Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Αφήστε τις διαβουλεύσεις και προχωρήστε σε ΕΡΓΑ!


Επειδή εδώ στην Άρτα τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο ξεχνάμε ότι είμαστε αγροτικός Νομός και εκτός από τους ψευτοαγρότες, υπάρχει και κόσμος που ζει από την αγροτική παραγωγή.
Δεν είναι όλοι ετεροεπαγγελματίες που παρακαλάνε να ρίξει χαλάζι για να πάρουνε αποζημίωση!!! Υπάρχουν και νέοι άνθρωποι που προγραμμάτισαν τη ζωή τους στραμμένοι στην αγοτική απασχόληση...

Γιαυτούς λοιπόν, αναδημοσιεύω ένα
άρθρο ενός Λαρισινού Γεωπόνου, του Γιάννη Περουλάκη, που εκφράζει όλη την αγωνία για την ασάφεια, την ολιγωρία, την γραφειοκρατία, που οδηγάνε την αγροτιά μας στον μαρασμό και στην εξαθλίωση. Διαβάστε:
Την εβδομάδα που πέρασε έγινε συζήτηση – διαβούλευση για τα σχέδια βελτίωσης. Πολλές απόψεις ακούστηκαν και ανάμεσα σε όλα τα άλλα διαβάσαμε ότι οι Νέοι Αγρότες θα τύχουν μεγαλύτερου ποσοστού επιδότησης σε σχέση με τους άλλους αγρότες.

Ποιοι είναι όμως οι νέοι αγρότες; Πότε θα οριστικοποιήσει το Υπουργείο τελικά το «ποιοι» είναι τελικά αυτοί οι νέοι αγρότες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα; Γιατί μέχρι σήμερα, το μόνο που είδαμε είναι μια ανακοίνωση από το ΥΠΑΑΤ στις 18/2/2010 και τίποτα παραπάνω;
Αλήθεια με τι λεφτά θα κάνουν επενδύσεις, οι νέοι αγρότες που θα εγκριθούν, όταν ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ουσιαστικά, πότε θα πάρουν τα χρήματα από τη πρώτη δόση; Χρήματα που σημειωτέων έχουν μειωθεί σχεδόν στο μισό από αυτά που αρχικά είχε τάξει ο προηγούμενος Υπουργός να δώσει, χωρίς ουσιαστικά (από ότι φάνηκε) να τα έχει.

Το ερώτημα που καλούμαστε οι μελετητές να απαντήσουμε καθημερινά στους πελάτες μας, υποψήφιους νέους αγρότες, είναι πότε θα πληρωθούν επιτέλους την πρώτη δόση από το μέτρο 112.

Ας πάρει μια απόφαση επιτέλους η Υπουργός για να τελειώνει αυτή η ιστορία. Η περιπέτεια των ανθρώπων αυτών, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2009 και κοντεύει να μπει ο Απρίλιος του 2010 και ακόμα να υπάρξει φως σε αυτό το πραγματικά ατέρμονο τούνελ!!!

Οι υποψήφιοι νέοι αγρότες κλήθηκαν τον Απρίλιο του 2009 να μπουν στο πρόγραμμα «Νέων Αγροτών» (Μέτρο 112) και για να κριθούν δικαιούχοι σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προγράμματος, πλήρωσαν χρήματα σε συμβολαιογράφους για να κάνουν τις απαραίτητες μεταβιβάσεις αγροτεμαχίων, σε πολλές περιπτώσεις τοπογράφους για να μετρήσουν αγροτεμάχια που επρόκειτο να εντάξουν στο σύνολο της εκμετάλλευσης τους, γεωπόνους μελετητές για να συντάξουν το φάκελο τους και μετά από αυτά, για να τους επιβραβεύσει το κράτος μας, τους έχει μόνιμα στην αναμονή…
Όχι μόνο χρήματα δεν πήραν αυτοί οι άνθρωποι, δεν είδαν και τα γνωστά «δικαιώματα» να μπαίνουν στο όνομα τους, μιας και οι νέοι αγρότες έχουν προτεραιότητα στα δικαιώματα που θα μοιρασθούν από το εθνικό απόθεμα (αλλά για ποιους νέους αγρότες μιλάμε;).

Κλείνοντας όπως ξεκίνησα…θα πω: αφήστε τα σχέδια βελτίωσης και τις διαβουλεύσεις και προχωρήστε σε ΕΡΓΑ!
Αποφασίστε ποιοι τελικά θα καλούνται νέοι αγρότες και πληρώστε αυτούς τους ανθρώπους. Βγάλτε τους ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ από το «πάγο» που τόσο καιρό τους έχετε βάλει, και αφήστε όλο αυτό τον κόσμο να δημιουργήσει κάτι, έστω και με αυτά τα λίγα χρήματα που σκοπεύετε να τους δώσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...