Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

"Ζωή σε λόγου σας" από το ΙΚΑ!!!

Το παρακάτω mail, μου το έστειλε ο φίλος Δημήτρης, που δεν ξεκαθαρίζει όμως αν θέλει να δημοσιεύσω τα στοιχεία του, γιαυτό και δεν το κάνω. Έχει τίτλο "Πώς το Ασφαλιστικό έφτασε σε αυτό το σημείο" και λέει:


"Τις τελευταίες μέρες έγινα μάρτυρας ενός περίεργου συμβάντος, που έχει σχέση με το ασφαλιστικό φορέα ΙΚΑ και αφορούσε έναν πολύ καλό μου φίλο. Για τον λόγο ότι το συμβάν αυτό αποκαλύπτει περίεργες καταστάσεις που εξακολουθούν να συμβαίνουν στον οργανισμό αυτό και οι οποίες δυστυχώς έχουν καταντήσει τα ασφαλιστικά ταμεία σε αυτή την οικτρή κατάσταση που βρίσκονται σήμερα, σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό να το δημοσιεύσω για να προστατευτούν κάποιοι άνθρωποι από τραγελαφικές καταστάσεις.
Πιο συγκεκριμένα ο φίλος μου έλαβε τηλεφώνημα στο σπίτι του, όταν ήταν μόνο η μητέρα του εκεί, από έναν Δήμο της Θεσσαλονίκης , και ρωτούσαν την μητέρα του αν ο υιός της ζει!!!
Μετά το πρώτο σοκ η μητέρα ζητάει περισσότερες διευκρινήσεις και διαπιστώνει ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, ζήτησε διασταύρωση για 4 άτομα του συγκεκριμένου Δήμου, με το σκεπτικό αν ζουν ή όχι και απώτερο στόχο να διαγραφούν από τα εκλογικά μητρώα. Τα τέσσερα αυτά άτομα στο Υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται ότι έχουν φύγει από την ζωή, όπως δείχνουν στοιχεία που τους έχει κοινοποιήσει το ΙΚΑ . Και το αποκορύφωμα όλων, ημέρα θανάτου 24/12/2004 (έχει σημασία η μέρα!!!).

Στην συνέχεια ο φίλος μου πήγε στο ΙΚΑ (υποκατάστημα Θεσσαλονίκης), στο μητρώο, και τους ενημέρωσε για το τηλεφώνημα που είχε. Η προϊστάμενη στο μητρώο στο υποκατάστημα του ΙΚΑ, διαπίστωσε όντως ότι στα αρχεία φαίνεται πεθαμένος και ότι έχουν εισπράξει το
επίδομα κηδείας. Κάπου εδώ λοιπόν ξετυλίχθηκε το κουβάρι….
Βέβαια μετά από λίγο καιρό το μητρώο διόρθωσε το λάθος και όλα ήταν μια χαρά.

Τα ερωτήματα που έμειναν όμως ήταν πολλά:

--Ποιος εισέπραξε τα χρήματα της επιδότησης της κηδείας για τα 4 αυτά άτομα και μάλιστα παραμονή Χριστουγέννων, όπου είναι ημιαργία και μετά μεσολαβούν ημέρες αργίας;
--Πώς διορθώθηκε το μητρώο και αν βρέθηκε ο υπεύθυνος του λάθους ή της εσκεμμένης ενέργειας;
--Γιατί διαλέξανε άτομα γύρω στα 35 χρονών; (μήπως γιατί μετά από 30 χρόνια που θα καταλάβαινε ο ενδιαφερόμενος το θέμα κάποιοι θα είχαν βγει ήδη στην σύνταξη;)
--Γιατί ενώ ο άνθρωπος είχε "πεθάνει" από το 2004, το ασφαλιστικό ταμείο συνέχιζε να εισπράττει εισφορές και να στέλνει τα ένσημα κάθε χρόνο στον ενδιαφερόμενο;
Δυστυχώς το παραπάνω είναι πταίσμα μπροστά σε άλλα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν παύει να αποτελεί μείζον θέμα, όταν κάποιος σε καλεί για να δει αν ζεις ή όχι και μάλιστα τηλεφωνικώς.
Ο υποβιβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και η υποβάθμιση της κοινωνικής πολιτικής σε όλο τους το μεγαλείο."

1 σχόλιο:

  1. Το καραγκιοζιλικι τους δεν εχει τελος.....
    Τελικά εχουν δικιο κάποιοι που λενε ότι το πρόβλημα της Υγείας και της Ασφάλισης ειναι μεγαλυτερα προβλήματα από τα οικονομικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...