Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Η Άρτα χρειάζεται αλλαγή...

Το έχουμε ξαναπεί ότι η "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" είναι δημοτική παράταξη στον Δήμο της Άρτας με επικεφαλής την Όλγα την Γεροβασίλη.
Η Όλγα Γεροβασίλη ασχολείται από παλιά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς υπήρξε δημοτική σύμβουλος και παλιότερα με την "Κίνηση Πολιτών" και στις τελευταίες εκλογές το 2006 κατέβηκε επικεφαλής αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου, της "ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ", που είχε υποψηφίους από όλους τους κομματικούς χώρους και απέκτησε τέτοια δυναμική, που παίρνοντας 25%, έμεινε εκτός β' Κυριακής για ελάχιστους ψήφους.


Η Όλγα Γεροβασίλη είναι "ταγμένη" αυτοδιοικητικός και γιαυτό έχει κλειστά τα αυτιά της στις σειρήνες των μεγάλων, που πολύ θα την ήθελαν στις τάξεις τους και πότε την ψαρεύουν για βουλευτή, πότε για ευρωβουλευτή, πότε για το 'να, πότε για τ' άλλο...
Σταθερή όμως η Όλγα με την Άρτα και τον απλό κόσμο, επιμένει αυτοδιοικητικά κι ίσως αυτός είναι ένας λόγος που δηλώνω ξεκάθαρα ότι είμαι fan και την στηρίζω!!!
Έμας άλλος λόγος είναι η
διεκδικητική της στάση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και το ότι αυτά που έχει να πει τα λέει χύμα και τσουβαλάτα (σε μια άλλη της ζωή ίσως να ήταν blogger)...
Την προηγούμενη εβδομάδα έδωσε μια συνέντευξη σε μια τοπική εφημερίδα, τον "Παρατηρητή" και κάποιες από τις απαντήσεις της αξίζουν αναδημοσίευση, όχι για τίποτε άλλο, αλλά για να δείτε ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά και μιλάνε στον κόσμο με ξεκάθαρη γλώσσα, χωρίς "πολιτικές τσιριμόνιες".
Κι ίσως έτσι καταλάβετε γιατί η Όλγα παίρνει τέτοια ποσοστά, χωρίς κομματικές ομπρέλες και δεσμεύσεις...
Διαβάστε κάποια αποσπάσματα και πείτε μου τη γνώμη σας:

Ερώτηση: Είστε επικεφαλής μιας μεγάλης δημοτικής παράταξης, η οποία στις προηγούμενες εκλογές συγκέντρωσε το εκπληκτικό ποσοστό του 25% περίπου. Εκείνο το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, από πολλούς χαρακτηρίστηκε συγκυριακό. Εσείς τι λέτε;

Απάντηση: Το αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά συγκυριακό ήταν, αν κρίνει κανείς τα όσα επακολούθησαν τα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα. Η αποτελμάτωση της πόλης, η έλλειψη προοπτικής, οράματος, τα βήματα προς τα πίσω, όλα αυτά που κινητοποίησαν τις δυνάμεις της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ», δεν ήταν άγνωστα στον μέσο δημότη της πόλης μας. Ήταν απτές, καθημερινές διαπιστώσεις, που σύντομα οδήγησαν στην ανάγκη διαμόρφωσης μιας αξιόπιστης λύσης, που θα έλυνε το Γόρδιο δεσμό, που ταλάνιζε την Άρτα. Γι’ αυτό γύρω μας συντάχθηκαν αξιόλογοι άνθρωποι από διαφορετικές αφετηρίες, με διαφορετικές κομματικές ταυτότητες, αλλά με ταυτόσημες αυτοδιοικητικές ανησυχίες, με διάθεση σύνθεσης και προσφοράς. Αυτό δεν παρατηρήθηκε σε καμιά από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, οι οποίες δημιουργήθηκαν ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΑ για τις εκλογές. Εμείς συνεχίσαμε όλη την τετραετία να υπάρχουμε και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, όπου σηκώσαμε το κύριο βάρος της αντιπολίτευσης προς την υπάρχουσα δημοτική αρχή και τις επιλογές της, αλλά και έξω από αυτό, μέσω του Συντονιστικού μας Οργάνου, που δεν σταμάτησε να λειτουργεί καθ’ όλη τη τετραετία. Τα περί συγκυριακού αποτελέσματος λοιπόν δεν αποτελούν παρά κρυφούς πόθους των κύκλων που επιθυμούν την διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης και την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων.


