Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι...


Πολλά ακούστηκαν αυτές τις μέρες, σχετικά με το αισχρό πρωτοσέλιδο του Focus.
Όμως δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα να τους τσουβαλιάζουμε όλους, να βάζουμε μαζί χλωρά και ξερά και να τα καίμε...

Την επιστολή που ακολουθεί την έγραψε ένας Γερμανός Ελληνολάτρης, που κατοικεί στον Αγιόκαμπο Λάρισας και την απευθύνει στη συντακτική ομάδα του Focus.
Την διάβασα στο Σαλονικιώτικο
kentri:

Κυρίες και Κύριοι,
Με το χθεσινό σας εξώφυλλο δεν προσφέρατε καμία καλή υπηρεσία ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη (ίσως εκτός από την αύξηση του τιράζ σας).
Δίκαια οι Έλληνες είναι εξοργισμένοι για την άσεμνη δυσφήμηση της Αφροδίτης της Μήλου, διότι μ’ αυτόν τον τρόπο άδικα οι Έλληνες χτυπήθηκαν στο πιο ευαίσθητο σημείο τους. Οι Έλληνες εξακολουθούν να είναι ένας λαός με υψηλό πολιτισμό με ιδιαίτερο ανθρώπινο πρόσωπο, ακόμα και αν το αναιρεί το περιοδικό σας.
Το φωτομοντάζ σας προκαλεί χαμηλά κουτσομπολίστικα ένστικτα και μπορεί να πλησιάσει την ανταρσία. Εκτός τούτου με το εξώφυλλο σας πετύχατε ένα αυτογκόλ, διότι το πασίγνωστο έργο τέχνης της Μήλου ανήκει στους βασικούς πυλώνες ολόκληρης της ευρωπαϊκής ταυτότητας.
Πραγματική τόλμη και γνώση των πραγμάτων θα μπορούσατε να αποδείξετε αν είχατε χρησιμοποιήσει την ελευθερία του τύπου και της σάτιρας για να απεικονίσετε σε φωτομοντάζ τους κ.κ. Καραμανλή και Baroso με το μεσαίο δάκτυλο υψωμένο. Διότι αυτοί οι κύριοι είναι ex officio οι τελευταίοι υπεύθυνοι για την σημερινή ελληνική μιζέρια, όχι όμως οι Έλληνες.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Dr. Schneider Berrenberg
( 98ης γενιάς υπερήφανος απόγονος του Μεγάλου Περικλή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...