Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Πόσα λέκια είναι ένα ευρώ;


Ουσιαστικά αυτή η ανάρτηση είναι η νοσηρή συνέχεια της προηγούμενης που διαβάσατε νωρίτερα κι έχει να κάνει με μια είδηση (που αντίστοιχη φοβάμαι ότι θα κάνουμε πολύ καιρό να ακούσουμε στην Ελλάδα) και με μια θλιβερή διαπίστωση πείτε τη, χρησμό της Κασσάνδρας πείτε, ό,τι και να πείτε, μέσα θα 'στε...
Η είδηση έρχεται από την Αλβανία και λέει:

Αύξηση σε μισθούς και συντάξεις, ύψους 5%-10%, από την 1η Ιουλίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της Αλβανίας, Ρίντβαν Μπόντε.
«Οι υψηλοί μισθοί, συμπεριλαμβανομένων των μισθών του προέδρου, του πρωθυπουργού και των υπουργών, θα αυξηθούν κατά 2% και οι μισθοί των εργαζομένων στη διοίκηση από 5% έως 10%», δήλωσε ο κ. Μπόντε. Στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, ο κ. Μπόντε είπε ότι η Αλβανία δεν είναι σε κρίση και ότι οι δείκτες αποδεικνύουν ότι η χώρα δεν δημιουργεί κρίση, αλλά απλά είναι αντιμέτωπη με επιβράδυνση της οικονομίας.
Και τώρα η διαπίστωση:

Μετά από αυτές τις εξελίξεις στην γειτονική χώρα, μήπως θα πρέπει να αναρωτηθούμε εάν η Ελλάδα αλβανοποιείται; Και αυτή η ερώτηση έχει σαν βάση την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των Αλβανών πολιτών σε αντίθεση με την κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων, οι οποίοι καλούνται να ζήσουν με χρήματα που δεν μπορεί να ζήσει ούτε ζητιάνος!!!
Ταυτόχρονα, η εγκληματικότητα στην Ελλάδα αυξάνει με εντυπωσιακούς ρυθμούς -με παντελή έλλειψη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (αυτό κι αν είναι ανέκδοτο!!!) και του εξαφανισμένου Χρυσοχοΐδη- και εάν δεν συμβεί κάτι πραγματικά σημαντικό στον τομέα αντιμετώπισης του εγκλήματος, δεν θα πρέπει να μας φανεί παράξενο εάν η Ελλάδα καταστεί η "βασίλισσα του εγκλήματος" στα Βαλκάνια μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια…

Παλιότερα λέγαμε ότι το πιο σύντομο ανέκδοτο είναι "Αλβανός τουρίστας". Σε λίγα χρόνια φοβάμαι ότι στις ψαροταβέρνες της Πρέβεζας ψάρι θα τρώνε μόνο οι Αλβανοί που θα έρχονται για τουρισμό!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...