Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Το Quiz της μαμάς...


Όλοι ξέρουμε ότι ο σύνδεσμος μάνας και γιού είναι ό,τι πιο ισχυρό υπάρχει και γιαυτό το θέμα υπάρχουν εκατομμύρια νύφες που μπορεί να μαρτυρήσουν...
Φυσικό είναι λοιπόν κάθε μάνα να θέλει το καλύτερο για τον γιόκα της, να τον προστατεύει, να τον οδηγεί στις σωστές επιλογές και να τον απομακρύνει από τις κακοτοπιές.

Σε ένα αιγαιοπελαγίτικο blog, διάβασα το εξής Quiz:


"Έχει ένα γιο (να της ζήσει) που πηγαίνει στη Δευτέρα Λυκείου. Ο γιός της, όμως πηγαίνει σε ιδιωτικό Σχολείο (στου Γείτονα, στη Βάρη) και μάλιστα
ΔΕΝ παρακολουθεί το Ελληνικό πρόγραμμα αλλά το IB(Διεθνές Μπακαλορεά).
Όλα αυτά σημαίνουν δύο πράγματα:

1. Δεν έχει εμπιστοσύνη στο ...Δημόσιο Σχολείο.

2. Δεν έχει εμπιστοσύνη στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, αφού είναι γνωστό ότι όποιος παρακολουθεί το ΙΒ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλήνιες εξετάσεις και πρέπει να συνεχίσει τις σπουδές στο εξωτερικό.

Ποια είναι αυτή η μητέρα;.....
"

Λοιπόν τι λέτε; Ποιά φαντάζεστε ότι είναι;
Άντε να σας βοηθήσω λίγο, υπήρξε η νεότερη Νομαρχέσσα σε συνοριακό Νομό που η πρωτεύουσά του έχει λίμνη...
Stay tuned, η απάντηση σε λίγο...

2 σχόλια:

  1. Χά! Και η κορούλα της (Β' Γυμνασίου) πάει στου Καίσαρη, λίγο παρακάτω;;;

    Το βρήκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν το πληροφορήθηκα είπα μέσα μου: Αλλοίμονο που κοτζάμ «σοσιαλίστρια» υπουργός, να έχει την υποχρέωση να στείλει το βλαστάρι της στο δημόσιο σχολείο της γειτονιάς της, μαζί με τα παιδιά του απλού και φορολογούμενου πολίτη και ειδικά με τα παιδιά των μεταναστών!
    Ανέκαθεν με προβλημάτιζε, το πού φοιτούν τα παιδιά των εκάστοτε υπουργών Παιδείας, αναλογιζόμενη το αυτονόητο. Δηλαδή πώς γίνεται να εμπιστευθείς την αναβάθμιση της Παιδείας και δη του Εκπαιδευτικού Συστήματος σε κάποιον, που ο ίδιος δεν το εμπιστεύεται; Πώς θα νοιαστεί να βελτιώσει μια υπάρχουσα κατάσταση, όταν από αυτήν έχει εξαιρέσει το δικό του συμφέρον;
    Θα μείνω λοιπόν σταθερή και ρομαντική, υπερασπιζόμενη την ηθική τάξη και στην πολιτική, όπως την οραματίζομαι και όπως τη δίδαξα στα παιδιά μου. Και όπως θέλω ο εκάστοτε υπουργός Εθνικής Άμυνας να έχει υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία όπως όλα τα ελληνόπουλα, έτσι θέλω και ο υπουργός Εθνικής Παιδείας να εμπιστεύεται το Δημόσιο σχολείο και για το δικό του παιδί.
    Τώρα σε ότι έχει σχέση με την επιμονή μου, να αναφέρομαι και στα δύο υπουργεία θέτοντας τον προσδιορισμό «Εθνική», παρότι η νέα κυβέρνηση τον απέσυρε πάραυτα, θα πω μόνο πως ευτυχώς που μας έμεινε ο σταθμός του Μετρό, για να έχουμε να τον θυμόμαστε. Και αν διαφωνεί η κυρία Δραγώνα με αυτήν την επιμονή μου, δηλώνω υπεύθυνα πως θα το θεωρήσω εξαιρετική τιμή! Έτσι κι αλλιώς διαφωνώ κάθετα και με την παρουσία της στο ΥΠ.Ε.Π.Θ. και με τις αντιλήψεις της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...