Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Φωτιά στα μπατζάκια σας...


Κάποιος που μένει κολλητά πίσω από το Κάστρο της Άρτας, γύρω στις 11 χθες το πρωί, έβαλε φωτιά να κάψει ξερόχορτα στην αυλή του σπιτιού του και όπως ήταν φυσικό, βγήκε καπνός...
Στο θεατράκι του Κάστρου εκείνη την ώρα γίνονταν πρόβες από κάποιο πολιτιστικό σύλλογο, είδαν τον καπνό, ανησύχησαν και ειδοποίησαν τους φύλακες κι αυτοί με τη σειρά τους ειδοποίησαν τους "υπεύθυνους"...

Κι εδώ ξεκινάει το κωμικοτραγικό: Πάγωσε το αίμα όσων "αρμόδιων" άκουσαν ότι έπιασε φωτιά στο Κάστρο, (σας έχω ήδη πει πολλές φορές ότι τα ξερόχορτα ξεπερνάνε το ανθρώπινο μπόι) κι άρχισαν να φαντάζονται το φλεγόμενο Κάστρο, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, τα αθηναϊκά κανάλια, την οργή των Αρτινών και τις δικαιολογίες που θα έπρεπε να βρούνε!!!

Και τσακίστηκαν να πάνε όλοι επιτόπου να δούνε τι γίνεται. Πήγαν λοιπόν ο αντιδήμαρχος, ο Γιώργος ο Αθανασούλας, με τον Γ.Γ. του Δήμου,τον Κώστα Παπαθεοδώρου καθώς και η προϊσταμένη της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, η Αφέντρα η Μουτζάλη. Κι έφτασαν εκεί, χωρίς να ξέρουν τι θα αντικρύσουν, πήγε η ψυχή τους στη θέση της: Απέξω ήταν ο καπνός, όχι μέσα στο Κάστρο.

Και για να καθησυχάσουν και όσους τον είδαν, "σήκωσαν" στο site του Δήμου την είδηση με τον χιουμοριστικό στρατιωτικό τίτλο "
Πυρ και άμεση…κίνηση", τρομάρα τους!!!
Και η ανάρτησή τους ξεκίνησε με την τραλαλά φράση "
Σε επιτυχή άσκηση ετοιμότητας εξελίχθηκε τελικά η μικρή εστία φωτιάς...", ξεχνώντας ότι λίγο νωρίτερα είχαν πρασινίσει απ' τον φόβο τους, χαλασιά τους!!!
Και η κυρία Αφέντρα έκανε και δηλώσεις: "Κάποιος γείτονας έβαλε φωτιά παραδίπλα, είδαν τον καπνό οι φύλακες, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και αποδείχθηκε ότι ήταν ο γείτονας. Ευτυχώς που έχει βρέξει πάρα πολύ στην περιοχή και δεν πιάνουν τα χόρτα φωτιά. Τίποτα δεν έγινε".
Μετά φταίω εγώ που λέω "Μια βροχή θα μας σώσει";


Στην φωτό βλέπετε τον Γ.Γ. να ξύνει τον κόρφο του ανακουφισμένος (φτού-φτού, το κακό το μάτι!!!) και την κυρία Αφέντρα να δαγκώνεται, καθώς σκέφτεται τι θα μπορούσαν να είχανε πάθει...
Βρε, αφήστε τα λόγια και μην ελπίζετε πάντα στην καλή σας τύχη. Καθαρίστε ΤΩΡΑ το Κάστρο, πριν συμβεί καμιά στραβή και τρέχετε και δεν φτάνετε.
Αν συμβεί πραγματικά κάτι, δεν θα σας ξεπλένει ούτε ο Άραχθος κι είναι και φίσκα στο μαζούτ αυτές τις μέρες!!!

Εκτός κι αν το σηκώνει ο οργανισμός σας το μαύρισμα και δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι το Νοέμβριο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...