Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Αλησμονώ και χαίρομαι...


Αύριο Τρίτη 15 Ιουνίου και ώρα 9:30μ.μ., η Μητρόπολη Άρτης διοργανώνει μουσική εκδήλωση με θέμα: «Αλησμονώ και χαίρομαι», με την Μικτή Παραδοσιακή Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος» συνοδευόμενη από την παραδοσιακή ορχήστρα του Ηλία Πλαστήρα.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση – πρόσκληση του Μητροπολίτη Άρτης «πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες (Κωνσταντινούπολη, Βόρειο Ήπειρο και Σμύρνη) στα πλαίσια της ετήσιας παρέμβασης μας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί έξω από την Παρηγορήτισσα και
θα έχει τέσσερις σταθμούς στο μουσικό ταξίδι που θα κάνει στις αλησμόνητες πατρίδες:

-1ος σταθμός: «Είδα την πόλη να χαλνά»: «Η Λειτουργία που δεν τέλειωσε / Ν’ ισείς πουλιά μ’ πιτούμενα / Σαν τα μάρμαρα της Πόλης / Μοναχογιός ο Κωνσταντίνος»

-2ος σταθμός: «Φυλάκιον Κακαβιάς»: «Μοιρολόι Πρεμετής / Αλησμονώ και χαίρομαι / Δεροπολίτισσα / Δε μου βαρούν τα ξένα / Αργυρόκαστρο / Στης Δερόπολης τον κάμπο / Δέλβινο»

-3ος σταθμός: «Στης Ιωνίας τη γη»: «Καλέ συ Παναγιά μου / Είναι καρδιές όπου γελούν / Έχετε ψαράδες ψάρια / Καλέ συ»

-4ος σταθμός: Τερματισμός «Επιστροφή στην Πόλη»: «Κυρά μ’ κι αρχοντοπούλα / Αρχοντογιός παντρεύεται / Έχε γεια Παναγιά / Καροτσέρης».


Νομίζω ότι θα είναι μια όμορφη βραδιά, όλα αυτό δείχνουν: Η επιλογή του χώρου είναι εκπληκτική, κάτω από τον επιβλητικό όγκο της Παρηγορήτισσας, η μουσική θεματολογία ταιριάζει με τον χώρο και αγγίζει τους περισσότερους από μας, η ορχήστρα του φίλου, του Ηλία Πλαστήρα, είναι εγγύηση για καλή παραδοσιακή μουσική, όλα καλά δηλαδή...

Αρκεί να σηκωθούμε από τον καναπέ και να μην αράξουμε να δούμε το ...Βραζιλία-Β. Κορέα!!!
Μην ανησυχείτε αδέρφια, θα μας δοθούν κι άλλες ευκαιρίες σ' αυτό το Mundial να χαρούμε τους Βραζιλιάνους να "ζωγραφίζουν"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...