Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

Ο κόσμος χτυπάει τις καμπάνες σας...

Μας απογοητεύσετε , με τις δηλώσεις σας, Μακαριότατε, Αρχιεπίσκοπε Ιερώνυμε και αρχηγέ της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Απογοητεύσατε, το ποίμνιο σας ,τους πιστούς Χριστιανούς, και όχι τους αντίχριστους, γιατί υπάρχουν και αυτοί, οι οποίοι ίσως και να χαίρονται με τις δηλώσεις σας!
«……..Θα καταφύγετε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για να δικαιωθεί η Εκκλησία και ότι η φορολόγηση της Εκκλησίας είναι ανήθικη και αντισυνταγματική με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο …»

Ορισμένοι πολιτικοί μπορεί να είναι ανήθικοι, αλλά η Νομοθετική Εξουσία ;


Μακαριότατε, όπως αντιληφθήκαμε από τις δηλώσεις σας, διαφωνείτε και ως προς τον τρόπο φορολόγησης.
Τώρα εάν θα φορολογηθεί η Εκκλησία με ποσοστό επί των εσόδων ή επί του λογιστικού αποτελέσματος έσοδα - έξοδα, αυτό δεν έχει καμία σημασία για το ηθικό μέρος της φορολόγησης. Απλώς θα αλλάξουν τα ποσοστά φορολόγησης. Πού είναι λοιπόν το ανήθικο ;

Η οικονομική συμμετοχή σας να είναι προσφορά περίσσευμα ψυχής και όχι εξ ανάγκης.

Για το ηθικό μέρος της υπόθεσης, δεν ξέρω κατά πόσο περικλείει η ηθικότητα, την καταμέτρηση των παγκαριών των Εκκλησιών, των μοναστηριών , τις εισφορές και δωρεές των πιστών και τον τρόπο κατανομής αυτών.
Και ασφαλώς δεν χρειάζονται ταμειακές μηχανές στις εκκλησίες και στα μοναστήρια για να θεωρηθείτε ηθικοί και αξιόπιστοι στο θέμα των εσόδων !

Αλλά και στο θέμα των εξόδων.

Χρειάζεται περίσσευμα ψυχής από όλους Σας.
Έτσι θα κρατήσετε τους πιστούς κοντά στην Εκκλησία.

Δεν αμφισβητεί κανένας το φιλανθρωπικό και Θεάρεστο έργο της Εκκλησίας. Τη φιλανθρωπία της , τη βοήθεια προς τους αναξιοπαθούντες, τη φροντίδα ηλικιωμένων τη λειτουργία κοινωφελών ιδρυμάτων και τόσα άλλα. Συγχαρητήρια γι όλα αυτά.
Η Εκκλησία έχει να κάνει άλλα τόσα και να περισσέψουν και πολλά.
Δώστε ό,τι σας περισσεύουν . Συνεννοηθείτε με τον Πρωθυπουργό. Θα βρεθεί η λύση.

Τι χρειάζονται τα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα γης που διαθέτει; Τι χρειάζονται τα εκατοντάδες ακίνητα, οι μετοχές τραπεζών τα ξενοδοχεία και τόσα άλλα;
Τι χρειάζεται ο συσσωρεμένος πλούτος σε χρυσό από τα τάματα των πιστών;
Δώστε ένα μέρος για την Πατρίδα και θα έχετε ακόμη πάρα πολλά.
Οι δηλώσεις του κ. Ζαμπέλη- Διευθυντή Οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας- σας εκθέτουν Άγιε Αρχιεπίσκοπε.
Γιατί να μη συμμετέχουν και οι Μητροπολίτες από το περίσσευμα τους ;

Τα καλά και τα συμφέροντα κύριε Ζαμπέλη !

Ακόμη κύριε Ζαμπέλη, είναι προτιμότερο αυτά που περισσεύουν από τους Μητροπολίτες να τα δώσουν στην πατρίδα, παρά να τα κρατούν …για τα γηρατειά τους. ( θα θυμάστε την περίπτωση Μητροπολίτη 75 ετών ο οποίος είχε καταθέσεις εκατομμυρίων για τα γηρατειά του ! Είναι βέβαια τώρα στη φυλακή )
Ιερομόναχος απάντησε σε ερώτηση πιστού : Από πού προέρχεται όλος αυτός ο μεγάλος πλούτος του Μοναστηριού ; Η Παναγία φροντίζει για όλα !

Πέστα Χρυσόστομε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...