Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Κρατάτε την ανάσα σας...


Να και άλλη μια πλευρά που δεν είχα σκεφτεί.
Το πρόβλημα με την φετινή παραγωγή πορτοκαλιού στην Άρτα είναι τεράστιο και οι αγρότες βρίσκονται πραγματικά σε αδιέξοδο καθώς τα πορτοκάλια σαπίζουν στο χώμα
. Κι αυτό δεν είναι υπερβολή, είναι η πραγματική εικόνα με τα πορτοκάλια να σχηματίζουνε βουνά και να απειλούν την δημόσια υγεία.
Σε σύσκεψη λοιπόν στη Νομαρχία, όπου συμμετείχαν και οι Δήμαρχοι του κάμπου, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν φέτος νωρίτερα από άλλες χρονιές οι ψεκασμοί καταπολέμησης εντόμων στην Άρτα, προκειμένου να περιοριστούν οι συνέπειες που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, λόγω του προβλήματος από τα αδιάθετα πορτοκάλια που σαπίζουν στα χωράφια του κάμπου.

Εκτιμήθηκε ότι "στην παρούσα φάση και ανέφικτη είναι η απομάκρυνση του προϊόντος από τα χωράφια και δεν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος που θα μπορούσε να τα υποδεχθεί και έτσι συμφωνήθηκε η υιοθέτηση αποτελεσματικότερων τρόπων καταπολέμησης κουνουπιών και σκνιπών, με ψεκασμούς οι οποίοι θα ξεκινήσουν ειδικά για φέτος νωρίτερα και μάλιστα με οργανικά σκευάσματα. Επειδή δε η παρέμβαση αυτή θα απαιτήσει αυξημένες πιστώσεις κρίθηκε αναγκαίο να ζητηθεί έκτακτη επιχορήγηση από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας.
"
Δυστυχώς εγώ, που είμαι από τη φύση μου καχύποπτος, πολύ φοβάμαι ότι το Υπουργείο θα πει "δεν υπάρχει σάλιο" και δύο τινά μπορεί να συμβούνε: ή θα μας φάνε τα κουνούπια κι οι σκνίπες το καλοκαίρι ή θα ξεχάσουνε πόσο "οικολόγοι" είναι και θα "φάμε" το εντομοκτόνο με την σέσουλα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...