Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Εκπτωτικές ταυτότητες διασκέδασης για φοιτητές

Ειδικές εκπτωτικές ταυτότητες για τους καταναλωτές που θα αφορούν καταστήματα εστίασης και διασκέδασης σε όλη την Ελλάδα πρόκειται να εκδώσει άμεσα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΚΕΔΙ).

Δικαιούχοι θα είναι όλοι οι ενδιαφερόμενοι που θα έχουν προμηθευτεί δωρεάν ειδική ταυτότητα από τον ΠΑΣΚΕΔΙ, μετά από αίτηση που θα έχουν κάνει στον σύνδεσμο, μέσω της ηλεκτρονικής του διεύθυνσης (www.paskedi.gr). Η έκδοση της ταυτότητας θα γίνεται σε διάστημα ενός μήνα, μετά την υποβολή αίτησης, θα έχει επ’ αόριστον ισχύ και απεριόριστη χρήση για καταστήματα που προσφέρουν φαγητό, ποτό, καφέ και διασκέδαση.

Συγκεκριμένα, η έκπτωση θα είναι της τάξης του 20% για τις καθημερινές και 10% για τα Σαββατοκύριακα, ενώ η εκπτωτική ταυτότητα θα είναι ατομική και θα μπορούν να εκδίδουν όλα τα μέλη μιας οικογένειας.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΠΑΣΚΕΔΙ, Ηλία Καλλιώρα, πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έχει στόχο την τόνωση της οικονομίας και την ενίσχυση των καταστημάτων εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Συνεργασία με το ΑΠΘ

Οι φοιτητές και το προσωπικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα είναι οι πρώτοι που θα ωφεληθούν από την πρωτοβουλία, στο πλαίσιο ειδικής συνεργασίας με το ΠΑΣΚΕΔΙ.

Το μέτρο αφορά 95.000 φοιτητές, 2.800 υποψήφιους διδάκτορες και 4.300 μεταπτυχιακούς, καθώς και περίπου 1.000 άτομα προσωπικό του πανεπιστημίου, στους οποίους θα παρέχεται έκπτωση από 20% – 40%.

Η συνεργασία αφορά μέχρι στιγμής 300 καταστήματα μέλη του ΠΑΣΚΕΔΙ σε όλη τη Θεσσαλονίκη, αριθμός που αυξάνεται καθημερινά. Η έκπτωση θα είναι 20% για τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης στο κέντρο της πόλης (το τετράγωνο που περικλείουν οι οδοί Αγγελάκη- Αγ. Δημητρίου- 26η Οκτωβρίου-(Βαρδάρη)-Λεωφόρος Νίκης), όπου θα ισχύει κάθε μέρα εκτός Παρασκευής και Σαββάτου ή επίσημων αργιών.

Στη δυτική Θεσσαλονίκη θα είναι 40% (Συκιές- Νεάπολη- Πολίχνη- Σταυρούπολη- Ευκαρπία- Ωραιόκαστρο – Αμπελόκηποι – Εύοσμος – Μενεμένη – Ελευθέριο Κορδελιό – Αγίων Πάντων), και θα ισχύει κάθε μέρα εκτός Παρασκευής και Σαββάτου ή επίσημων αργιών (τις συγκεκριμένες ημέρες θα ισχύει έκπτωση μόνο 20%), ενώ στην ανατολική Θεσσαλονίκη (περιοχή της Άνω Τούμπας και από Ευζώνων μέχρι Περαία) θα είναι 25% και θα ισχύει κάθε μέρα εκτός Παρασκευής και Σαββάτου ή επίσημων αργιών.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και το προσωπικό θα πρέπει να απευθυνθούν στην Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του Α.Π.Θ., στο ισόγειο του κτιρίου Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή» ή στο τηλεφωνικό νούμερο 2310 991375 για να αποκτήσουν την εκπτωτική ταυτότητα.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία του ΠΑΣΚΕΔΙ από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 10:30 με 13:30, στην οδό Χειμάρας 30, στην Κάτω Τούμπα (στο ύψος της Μπότσαρη). Τηλ. 2310932420.

Σημειώνεται ότι το ΑΠΘ έχει ήδη εξασφαλίσει, σε συνεργασία με το ΠΑΣΚΕΔΙ, από τον Σεπτέμβριο του 2009, τη δωρεάν χορήγηση φαγητού, ποτού και καφέ, από καταστήματα της πόλης, στους άπορους φοιτητές του, με την επίδειξη ξεχωριστής ταυτότητας.

ΚΕΝΤΡΙ: από Καλά Νέα. Πάντως, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, βλέπω όλο και περισσότερα εκπτωτικά συσσίτια να γίνονται περιζήτητα και αναγκαία...
Αλλιώς, θα ακολουθήσουμε τον παράδειγμα του Γιάννη Γκιωνάκη στον "Αχόρταγο", που καθόταν έξω από την τζαμαρία του εστιατορίου, κοίταζε τους άλλους που έτρωγαν, έκανε τάχα μου πως μασούσε κι αυτός και καμωνόταν πως χόρταινε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...