευκολύνουν. Και είναι αρκετοί που διαχρονικά απέτυχαν στους τομείς ευθύνης τους. Αυτοί κοιμούνται μέ τό άγχος αν θα γράψουν κάτι από τα χθές οι εφημερίδες. Και τρέμουν για το αύριο στις τύψεις για τα χθες».
Απόστολος Ζέρβας
(Ιατρός Παιδίατρος, εκπρόσωπος από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο) : «Αγαπητοί Κύριοι Σύνεδροι, ονομάζομαι Απόστολος Ζέρβας, ασκώ το λειτούργημα του Παιδιάτρου στήν Κατερίνη, είμαι εκλεγμένο μέλος στον Π.Ι.Σ. καί είχα την ευτυχή συγκυρία να υπηρετήσω ως σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης επί 5ετία, προσφέροντας στόν τομέα τής υγείας καί τής πρόνοιας ανιδιοτελώς και με όλες μου τίς δυνάμεις. Θεωρώ ότι πρέπει να είμαι υπερήφανος, διότι τό έργο που επιτελέσαμε την πρώτη 2ετία υπό την ηγεσία και καθοδήγηση των άξιων Υπουργών κυρίων Νικ. Κακλαμάνη, Αθαν. Γιαννόπουλου καί Γεώργ. Κωνσταντόπουλου, ήταν τιτάνιο καί επιτυχές.
Δυστυχώς όμως η συνέχεια με τον επόμενο Υπουργό (ΚΕΝΤΡΙ: Βρε ποιος να 'ταν ο επόμενος;), ο οποίος δεν είχε τον χρόνο να δεχθεί στό γραφείο του ούτε έναν γενικό διευθυντή ή ανώτερο υπηρεσιακό παράγοντα του Υπουργείου, του οποίου υποτίθεται ότι ηγείτο, ήταν αν όχι αρνητική, τουλάχιστον μηδενικη.
Επιτρέψτε μου να σας αναφέρω μερικά από τά έργα του:

1. Παράνομες και επιλεκτικές επιχορηγήσεις μέσω του Ειδικού Κρατικού Λαχείου, τό οποίο παραδοσιακά ανήκε στίς αρμοδιότητες τού Υφυπουργού Πρόνοιας.
2. Αύξηση του χρέους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων σέ δυσθεώρητα ποσά.
3. Ψήφιση νόμου το 2007 περί Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, ο οποίος εφαρμόσθηκε μετά από 2ετία, ενώ συνεχώς επικαλείτο τήν εξοικονόμηση 0,5 δισεκατομμυρίου ευρώ.

4. Προμήθεια 16 εκατομμυρίων εμβολίων κατά του ιού της γρίπης τύπου Α, κόστους περίπου 112 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ διετέθησαν μόνον 400.000 εμβόλια.

5. Παράνομες προεκλογικές προσλήψεις στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

6. Διάτρητος νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε πολυδάπανη διαφημιστική εκστρατεία.

7. Προεκλογικά εγκαίνια τού Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, το οποίο σημειωτέον ακόμη και σήμερα, δεν λειτουργεί.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας».

ΚΕΝΤΡΙ: Να είναι μήπως η ιδέα μου, ή το no 2 της Ν.Δ. δεν το 'χουν και σε μεγάλη εκτίμηση τα στελέχη του κόμματος, ιδίως οι γιατροί; Πάντως, χώρια την πλάκα, πολλά από αυτά που ειπώθηκαν δεν αφορούνε μόνο πολιτικά ατοπήματα, αλλά και ποινικά, έτσι δεν είναι;
Και κομματάκι από διασπάθιση δημόσιου χρήματος και κάτιτις από διαπλοκή και λίγο από χαριστικές αποφάσεις υπέρ κάποιων "τρωκτικών" και μυρωδιά σκανδάλων είχε το menu, έτσι δεν είναι κύριε Αβραμό μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...