Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Επίσκεψη της νικηφόρας ομάδας S.O. στο Δημαρχείο...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πολλά μετάλλια στις αποσκευές τους επέστρεψαν στην Άρτα οι αθλητές των Special Olympics οι οποίοι έλαβαν μέρος στους Παγκόσμιους Αγώνες S.O. ΑΘΗΝΑ 2011.
Τους αθλητές υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης ο οποίος τους συνεχάρη για την συμμετοχή τους στους Αγώνες και για τις διακρίσεις που πέτυχαν, τονίζοντας πως ο Δήμος θα είναι κοντά τους για ό,τι χρειάζονται. Τους αθλητές συνόδευαν κατά την επίσκεψή τους στο Δήμαρχο οι προπονητές Χρύσα Αντωνίου-Σιμοπούλου και Αλέξανδρος Γεωργοδήμος, μέλη της τοπικής οργανωτικής επιτροπής και εθελοντές.

Στα αγωνίσματα στίβου ο Παπαγεωργίου Αντώνης πήρε χρυσό μετάλλιο στα 25μ., ο Μπίζας Στέλιος χρυσό στα 200μ., ο Γεωργοδήμος Νίκος πήρε δύο χάλκινα μετάλλια, ένα στα 50μ. στίβο και ένα στο μπαλάκι και η Γείτονα Χριστίνα αργυρό στα 1.000μ. ποδηλασία ατομική χρονομέτρηση.

Η κυρία Αντωνίου μετέφερε στο Δήμαρχο τις ευχαριστίες του κ. Αλέξανδρου Κάππη ο οποίος είναι αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, Αρτινός στην καταγωγή, μέλος της ομάδας υποστήριξης της λαμπαδηδρομίας S.O., υπεύθυνος για το άναμμα της Φλόγας στην Άρτα και επέδωσε εκ μέρους του το αναμνηστικό σήμα των Αγώνων, ένα για τον Δήμαρχο και ένα για την πόλη.

Η δήλωση του κ. Κάππη την οποία μετέφερε η κυρία Αντωνίου έχει ως εξής: «Η υποδοχή της Φλόγας των Παγκόσμιων αγώνων S.O. ΑΘΗΝΑ 2011 στην Άρτα κατά γενική ομολογία των λαμπαδηδρόμων υπήρξε η πιο ζεστή, φιλόξενη και με την μεγαλύτερη ανταπόκριση του κόσμου. Επιθυμώ να μεταφέρετε την χαρά μου, αλλά κυρίως ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο Αρταίων κ. Γιάννη Παπαλέξη, τους βουλευτές, όλους τους επισήμους και τον απλό κόσμο οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τα μέλη υποστήριξης της λαμπαδηδρομίας S.O. Στα μέλη της τοπικής οργανωτικής επιτροπής και στους εθελοντές τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Σας ευχαριστώ όλους σας. Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και ανάμνησης σας παρακαλώ να δεχτείτε εσείς προσωπικά κύριε Δήμαρχε αλλά και για όλη την πόλη της Άρτας, το αναμνηστικό σήμα του τελευταίου σκέλους της φλόγας των παγκόσμιων αγώνων S.O. ΑΘΗΝΑ 2011».


Επίσης στο Δήμαρχο δόθηκε αναμνηστική πλακέτα εκ μέρους του αρχηγού της αποστολής της Παλαιστίνης με την εξής σημείωση: «Ο Αρχηγός της αποστολής της Ομάδας S.O. της Παλαιστίνης εκ μέρους των μελών, των προπονητών και των αθλητών των S.O. της Παλαιστίνης, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Αρτινό λαό, για τη θερμή υποδοχή, την άψογη φιλοξενία και τη ζεστή αγκαλιά που μας προσέφεραν. Η εβδομάδα αυτή στην Άρτα θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας. Για να θυμάστε το πέρασμά μας, σας παρακαλώ να επιδώσετε στον πρώτο πολίτη της Άρτας τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Παπαλέξη, την αναμνηστική αυτή πλακέτα, από τον λαό της Παλαιστίνης, στον λαό της Άρτας. Σας περιμένουμε στην Παλαιστίνη».

Η κυρία Αντωνίου δήλωσε τα εξής: «Ο Αντώνης μαζί με το Νίκο που άναψαν τη φλόγα είναι απ’ τους πρώτους αθλητές που πρωτοσυμμετείχαν σε αγώνες περιφερειακούς S.O. το 1989. Τότε το σύνολο των αθλητών δεν ξεπερνούσε τους 15 - 17 και φέτος είχα την τιμή να κλείσω αυτή την προσφορά την προπονητική στα S.O. σαν αρχηγός της ελληνικής αποστολής στα αγωνίσματα στίβου. Ότι τα παιδιά μου έφεραν όλα ένα μετάλλιο στην τριάδα αυτό για μένα είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Εύχομαι και στο μέλλον να βρεθούν συνάδελφοι που να βοηθήσουν αυτή την κατάσταση. Σήμερα η πολιτεία έχει πιο ανοιχτή αγκαλιά γι’ αυτά τα παιδιά. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν αλλά πάνω απ’ όλα τους γονείς που μου εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους και όλους τους δημοσιογράφους».

