Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010

Εγώ θα ΚΕΝΤΡΙζω κι ας με ...γράφουν!!!

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Acarnania Blog και το αναδημοσιεύω για δύο κυρίως λόγους.
Πρώτον, είμαστε στην ίδια γειτονιά και στα γονίδια μας έχουμε πολλά κοινά...

Δεύτερον, επειδή εμάς εδώ στην Άρτα, περισσότερο μας νοιάζει ποιός θα φωτογραφηθεί περισσότερο με φόντο το τίποτα, που το παρουσιάζει σαν το άπαν, ας ξεστραβωθούνε αυτοί που κρατάνε τις τύχες μας στα χέρια τους (τρομάρα τους και τρομάρα μας!!!) κι ας διαβάσουν κι αυτοί, μπας και τους "μείνει" τίποτε, αν και δεν το πολυπιστεύω...


Διαβάστε:

Η χώρα μας σταδιακά βυθίζεται σε μεγαλύτερη αβεβαιότητα γύρω από το αν θα καταφέρει να ξεφύγει από την δύσκολη οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται.

Ο Νομός μας, στη δύσκολη αυτή περίσταση, βρίσκεται εν μέσω πολλών προκλήσεων.
Καλλικράτης, Αστακός, Πλατυγιάλι, Περιφέρεια, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Αεροδρόμια, Οδικά δίκτυα, Νέες Καλλιέργειες είναι μερικά από τα θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα και κάποια από αυτά θα είναι καθοριστικά για το μέλλον της περιοχής μας.

Στη συγκυρία αυτή θεωρούμε πως απαιτείται εγρήγορση και συστράτευση όλων των "δυνάμεων" της περιοχής μας. Πιστεύουμε πως είμαστε τυχεροί γιατί ο Νομός μας διαθέτει εξαίρετους και ικανούς ανθρώπους σε πάρα πολλούς τομείς (αυτοδιοίκηση, παιδεία, υγεία, επιστήμες, νέες τεχνολογίες, επιχειρήσεις κ.α). Δεν είναι όλοι αλλά είναι αρκετοί.

Όλοι αυτοί έχουν να προσφέρουν στο Νομό μας, και το κάνουν ή θα το κάνουν (γιατί το απαιτούν οι καιροί) ο καθένας με τον τρόπο του. Πρέπει όμως να τους δοθούν και οι κατάλληλες ευκαιρίες και δυνατότητες, χωρίς αποκλεισμούς.

Υστερούμε βέβαια, κατά τη γνώμη μας, στη συνεννόηση και τη σύμπνοια αρκετές φορές, καθώς προσωπικές στρατηγικές και επιδιώξεις μας αποπροσανατολίζουν από την κοινή προσπάθεια.

Προσωπικά πάθη και μικροσυμφέροντα προφανώς πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Όμως κρίνουμε ότι είναι μια ώρα εθνικής ανάγκης. Ας περιορίσουμε λοιπόν το εγώ και ας δουλέψουμε για το εμείς, καθώς τα δύσκολα δεν πέρασαν αλλά είναι μάλλον μπροστά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...