Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Διαρροή ψεμμάτων στον Άραχθο...


Προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός, μιλώντας για "περιορισμένη και αναστρέψιμη κατάσταση".
Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και χθες, μετά την διακοπή ροής του Άραχθου από τη ΔΕΗ για να περιοριστεί η μόλυνση, ανακάλυπταν περιοχές στην κοίτη, όπου λίμναζε μαζούτ...

Οι χτεσινές καταιγίδες παρέσυραν το μαζούτ προς τον Αμβρακικό κόλπο και στις όχθες υπάρχει μαύρη λάσπη.

Το συνεργείο που έφερε η Περιφέρεια Ηπείρου από τη Θεσσαλονίκη προσπαθεί να δώσει "προσωρινή λύση", γιατί δεν υπάρχουν οι πόροι για σωστή αντιμετώπιση.

Ο Νομάρχης, ο Παπαβασιλείου, σαν άλλος Ομπάμα κι ενώ δηλώνει αναρμόδιος, προσπαθεί να δείξει on camera, ότι η ρύπανση αντιμετωπίζεται "κατόπιν ενεργειών του".
Σκέφτεται ότι η εικόνα θα του είναι χρήσιμη στις εκλογές του Νοεμβρίου...
Κανένας όμως δεν λέει ότι υπάρχουν ακόμη δέκα τόνοι μαζούτ περίπου στην δεξαμενή της "ΕΣΠΕΡΙΔΑΣ" (παλιό εργοστάσιο χυμοποίησης, που δεν δουλεύει πια) και ότι υπάρχουν δεκάδες ακόμη τέτοιες δεξαμενές, στις όχθες του Άραχθου, που κανένας δεν ξέρει τι περιέχουν και κανένας δεν τις ελέγχει...
Αργότερα σήμερα θα σας έχω φωτογραφίες, αλλά και μια καλή απάντηση στο "συνωμοτικό" ερώτημα: "Τι ζητούσαν 15-18 τόνοι μαζούτ στη δεξαμενή ενός παλιού εγκαταλειμένου εργοστασίου;" Και επίσης κι εδώ ίσως είναι "τα κουμπιά της Αλέξαινας" που λέμε στην Ήπειρο, "Πώς ξαφνικά, μετά από τόσα χρόνια, υπήρξε αυτή η διαρροή; Γιατί ο ιδιοκτήτης φωνάζει για δολιοφθορά; Ποιός θα είχε τέτοιο συμφέρον;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...