Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Το βρήκαμε το έλλειμμα!!!


Σαν βόμβα έσκασε στην Άρτα η είδηση που έχει στο πρωτοσέλιδό της η ΗΧΩ σήμερα.
Θα σας μεταφέρω την είδηση όπως την διαβάζω αυτή την στιγμή στην
εφημερίδα:



Καταλογισμός ποσού 355 χιλιάδων ευρώ σε 23 άτομα

Ζητείται η επιστροφή τους στο ταμείο του Δήμου!

Σχεδόν μετά από δέκα χρόνια, το Ελεγκτικό Συνέδριο Β’ Κλιμάκιο, απέστειλε έκθεση στο Δήμο Αρταίων, στην οποία αποφαίνεται για την νομιμότητα των λογαριασμών διαχειρίσεως του Δήμου για το οικονομικό έτος 2000 (επί Δημαρχίας Κ. Βάγια), μετά από έκθεση που είχε συνταχθεί το έτος 2003, από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο νομό Άρτας. Το Ελεγκτικό Συνέδριο συνήλθε σε συνεδρίαση στα τέλη του 2008, και μελέτησε τα στοιχεία του φακέλου στον οποίο περιλαμβάνονταν η έκθεση του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Άρτας που είχε συνταχθεί το έτος 2003. Την έκθεση την απέστειλε προς τον Δήμο Αρταίων στις 26/5/2010 και σημερινή δημοτική Αρχή, παρέλαβε την εν λόγω έκθεση στις 27/5/2010 με αποδεικτικό παραλαβής.

eggrafo dhmoy 010

Στην έκθεση και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Ελεγκτικό Συνέδριο μετά από διαχειριστικό έλεγχο στα οικονομικά στοιχεία του Δήμου Αρταίων για το έτος 2000, κήρυξε παράνομες ορισμένες κατηγορίες δαπανών, που φθάνουν στο ποσόν των 355.500,00 χιλιάδων σε ευρώ (ή 121.142.000 εκατομμυρίων σε δραχμές), ποσόν το οποίο καταλογίζεται εις βάρος 23 ατόμων, μεταξύ των οποίων είναι ο αποβιώσας Δήμαρχος Αρταίων εκείνη την περίοδο Κώστας Βάγιας, όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας εκείνης της περιόδου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά αφού η έκθεση κοινοποιήθηκε στους ενδιαφερόμενους, τα ποσά τα οποία καταλογίζονται ζητείται να επιστραφούν στο ταμείο του Δήμου Αρταίων από τους ανθρώπους εις βάρος των οποίων καταλογίσθηκαν, ενώ στην έκθεση εξειδικεύονται τα ποσά με τα οποία επιβαρύνεται ο καθένας.

Να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο ποσόν που κρίθηκε ως παράνομο από το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι η ανάθεση τομέα της καθαριότητας του Δήμου στην Δ.Ε.Α.Δ.Α που φθάνει στο ποσόν των 258.000 χιλιάδων ευρώ περίπου (88.000.000 εκατ. δραχμών), αλλά και ποσά που δόθηκαν για υπερωριακή απασχόληση (21.780 χιλιάδες ευρώ), για μετακινήσεις εντός και εκτός έδρας (13.821 χιλιάδες ευρώ), προσλήψεις με σύμβαση έργου περίπου 30 ατόμων (51.900 χιλ. ευρώ).

Η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με τους καταλογισμούς των δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία τόσον για τους ανθρώπους που είχαν διατελέσει επί δημαρχίας Κ. Βάγια δημοτικοί σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι κ.λ.π. όσο και μεταξύ των διοικητικών υπαλλήλων που συνυπέγραφαν τις πληρωμές οι οποίες κρίθηκαν παράνομες.

Κάποιοι εκ των τότε δημοτικών συμβούλων είναι και σήμερα δημοτικοί σύμβουλοι στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Αρταίων, ενώ άλλοι εκ των τότε δημοτικών συμβούλων είναι σήμερα εν ενεργεία νομαρχιακοί σύμβουλοι.

Το θέμα αυτό αναμένεται να απασχολήσει την σημερινή Δημοτική Αρχή, αλλά και ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο για το πώς θα χειριστούν την υπόθεση, αφού πέραν των διοικητικών υπαλλήλων που βρίσκονται σήμερα υπόλογοι για δαπάνες που είχαν συνυπογράψει πριν δέκα και πλέον χρόνια, το Ελεγκτικό Συνέδριο καταλογίζει υπέρ του Δήμου Αρταίων τις δαπάνες που κρίθηκαν παράνομες, τις οποίες χαρακτηρίζει ως «ταμιακό έλλειμμα».


ΚΕΝΤΡΙ: Ευτυχώς δηλαδή που όπως λέει κι ο Πάνος είμαστε από τους πιο εύρωστους Δήμους της επικράτειας και δεν θα μας φανεί το "ταμειακό έλλειμα"!!! Δεν φαντάζομαι να αρχίσει να ζητάει από ευϋπόληπτους πολίτες, δημοτικούς, νομαρχιακούς συμβούλους και δημοτικούς υπαλλήλους τα λεφτά...
Είναι και κάμποσα πανάθεμά τα, σχεδόν 15.500
ευρώ στον καθένα πέφτει!!!
Πάντως χωρίς πλάκα, αν κι απ' ότι μου λένε είναι μάλλον τυπικό το θέμα, πρέπει να είναι όλοι πολύ προσεχτικοί στο τι ψηφίζουνε και τι υπογράφουνε, γιατί μπορεί να βρεθούν μπλεγμένοι στα καλά καθούμενα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...