Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Trafficking με βλέμμα ικεσίας...


“Η Αλβανία θεωρείται χώρα-πηγή διακίνησης ανθρώπων για σκοπούς αναγκαστικής πορνείας και υποχρεωτικής εργασίας, συμπεριλαμβανομένου και του εξαναγκασμού ανήλικων παιδιών σε επαιτεία.
Τα θύματα από την Αλβανία υποβάλλονται σε συνθήκες καταναγκαστικής εργασίας και διακίνησης για σεξουαλικούς σκοπούς εντός της Αλβανίας και ακόμα στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην ΠΓΔΜ, στο Κοσσυφοπέδιο και στη Δυτική Ευρώπη”.

Αυτό αναφέρεται- μεταξύ άλλων- στην ετήσια έκθεση του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την παράνομη εμπορία ανθρώπων.
Στην έκθεση επισημαίνεται ακόμη πως τα παιδιά, πρωτίστως, ήταν αντικείμενο εκμετάλλευσης για επαιτεία και άλλες μορφές καταναγκαστικής εργασίας.

ΚΕΝΤΡΙ: το διάβασα στον Κώστα και μαύρισε η ψυχή μου. Κι όσο κι αν ακουστεί σκληρό αυτό που θα πω, μην υποκύπτετε στο βλέμμα του παιδιού που σας ζητάει ένα ευρώ!!!
Ναι, ξέρω, ακούγεται σκληρό αυτό που λέω, ναι, ξέρω, μπορεί το παιδάκι-σκλάβος-ζητιάνος να φάει ξύλο ή να μείνει νηστικό εάν δεν πάει χρήματα στον δουλέμπορό του, αλλά κάτι πρέπει να γίνει για να σταματήσει αυτό το αίσχος...
Κι αυτό το κάτι, πρέπει να το κάνουμε εμείς. Αφού οι "αρμόδιοι" είναι ανύπαρκτοι, πρέπει εμείς να βάλουμε ένα τέλος. Πρέπει να κάνουμε το δουλεμπόριο ασύμφορο για τους δουλέμπορους, πρέπει να τους κάνουμε να χάσουν, για να σταματήσουν. Όσο αυτοί πλουτίζουν, τόσο περισσότερα παιδάκια και γυναίκες θα παίρνουν το δρόμο του σκλαβοπάζαρου.
Ξέρω, είναι εύκολο να πούμε ότι δεν θα ξαναπάμε στα "κωλάδικα" και όπου αλλού ξεπουλιούνται κοπέλες, αλλά πρέπει να κάνουμε την καρδιά μας πέτρα και να μην ξαναδώσουμε ούτε ευρώ στο παιδάκι που μας απλώνει το χέρι!!!
Κι ας μας κοιτάνε με ικεσία αυτά τα μάτια που μου σπαράζουν την καρδιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...