Ο κ. Αλέξανδρος Γεωργοδήμος ο οποίος ήταν στο προπονητικό τιμ της ομάδας της Άρτας και της εθνικής Ελλάδος στο στίβο δήλωσε: «Για μένα αυτή η εμπειρία ήταν κάτι το πρωτόγνωρο. Πρώτη φορά έζησα στη ζωή μου μία τέτοια μεγάλη διοργάνωση που ίσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 να ήταν η μεγαλύτερη για την Ελλάδα. Τα παιδιά στο στίβο πήγαν πάρα πολύ καλά με όσες δυνατότητες είχαν βέβαια. Μας εκπροσώπησαν επάξια και σαν Άρτα και σαν εθνική Ελλάδος. Έχω το γιο μου ο οποίος είναι και στην εθνική ομάδα και πήρε δύο μετάλλια. Είναι μεγάλη τιμή για μας. Το έχω πει και δημόσια ότι οι γονείς δεν πρέπει να κρατάνε τα παιδιά τους κλεισμένα στα σπίτια. Είναι καλύτερα και για τα παιδιά και για την ανάπτυξή τους να συναναστρέφονται με άλλα παιδιά και με διάφορους προπονητές που μπορούν να βοηθήσουν».

Ο Δήμαρχος κ. Παπαλέξης δήλωσε: «Όπως θα θυμάστε στις 13 Ιουνίου του Αγίου Πνεύματος είχε πέρασε η φλόγα των S.O. από την Άρτα. Μετά από λίγες μέρες έγιναν οι Αγώνες στην Αθήνα. Πριν τους Αγώνες είχαμε την ευκαιρία και τη χαρά να φιλοξενήσουμε μία από τις αποστολές που ήρθαν απ’ όλο τον κόσμο στην Αθήνα για τους Αγώνες αυτούς. Εμείς λοιπόν επιλέξαμε με πρωτοβουλία της ομάδας S.O. της Άρτας να φιλοξενήσουμε την ομάδα της Παλαιστίνης. Τους φιλοξενήσαμε, είδαν την αρτινή φιλοξενία, είδαν τον τόπο μας και έφυγαν με τις καλύτερες αναμνήσεις. Σήμερα λοιπόν είμαστε εδώ για να δεχτούμε τις ευχαριστίες τους και τα αναμνηστικά τους γι’ αυτή την υποδοχή που τους κάναμε. Είναι μια ευκαιρία για την περιοχή μας να δείξουμε την ανθρωπιά μας. Να δείξουμε ότι τα παιδιά αυτά με διανοητική υστέρηση είναι άνθρωποι οι οποίοι είναι δίπλα μας, δεν διαφέρουν από μας και πρέπει να έχουν την υποστήριξή μας αλλά και γενικά πρέπει να εντάσσονται στην κοινωνία. Ευχαριστώ πάρα πολύ λοιπόν όλα τα παιδιά από την Άρτα που συμμετείχαν σ’ αυτή η διαδικασία, την επιτροπή η οποία δούλεψε πάρα πολύ καλά έτσι ώστε η περιοχή μας να προβληθεί και είμαι βέβαιος ότι όλοι έμειναν πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Και από την οργανωτική επιτροπή της Ελλάδος ήρθαν τα ευχαριστήρια ότι εδώ η φιλοξενία μας ήταν πάρα πολύ ζεστή. Ο Δήμος είναι εδώ για ό,τι χρειάζεται, ό,τι πρέπει να κάνουμε και για την περιοχή μας και για τα παιδιά και για τους Αγώνες θα το κάνουμε».

ΚΕΝΤΡΙ: Είναι γνωστό ότι από το ΚΕΝΤΡΙ μου στάζει φαρμάκι και σαρκασμός, αλλά γιαυτό το Δελτίο Τύπου δεν έχω να πω τίποτε κακό, δεν έχω διάθεση να κάνω καμιά χιουμοριστική παρατήρηση...
Απλά υποκλίνομαι μπροστά στους ανθρώπους που στα στήθη τους κρέμονται τα μετάλλια της ζωής, ενώ στους ώμους τους κουβαλάνε τον σταυρό που τους φορτώνει η κοινωνία, η πολιτεία, εγώ, εσείς, όλοι μας, ηθελημένα ή άθελα, από "ρατσισμό" ή από αδιαφορία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...