Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Σε επίσχεση εργασίας από Δευτέρα οι ιατροί του νοσοκομείου Φιλιατών, ενώ οι εφημερίες παραμένουν απλήρωτες από τον Οκτώβρη.


το διάβασα στο Epirus-Ellas και δυστυχώς είναι άλλο ένα δείγμα για το πώς αυτό το Κράτος αντιμετωπίζει τους υπηκόους του.
Ελπίζω η κυρία Μαριλίζα να μην ζητήσει συναίνεση και κατανόηση...:

Αρκετά άσχημα φαίνεται πως είναι τα μαντάτα όσον αφορά τις εφημερίες στα ελληνικά νοσοκομεία και ιδιαίτερα αυτά της Περιφέρειας, με την οικονομική κρίση να περιορίζει αισθητά τις όποιες προσλήψεις και το επόμενο διάστημα να προμηνύεται πολύ δύσκολο στον τομέα της υγείας.

Οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ύστερα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, θα καταθέσουν για τον Μάρτιο προγράμματα με μόνο τέσσερις εφημερίες το μήνα ανά γιατρό, ως μέτρο πίεσης για προσλήψεις, αφού ο Νόμος καλύπτει αυτό τον αριθμό, ενώ αυτό προβλέπει και η Κοινοτική οδηγία.

Αυτό ισχύει και για το Νοσοκομείο Φιλιατών, σύμφωνα και με τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου κ. Ντούρο, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασθενών.
Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι λόγω των απλήρωτων εφημεριών, που για το Νοσοκομείο Φιλιατών αφορά πέντε μήνες (από τον περασμένο Οκτώβριο), ξεκινά την προσεχή Δευτέρα επίσχεση εργασίας, κάτι που σημαίνει ότι στο Νοσοκομείο Φιλιατών θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά.. Αυτό δημιουργεί εύλογο προβληματισμό, αφού πρόκειται για το μοναδικό Νοσοκομείο σε όλο το Νομό, με την ταλαιπωρία του κόσμου να είναι ορατή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...