Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Pseudoekologicus antidrasticae, το αδηφάγο alien...

Ένα πολύ καλό σχόλιο, που προσυπογράφω, όπως το διάβασα στον Scepticus, που το διάβασε στον Δευκαλίωνα, που είναι και Γεωπόνος και έχει εξειδίκευση στη Διαχείριση Βιολογικών Πόρων & Οικοσυστημάτων.


Είχα βαρεθεί να ακούω τις κούφιες και υποκριτικές δηλώσεις των πολιτικών για την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος το Σάββατο που μας πέρασε, λες και τους πήρε ο πόνος για το περιβάλλον, λες και δεν είναι οι δικές τους αποφάσεις και πολιτικές που οδήγησαν τα πράγματα σ' αυτό το χάλι!!!
Ήθελα λοιπόν να κάνω μια ανάρτηση, να τα βγάλω από μέσα μου, αλλά όταν είδα αυτή την ανάρτηση, σκέφτηκα ότι έχω καλυφτεί πλήρως, "με κάλυψε ο προλαλήσας", που λέγαμε παλιότερα, στα αμφιθέατρα.
Όσο για την φωτογραφία, είναι το εκπληκτικό φαράγγι του Βίκου, όπως τον βλέπουμε από το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, στο Μονοδέντρι στο Ζαγόρι.
Και για να κάνω και λίγο διαφήμιση στις ομορφιές της Ηπείρου, ο Βίκος, αν δεν το ξέρετε, αναφέρεται στα ρεκόρ Guiness του 1997, ως η βαθύτερη χαράδρα του κόσμου, στο όρος Πίνδος της Β.Δ. Ελλάδος με βάθος 900 μέτρα και άνοιγμα μόνο 1100 μέτρα.
Ας διαβάσουμε την ανάρτηση για τους aliens που μας διαφεντεύουν:


<< Το πρόβλημα στην χώρα δεν είναι ότι δεν έχουμε ''οικολογική'' συνείδηση ή ότι δεν έχουμε ''οικολογική'' πολιτική.
Το πρόβλημα στην χώρα είναι ότι στο ''Πολιτικοοικονομικό οικοσύστημα'' έχουν εισβάλει παρασιτικά alien species που το ωθούν στην κατάρρευση.
Ως γνωστόν τα alien species εισβάλουν σε ένα οικοσύστημα σε περιόδους διαταραχών και εγκαθιδρύονται έναντι των ''ενδημικών ειδών'' μεταβάλλοντας την καταλληλότητα του ενδιαιτήματος.
Τα τελευταία χρόνια στην χώρα έχει εισβάλει σαρώνοντας τα πάντα στο πέρας του, το αδηφάγο είδος Pseudoekologicus antidrasticae, το οποίο εκμεταλλεύεται το οικοσύστημα του ενδημικού Ecologicus anaptixae με το οποίο φαινομενικα ομοιάζει.
To αδηφάγο αυτό είδος γίνεται δύσκολα αντιληπτό αρχικά καθώς είναι καλά καμουφλαρισμένο, όσο αναπτύσεται ωστόσο εξαπλώνεται και σε άλλα ενδιαιτήματα.
Ήδη στην χώρα τα είδη Economicus anaptixae, Paragogicus aiforius, Ergasius kalomisthiae, Democracius antiprosopeuticae κλπ τείνουν προς εξαφάνιση,
Χαρακτηριστικές περιπτώσεις των καταστροφών που -με την ύπουλη συμπεριφορά του- προκαλεί το Pseudoekologicus antidrasticae μαζί με το συγγενή του Pseudoekologicus dimagogicae μπορούμε να δούμε εδώ
Παράλληλα στην κατάρρευση συμβάλουν και μία σειρά άλλων παρασιτικών alien species, που δευτερογενώς εισβάλουν στο οικοσύστημα, όπως
Anergius bombae, Neoaristerius listricus, Xreokopius kontosimonae, Fasisticus antidrasticae, Grafiokratius parasiticae, Tileorasius apoxavnae, Ntavatzoepixeirimatikus kratikoxrhmatofagae και Politikandrikelus dosilogae .
Όπως αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα του ''Πολιτικοοικονομικου'' οικοσυστήματος απαιτεί την καταπολέμηση των παρασιτικών ειδών που το καταστρέφουν καθημερινά.
Ένας ''οικολογικός'' τρόπος αντιμετώπισης όλων των παραπάνω παρασίτων είναι η ανάπτυξη του ενδογενούς Οrthologicus species το οποίο θα μειώσει τον αριθμό των alien species και θα δώσει την δυνατότητα στο οικοσύστημα να επανέλθει... >>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...