Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Άξιος!!!


Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου ο Σύλλογος "Σκουφάς" κάνει επετειακή εκδήλωση στην αίθουσά του στην κεντρική πλατεία της Άρτας.
Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης απονέμει και τα "Αγραφιώτεια Βραβεία", σε πρόσωπα ή φορείς της Άρτας, που διαπρέπουν στον τομέα τους στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό.

Με μεγάλη μου χαρά έμαθα ότι φέτος ανάμεσα στους βραβευθέντες είναι ένα καμάρι της Άρτας, ο Γιάννης ο Λάμπρης από την Ροδαυγή. Είναι καθηγητής Παθολογίας και Εργαστηριακής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και Διευθυντής του Εργαστηρίου Χημείας Πρωτεϊνών.

Όμως εκτός από την προσφορά του στην έρευνα και στην επιστήμη, ο Γιάννης Λάμπρης έχει προσφέρει πάρα πολλά στους Αρτινούς φοιτητές, γιατί έχει θεσπίσει βραβείο για φοιτητές του Νομού Άρτας (με προτεραιότητα σε αυτούς που κατάγονται από τη Ροδαυγή) που έχουν αποφοιτήσει με άριστα από σχολές Βιοϊατρικών Επιστημών (Ιατρική, Βιολογία, Χημεία, Φυσική, Φαρμακολογία κτλπ).

Το βραβείο αυτό περιλαμβάνει υποτροφία για μεταπτυχιακές ή μεταδιδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια καθώς και διάφορες διευκολύνσεις και φροντίδα για την παραμονή τους.

Μπράβο λοιπόν στον "Σκουφά", που τιμάει έναν άνθρωπο που κάνει διεθνώς γνωστή την Άρτα και δίνει ευκαιρίες καριέρας και καταξίωσης σε νέα παιδιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...