Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Αφού δεν μπορούν αυτοί, ας ξεβρωμίσουμε εμείς την Άρτα...


Ο πεζόδρομος της Κοσμά Αιτωλού βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της Άρτας και καταλήγει στην Κεντρική Πλατεία (όπως βλέπετε στη φωτό), όπου βρίσκεται η Νομαρχία, ο ΟΤΕ, το Επιμελητήριο και κάμποσες χιλιάδες τραπεζοκαθίσματα (μη ξεχνιόμαστε κιόλας...)
Δηλαδή, δεν μιλάμε για κανά παράδρομο, μιλάμε για ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, για ένα πεζόδρομο με πολλά εμπορικά καταστήματα.
Ε λοιπόν, οι ιδιοκτήτες αυτών των καταστημάτων, δεν άντεξαν άλλο και πήραν κυριολεκτικά την κατάσταση στα χέρια τους.
Αντιγράφω από την εφημερίδα "ΕΡΕΥΝΑ":


"Λύση στο πρόβλημα της έντονης δυσοσμίας από τους άπλυτους εδώ και μήνες κάδους του πεζοδρόμου της οδού Κοσμά Αιτωλού προσπάθησαν να δώσουν οι καταστηματάρχες της περιοχής.
Έτσι πήραν την πρωτοβουλία αφού οι εκκλήσεις τους προς τον δήμο δεν εισακούσθηκαν και με σκούπες λάστιχα και φαράσια έπλυναν τον πεζόδρομο και τους κάδους που αποτελούσαν την πηγή του προβλήματος.
Φυσικά η ενέργεια δεν μπορεί να αποτελέσει πανάκεια του προβλήματος αφού δεν είναι δυνατόν σε μία σύγχρονη πόλη ομάδες πολιτών να αναγκάζονται να υποκαθιστούν τις δημοτικές υπηρεσίες.
Αν συνυπολογίσει κανείς πως το πρόβλημα εκτείνεται σε πολλές οδούς της πόλης τότε η δημοτική αρχή καλείται να επανεξετάσει πολλά στο σχεδιασμό καθαριότητας και απολύμανσης.
Κατά τα άλλα μας ανακοινώνεται από το δήμο πως στην Περιφέρεια Ηπείρου είναι έκπληκτοι από την ποιότητα των έργων που κατασκευάζει ο Δήμος.
Τους κυρίους της Περιφέρειας τους έφερε κανείς καμία βόλτα μέσα στην Άρτα να δούμε τι θα πουν για το επίπεδο καθαριότητας;"

Τελικά είχε δεν είχε η δημοτική αρχή και έκανε πράξη το νόημα της "αυτοδιοίκησης": Αφού οι διοικούντες είναι ανίκανοι να κρατήσουν σε υποφερτά επίπεδα ακόμη και την βιτρίνα της πόλης, οι πολίτες προχωράνε σε πράξεις "αυτοδιάθεσης" και αρχίζουν πια να "αυτοδιοικούνται".
Κάτι μου λέει ότι πολύ σκούπα και φαράσι θα δούμε στις εκλογές του Νοεμβρίου...

1 σχόλιο:

  1. Καλή αρχή με τους κάδους.
    Καλή συνέχεια με την ΕΛΛΑΔΑ.
    http://seegreek.blogspot.com/2010/05/9.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...