Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Καλή εβδομάδα από την Άρτα και τα Τρομερά Μωρά!!!

Διάβασε ο Γιώργος ότι οι Αλβανοί μαθητές μέσα από τα νέα επίσημα σχολικά βιβλία τους, μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας» και διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από την Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος, στο οποίο «αιμοσταγείς» (!) Ελληνες πραγματοποίησαν «εθνοκάθαρση» στους Τσάμηδες, που «πλειοψηφούσαν» (!) στα χρώματα αυτά»!

Ο Γιώργος είναι καλό παιδί και δεν λέει παλιοκούβεντες, αλλά έχει κάτι τρομερά μωρά, που έτσι και σε πιάσουν στο στόμα τους, δεν σε ξεπλένει ούτε ο Άραχθος!!!
Τα έβαλε λοιπόν αυτά να σχολιάσουν, όπως βλέπετε στο από κάτω σκίτσο:



Η νέα γενιά Αλβανών μαθαίνει, μεταξύ άλλων, πως έχει ίδιο DNA με τον…βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου (!) και την Ολυμπιάδα (!!!) μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Όλα αυτά τυπώθηκαν εφέτος, στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια, με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας!
Στο νέο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», που εκδόθηκε φέτος και ήδη αποτελεί διδακτική ύλη στα λύκεια της χώρας, οι μαθητές διδάσκονται όχι μόνο για την γεωγραφία της χώρας τους, αλλά και για περιοχές όμορων χωρών που, σύμφωνα με τους συγγραφείς, κατοικούνται από …Αλβανούς!

Στις «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που «έμειναν εκτός» αλβανικού κράτους, περιλαμβάνονται ούτε λίγο, ούτε πολύ, το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα (!), με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Αρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας!

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην χώρα μας, στο κεφάλαιο «Οι αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα», αναφέρονται τα εξής: «Είναι αλβανικές περιοχές που αδίκως (!) προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών.

Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτόχθονων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη (;) επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν τον προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων, των συγκεκριμένων περιοχών.
Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στην Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της «Μακεδονίας» και νοτιοανατολικά της Αλβανίας, μέχρι τον κόλπο της Αρτας (!) και αποτελούνται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα»!

ΚΕΝΤΡΙ: Εγώ θα πρότεινα στους φίλους γείτονες Αλβανούς να έρθουνε καμιά βόλτα νότια για να γνωρίσουνε από πρώτο χέρι την παραδοσιακή Ηπειρώτικη φιλοξενία...
Στα βουνά μας υπάρχουνε πολλά φαράγγια για ορειβασία, αναρρίχηση, trekking και για άλλα σπορ εναλλακτικού τουρισμού, όπως μπορούνε να τους διαβεβαιώσουνε οι παραδοσιακοί τους σύμμαχοι, οι Ιταλοί, που επίσης γεύτηκαν τις ομορφιές της Ηπειρώτικης φύσης...
Ας έλθουνε λοιπόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...