Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Από τα Γιάννενα στην κυρα-Φροσύνη της Προεδρίας...

Ό,τι και να σχολιάσω για το παρακάτω κείμενο που θα διαβάσετε, είναι λίγο, ό,τι και να πω, μου φαίνεται φτωχό μπροστά σ' αυτά που σκέφτομαι, όσο και να βρίσω, να σιχτιρίσω, να φασκελώσω, δεν μπορώ καν να πλησιάσω αυτό που πραγματικά αισθάνομαι...
Το διάβασα στο ΖΕΙΔΩΡΟΝ που το είχε αναδημοσίευση από τα "ΝΕΑ" κι έχει τίτλο "η παρα-Φροσύνη της Δημοκρατίας":



Η σύντομη υπόθεση που θα σας αφηγηθώ αρχίζει τον Δεκέμβριο του 2007. Τότε, σε ηλικία εξήντα ετών, συνταξιοδοτείται από την Ακαδημία Αθηνών η κυρία Ευφροσύνη Αργυρίου-Σαρτζετάκη. Πρόκειται- όπως σωστά έχετε υποθέσει- για τη σύζυγο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη.
Είναι ιστορικός- αρχαιολόγος και απασχολήθηκε στην Ακαδημία επί τριάντα πέντε χρόνια ως επιμελήτρια εκδόσεων. Για την ακρίβεια ήταν υπάλληλος του κλάδου Π.Ε. Επιμελητών Εκδόσεων της Ακαδημίας Αθηνών, με βαθμό Α΄.
ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΛΑ... Μόνο που η Ευφροσύνη δεν είχε διάθεση να ξεκουραστεί. Προσελήφθη λοιπόν εκ νέου στο Δημόσιο, τούτη τη φορά ως υπάλληλος του συζύγου της. Τον Ιανουάριο του 2008- ούτε μήνας δεν πέρασε- η διευθύντρια του Γραφείου Διοικητικών Υποθέσεων της Προεδρίας της Δημοκρατίας κυρία Αικατερίνη Φλώρου ενημερώνει εγγράφως - αριθμός πρωτοκόλλου 1606/70- την κυρία Σαρτζετάκη:

«Σας ανακοινώνουμε ευχαρίστως ότι, με το από 11 Ιανουαρίου 2008 Π.Δ., περίληψη του οποίου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ15/15-01-2008 ΥΟΔΔ διοριστήκατε σε θέση μετακλητού υπαλλήλου της Προεδρίας της Δημοκρατίας με μισθολογικό κλιμάκιο 1ο και βαθμό Α΄ της κατηγορίας ΠΕ. Κατόπιν αυτού, παρακαλείσθε να παρουσιασθείτε την 16η-1-2008 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12η π.μ. ενώπιον της διευθύντριας του Γραφείου Διοικητικών Υποθέσεων της Δημοκρατίας προκειμένου να δώσετε τον καθορισμένο για την Υπηρεσία όρκο (αριθμός βεβαίωσης ΥΔΕ στην Προεδρία της Δημοκρατίας 58/14-01-08)».

ΜΙΑ ΜΕΡΑ αργότερα, σε επόμενο έγγραφο του Γραφείου Διοικητικών Υποθέσεων της Προεδρίας (με αριθμό πρωτοκόλλου 1621/72) ο Κωνσταντίνος Γεωργίου, Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, δημοσιοποιεί την απόφαση τοποθέτησης της κυρίας Σαρτζετάκη ως μετακλητής υπαλλήλου «με μισθολογικό κλιμάκιο 1ο και βαθμό Α΄ της κατηγορίας ΠΕ στο γραφείο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Χρήστου Σαρτζετάκη.

ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ λοιπόν η κυρία Σαρτζετάκη!!! Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΚΕΝΤΡΙ: Καταλάβατε παιδάκια τι ωραία φέρθηκε το κακό Κράτος στην κυρία του κυρίου; Πήρε τη σύνταξή της, αλλά δεν την χώραγε ο τόπος, την έπνιγαν οι τοίχοι του σπιτιού της!!! Σου λέει η κυρα-Φρόσω, εξήντα χρονών είμαι, έχω τόσα να προσφέρω ακόμη, πώς να παροπλιστώ από τώρα;
Ξεκίνησε λοιπόν και ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ -φυσικά- κατόρθωσε να προσληφθεί σαν μετακλητή υπάλληλος στην Προεδρία της Δημοκρατίας, μέσα ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΜΗΝΑ, αποδεικνύοντας έτσι, ότι όλα όσα ακούγονται για γραφειοκρατία και βραδυκίνητο Δημόσιο είναι κακόβουλες συκοφαντίες!!!

Το μαθαίνει ο κυρ-Χρήστος και έπεσε να πεθάνει από τη στεναχώρια του...
Φρόσωωωωωω, έμπηξε μια φωνή, τι κάνεις εκεί πέρα, πού με παρατάς μονάχο μου; Εγώ περίμενα πώς και πώς να πάρεις τη σύνταξή σου, να γυρίσεις σπιτάκι μας, να κάνουμε παρεΐτσα, να συζητάμε, να κάνουμε βόλτες, να με βοηθήσεις και με κείνο το γραφείο που είναι άνω-κάτω και δεν μπορώ να βγάλω άκρη...
Τον ένοιωσε τον άντρα της η κυρα-Φρόσω και πήγε κατευθείαν στο νέο της Προϊστάμενο και του είπε το πρόβλημα. Και εκείνος, αποδεικνύοντας ότι το Κράτος είναι κοντά στον εργαζόμενο, ότι αφουγκράζεται τις ανάγκες του και δεν είναι το απρόσωπο και ανάλγητο τέρας που το κατηγορούνε, μέσα ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕΡΑ, την έστειλε στο γραφείο του συζύγου της.

Βρε, δε πάτε να πνιγείτε ομαδικά λέω γω, όλοι σας, μηδενός εξαιρουμένου...

Κι όταν λέω μηδενός, δεν εξαιρώ ούτε αυτόν που έγραψε αυτό το άρθρο στα ΝΕΑ!!!
Και ξέρετε γιατί;
Επειδή στο τέλος κλείνει το άρθρο γράφοντας:

"Πάντως, προς αποφυγήν- θεσμικών ή πολιτικών παρεξηγήσεων- επισημαίνω ότι ένας Πρόεδρος δεν έχει καμία ανάμειξη στο ποια πρόσωπα επιλέγουν οι προκάτοχοί του για να στελεχώσουν τα κατά νόμον γραφεία τους.
Αυτό είναι κάτι που το χειρίζονται με τυπικούς όρους οι υπηρεσίες της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Με άλλα λόγια, ο Κάρολος Παπούλιας δεν έχει καμία εμπλοκή στο πώς αποφάσισε να στελεχώσει το γραφείο του ο Χρήστος Σαρτζετάκης."
Καταλάβατε δηλαδή τι λέει ο ποιητής; Δεν ήξερε ο καημένος ο Πρόεδρος τι γινόταν στην Προεδρία, όπως δεν ήξερε ο Σημίτης τι έκανε ο Τσουκάτος, ο Μαντέλης κι οι υπόλοιποι, όπως δεν ήξερε ο Καραμανλής τι έκανε ο Αγγέλου, ο Ρουσόπουλος κι οι υπόλοιποι...
Αυτό που ξέρω εγώ πάντως για τον Πρόεδρο, τον Κάρολο Παπούλια, που βρίσκεται μονίμως στο απυρόβλητο και παρουσιάζεται σαν ο προστάτης των αδυνάτων και κριτής των ισχυρών, είναι ότι σαν βουλευτής Ιωαννίνων και υπουργός Εξωτερικών, ήταν ένας από εκείνους (μέχρι και έμπορος όπλων ήταν στην παρέα), που "δάνεισαν" τον Αντρέα για να αγοραστεί εκείνο το "κωλόσπιτο", που έλεγε κι ο μακαρίτης ο Γιαννόπουλος.
Πόσο διαφανές, νόμιμο και ηθικό ήταν εκείνο το πράγμα;

Άλλωστε ο Πρόεδρος σαν Γιαννιώτης που είναι, ξέρει από κυρα-Φροσύνες...

