Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Αξιοκρατικές ...γλώσσες στον Δήμο της Άρτας!!!


Θυμάστε για την προκήρυξη ειδικών συμβούλων που σας έλεγα που θα προσλάβει ο Παπαλέξης;
Ναι, ναι, ξέρω τι λέω, ο Παπαλέξης θα τους προσλάβει, όχι ο Δήμος...
Ο Δήμος, δηλαδή όλοι μας, απλά θα τους πληρώνουμε!!!
Το είπε ξεκάθαρα ο χριστιανός, όταν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τον στρίμωξε ο Παπαβασιλείου με το ότι είναι λιγουλάκι "φωτογραφικοί" οι όροι( π.χ. "Προϋπόθεση η γνώση τουλάχιστον τριών ξένων γλωσσών"!!!)
Ο Δήμαρχος απάντησε ότι δικαιούται να πάρει αυτούς που θέλει αυτός για συνεργάτες. Και τόνισε: "Τι θέλετε, να έρχονταν 100 ενδιαφερόμενοι, να κάνουν αίτηση;"
Ανακάλυψα όμως ότι δεν είναι δύσκολο να ξέρει κάποιος τρεις γλώσσες...
Για δείτε τι διάβασα εδώ:

"Πριν από ένα μήνα περίπου στην ιστοσελίδα της «Ανοιχτής Διακυβέρνησης» http://opengov.gr την οποία χειρίζεται το πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού και συγκεκριμένα στην υπηρεσία της ιστοσελίδας όπου αναρτώνται οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος για την πλήρωση καίριων θέσεων ευθύνης στον κυβερνητικό και στον κρατικό μηχανισμό (Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς Υπουργείων, Διοικήσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων, επιστημονικό προσωπικό κ.α.) και συγκεκριμένα στην Φόρμα Υποβολής υπήρχε η κατηγορία «ΓΛΩΣΣΕΣ», όπου ο ενδιαφερόμενος – υποψήφιος όφειλε να επιλέξει για τη «ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ», τη «ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ» και για άλλες «ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ» που ομιλεί και χειρίζεται.
Η επιλογή σε κάθε μία από αυτές τις υποκατηγορίες επρέπε να γίνει από μία λίστα που διατίθεται από τον διαδικτυακό τόπο.
Στη λίστα των γλωσσών από τις οποίες πρέπει να επιλέξει ο ενδιαφερόμενος – υποψήφιος συμπεριλαμβάνονται δεκάδες γλώσσες από ολόκληρη την υφήλιο με πρώτη τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Μέχρι εδώ όλα καλά!
Ωστόσο σοβαρότατα ερωτηματικά προκάλεσε μεταξύ άλλων η καταγραφή στην κατηγορία των ξένων γλωσσών και των εξής επιλογών: «ΠΟΝΤΙΑΚΑ, ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ, ΒΛΑΧΙΚΑ»"!!!


ΚΕΝΤΡΙ: Καταλάβατε τώρα γιατί ο Παπαλέξης έβαλε στην προκήρυξη τον όρο "Προϋπόθεση η γνώση τουλάχιστον τριών ξένων γλωσσών";
Μην παραξενευτείτε λοιπόν αν δείτε στην θέση για ειδική σύμβουλο σε θέματα Πολιτισμού να προσλαμβάνεται η Σουμέλα Μπότσαρη-Κουπάτσιου!!!
Για την άλλη θέση, για τον ειδικό σύμβουλο σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, μην χολοσκάτε, θα είναι ο κύριος Νίκος Τεϊόπουλος, πάει και τελείωσε!!!
Αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί μπήκε στον κόπο να κάνει προκήρυξη και να βάλει τους ενδιαφερόμενους να γράφουν βιογραφικά και αιτήσεις...
Γιατί δεν έκανε απ' ευθείας προσλήψεις να τελειώνει η ιστορία και να μην κοροϊδεύεται ο κόσμος;
Α, ναι, ξέχασα, δεν είναι νόμιμο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...