Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Φάτε, πιείτε μωρ' αδέρφια...


Έγραφα νωρίτερα για τον Καλλικράτη, για τα διάφορα "φρούτα" και "φρουτάκια" και για τα "μακροβούτια" στο "ψητό"...
Μετά έκατσα και τα διάβασα και ψιλοαναρωτήθηκα μήπως αδικώ κανέναν, μήπως το παρατραβάω, μήπως πρέπει να βάλω κάποιο όριο, κάποια "κόκκινη γραμμή" που λένε και οι πολιτικοί μας...

Πιο μετά όμως διαβάζω στο
EREVNANEWS και λέω "η μισή ντροπή δικιά μου κι η μισή δικιά σας:
"Την έγκριση δαπάνης έως 25.000€ σε βάρος του Κ.Α. «Δαπάνες δεξιώσεων και εθνικών και τοπικών εορτών» για τον εορτασμό της Αγίας Θεοδώρας (στις 11 Μαρτίου) και την τέλεση του Δημοτικού Μνημόσυνου (στις 20 Μαρτίου) αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας στη συνεδρίαση της 22ας Φεβρουαρίου.

Όσον αφορά τον εορτασμό της Αγίας Θεοδώρας, η έγκριση αφορά στην κάλυψη των δαπανών για φιλοξενία, το γεύμα των επισήμων, προσκεκλημένων και Φιλαρμονικών, την προμήθεια αναμνηστικών, την προμήθεια έντυπου υλικού (προσκλήσεις — φάκελοι) και ανθοστολισμούς.
"
Ο Δήμος της Άρτας, κι αυτό αφορά τη Δημοτική αρχή αλλά και τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, φαίνεται πως δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη ούτε τη δεινή θέση της χώρας σε σχέση με τα οικονομικά αλλά πολύ περισσότερο την γενικευμένη απέχθεια των πολιτών σε δημόσιες δαπάνες υπέρ της κάθε είδους «νομενκλατούρας».

Και δεν λέει κανείς τίποτε για το δημόσιο εορτασμό της πολιούχου, τα τραπεζώματα όμως σε τι χρειάζονται;

Ας δοθούν τα χρήματα σε άπορες οικογένειες, που κάθε μέρα όλο και αυξάνονται, αλλά το να κάνουν σύναξη οι προύχοντες και να «περιδρομιάσουν» με έξοδα του λαού είναι, όπως και να το κάνουμε, στις μέρες που ζούμε ... αν μη τι άλλο, προκλητικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...