7 σχόλια:

  1. ΚΕΝΤΡΙ:Δεν έχω παρά να σε συγχαρώ από ψυχής για την φραστική διακόσμηση του άρθρου,και δίχως υπερβολή είσαι φοβερός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί να πούμε φίλοι μου!!
    Εγώ πάντα πίστευα και τώρα ενισχύεται η άποψή μου ότι :
    Το 99 % των πολιτικών είναι οι αποτυχεμένοι στο επάγγελμα και στη
    ζωή αγράμματοι αμόρφωτοι και διψασμένοι για εξουσία και χρήμα από
    ψιλικάτζήδες (μικροδωράκια-βλέπε τους λιγούριδες της Siemens) μέχρι
    και μεγαλοκλέφτες που απαιτούν και παίρνουν "χωρηγίες"τύπου Γνωστών Υπουργών & μεγαλοστελεχών κομάτων (βλέπε πάλι Siemens και Βατοπέδι) όπως δείχνουν οι σχετικές λίστες!!!!! ΑΙΣΧΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ !!!!!! ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε τί να διαφέρει ο Σαρτζετάκης από τους άλλους σάπιους πολιτικούς ?
    Ο ασυμβίβαστος Εισαγγελέας έχασε όλη του την αίγλη και δόξα την
    στιγμή που δέχτηκε να γίνει Πρόεδρος τότε που τον υπέδειξαν.
    Με την πράξη του αυτή ακύρωσε όλη την ιστορία και την δόξα που είχε
    αποκτήσει σαν εισαγγελέας!!! Επομένως ότι και να κάνει τώρα δεν με
    εκπλήσει , διότι "ενός κακού μύρια έπονται" όπως λέει η λαΐκή σοφία !!!!
    Μάλον δεν έχουμε δει τα χειρότερα ακόμη!! Μην ξεχνάμε ότι όλοι οι πολιτικοί είναι σάπιοι κι 'όσοι μπούν καθαροί βγαίνουν ΒΡΩΜΙΚΟΙ !!!!!
    ΑΡΙΣΤΟΣ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κεντρί , ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ!!!!

    ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΡΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 24 ΩΡΕΣ , ΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ.

    ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ?? ΔΕΝ ΕΘΙΓΑ ΚΑΝΕΝΑ !! ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ Η ΑΝΩΝΙΜΙΑ ? ΤΟΤΕ ΒΓΑΛΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ!!!

    ΑΡΙΣΤΟΣ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε μου ΑΡΙΣΤΕ, συγγνώμην που το Σαββατοκύριακο με βλέπεις να καθυστερώ, αλλά μιας και είμαι ερασιτέχνης blogger, αλλά "επαγγελματίας" μπαμπάς, μπορεί να τύχει, όπως έγινε αυτό το Σ/Κ, να μην ανοίξω τα mails.
    Από τον τρόπο που γράφεις, ξέρω ότι δεν θα με θεωρήσεις "μπάζο" για αυτή μου την προτεραιότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΝ ΤΑΞΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΙΣΟΠΕΔΟΣΕΣ ΜΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΠΑΜΠΑΣ!!!! ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙ!!!
    ΑΡΙΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρε παιδιά για ψάξτε τις λίστες με τα γυναικόπαιδα των πολιτικών που για να λύσουν τις υαρξιακές τους ανησυχίες διορίστηκαν κατά τ΄άλλα νόμιμα ως καλοπληρωμένοι και καλοβολεμένοιυπάλληλοι της βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...