Ερώτηση: Εσείς προσωπικά νοιώθετε δυνατή για να ηγηθείτε ενός ψηφοδελτίου 180 και πλέον υποψηφίων και αν ναι, πού στηρίζετε αυτή την αισιοδοξία σας;

Απάντηση: Είναι γεγονός ότι με τον «Καλλικράτη», ο αριθμός των υποψηφίων είναι πολύ μεγαλύτερος απ’ ό,τι είχαμε συνηθίσει, πιθανώς κάποιοι να τρομάζουν με το άκουσμα του αριθμού 180 για την πλήρη συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου που κατέρχεται στο Δήμο Αρταίων. Ευτυχώς η δυναμική που έχουμε αναπτύξει και η συνεχή μας και όχι περιστασιακή παρουσία, όπως σας είπα και στην προηγούμενη απάντηση, δεν μας δημιουργεί τέτοιο πρόβλημα.

Όσο για μένα προσωπικά και στην ερώτηση που μου κάνατε σας διαβεβαιώνω ότι εάν είχα την παραμικρή αμφιβολία για τις δυνάμεις μου, θα παραμέριζα και δεν θα παρασυρόμουνα σε μια περιπέτεια που μπορεί να με εξέθετε στους συνδημότες μου και στον εαυτό μου. Δεν διακατέχομαι από αισθήματα μεγαλείου δεν νοιώθω επιτακτική την ανάγκη να καθήσω σε μια καρέκλα, δεν περιμένω από την κατάληψη ενός δημαρχιακού θώκου για να νοιώσω την επιβράβευση και την καταξίωση.

Επί τόσα χρόνια, μάχιμη γιατρός, μητέρα, οικογενειάρχης, δημοτική σύμβουλος, ενεργός πολίτης, με συμμετοχή στα κοινά και σε αγώνες, έχω κερδίσει πολύ περισσότερα απ’ όσα θα μπορούσε να μου προσφέρει ένας τίτλος.

Δεν θα επέλεγα λοιπόν, εγώ που έχω επενδύσει τόσες αγωνίες και αγώνες στο να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, να γίνω κι εγώ μέρος της στασιμότητας και της αποτελμάτωσης. Αυτά τα αφήνω για τους επαγγελματίες της πολιτικής.


Ερώτηση: Πείτε μας κάποιους λόγους για τους οποίους οι δημότες της Άρτας πρέπει να σας εμπιστευθούν την ψήφο τους.

Απάντηση: Ο τόπος μας έχει υπομείνει τα πάνδεινα από πολιτικές και πρακτικές που τον οδήγησαν στην κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας σήμερα. Κοιτάξτε γύρω σας, αναλογιστείτε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι, σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο, θυμηθείτε τι μεθόδους χρησιμοποίησαν για να υφαρπάξουν την ψήφο σας. Γυρίστε το μυαλό σας λίγο καιρό παλιότερα και ανασκαλέψτε τα ταξίματα, τις υποσχέσεις και κάντε την σύγκριση. Εμείς είμαστε αυτό που βλέπετε, δεν χρησιμοποιούμε τον Δήμο ούτε σαν δεκανίκι, ούτε σαν εφαλτήριο, ούτε σαν μέσο προώθησης των προσωπικών μας επιδιώξεων. Δεν έχουμε Αυλή, ούτε δεσμεύσεις και οι κινήσεις μας είναι ελεύθερες γιατί κανείς δεν μας κινεί τα νήματα. ...

...Πιστεύω όμως ότι αυτού του είδους τα «εκλογομαγειρεία», δεν βρίσκουν πια καμιά ανταπόκριση στον απλό κόσμο, που έχει υποφέρει αρκετά από τέτοιες πρακτικές. Ο κόσμος έχει και αισθητήριο και κοινή λογική, αντίθετα με αυτά που πιστεύουν όσοι τον αντιμετωπίζουν με το κριτήριο του «μαντρώματος» και γι’ αυτό το λόγο είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξη για το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο κόσμος μας ξέρει όλους μας, με ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις και ατζέντες, κρυφές ή φανερές. Και ακριβώς γι’ αυτό έχει ήδη αναγάγει την «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» σαν τη μοναδική αξιόπιστη λύση που θα βγάλει τον Δήμο μας από την χαώδη κατάσταση στην οποία τον έχουν οδηγήσει οι επιλογές του παρελθόντος.


ΚΕΝΤΡΙ: Τι λέτε, άδικο έχω όταν λέω ότι αυτή η γυναίκα μπορεί να κάνει την διαφορά και να νοικοκυρέψει την χιλιοβασανισμένη Άρτα;
Τέτοιους ανθρώπους χρειαζόμαστε, ανθρώπους με όρεξη και ανοιχτό μυαλό, που δεν θα περιμένουν να ρωτήσουνε την Ιπποκράτους ή τη Ρηγίλης για να μάθουνε τι είναι καλύτερο για τους Αρτινούς!!!

Γερά Όλγα κι αυτή την φορά ο κόσμος είναι έτοιμος για την ανατροπή, είναι έτοιμος για την "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ"!!!
Δεν πάει άλλο...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...