Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Κραυγή απόγνωσης από τους Γιαννιώτες ασημουργούς...


«Η επιβολή ειδικού φόρου πολυτελείας 10% πέραν του 2% της αύξησης του ΦΠΑ ενός φόρου εφιάλτη που στο παρελθόν στέρησε την ανάπτυξη του κλάδου, επανέρχεται σήμερα σε νομοσχέδιο της κυβέρνησης που συμπεριλαμβάνει όλα μας τα είδη και επιφέρει το θάνατο της Γιαννιώτικης τέχνης. Ήδη ο κλάδος με την κατάργηση των δασμών, τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές, τη βαθειά οικονομική κρίση, βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό σε ύφεση και είναι βέβαιο ότι σβήνει κάθε ελπίδα για την εγχώρια παραγωγή.
Πανηγυρίζουν στην Τουρκία και με γιγαντοαφίσες ενημερώνοντας τον τουρισμό τους για το ότι εκεί δεν υπάρχει φόρος πολυτελείας όπως στην Ελλάδα. Αναρωτιόμαστε τι το πολυτελές παράγουμε ως κλάδος όταν το 90% των ειδών μας είναι τουριστικά από 5 έως 100 ευρώ.
Εκτός αν οι νομοθετούντες θεωρούν ότι επεξεργαζόμαστε διαμάντια ή μας παροτρύνουν να ανεβάσουμε την παραγωγή Rolex!!! που εξαίρεσαν από τον ειδικό φόρο για να προστατέψουν τα εργοστάσια παραγωγής της πόλης μας και της χώρας μας!!!

Ζητάμε τη συμπαράστασή σας να εξαιρεθούν τα είδη του κλάδου μας για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε και να συμβάλουμε στην οικονομία της περιοχής μας και της χώρας στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται».



Αυτό το ψήφισμα διαμαρτυρίας το έστειλαν σε όλους, στον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και κάθε αρμόδιο, τους βουλευτές του νομού και φορείς της πόλης, ελπίζοντας να πετύχουν την εξαίρεσή τους.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ασημουργών "Γιαννιώτικη Τέχνη" Λευτέρης Πέτρου δήλωσε ότι τυχόν εφαρμογή αυτού του μέτρου (φόρος πολυτελείας 10% + 21% ΦΠΑ), θα δώσει την χαριστική βολή στην τέχνη που υπηρετούν κάτω από εξαιρετικά αντίξοες οικονομικές συνθήκες, αφού τα κοσμήματα και τα επάργυρα σκεύη, σε συνδυασμό με την υψηλή τιμή στο ασήμι θα ανεβάσουν τις τιμές και οι καταναλωτές δεν θα τα προτιμούν.

Με τον αθέμιτο ανταγωνισμό που γίνεται με εισαγόμενα, από χώρες της Ε.Ε χωρίς δασμούς, είδη ( φο μπιζού και άλλα) και χωρίς κατοχύρωση των προϊόντων ως Ελληνικών με ειδικό σήμα, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...