Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Πρόβα τζενεράλε για βουλευτής...

Σας είχα πει για την εκδήλωση που θα γίνονταν την Κυριακή που μας πέρασε για τα 69 χρόνια από την έξοδο του Ναπ. Ζέρβα στα βουνά...
Ομιλητής ήταν ο Γιώργος Παπαβασιλείου, τέως Νομάρχης, νυν δημοτικός σύμβουλος, αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας και μελλοντικός υποψήφιος βουλευτής (κατά δήλωσή του)...
Μου έστειλε λοιπόν mail με το περιεχόμενο της ομιλίας του και σας την αναδημοσιεύω, κάνοντας όμως μια μικρή λογοκρισία: Η ομιλία του είναι 6 γεμάτες σελίδες Α4, κανονικό σεντόνι δηλαδή!!!
Σας βάζω λοιπόν ένα "ρεζουμέ" από την ομιλία του:

Είναι μεγάλη τιμή για μένα, να εκφωνώ σήμερα τον πανηγυρικό, ανταποκρινόμενος στην πρόταση των αντισιακών οργανώσεων ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ Ν. ΖΕΡΒΑΣ, αλλά και μεγάλη η συναισθηματική φόρτιση γιατί γυρίζουμε 69 χρόνια πίσω σε μια λαμπροφόρα ημερομηνία, σε ένα ένδοξο σταθμό της ιστορίας μας, την 23η Ιουλίου 1942, κατά την οποία ο φλογερός συμπατριώτης μας, ο στρατηγός Ναπολέων Ζέρβας, ιδρυτής και αρχηγός της Εθνικής Αντίστασης Ομάδων Ελλήνων Ανταρτών - ΕΔΕΣ, ανέβηκε στα ένδοξα Ηπειρώτικα βουνά με τα παλικάρια του (μαζί του και ο πατέρας μου), για να ανακτήσει την πολυπόθητη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Δεν είναι ίσως στις δικές μου δυνατότητες η ιστόριση ενός τόσο επικού αγώνα των ανταρτών του ΕΔΕΣ, γιατί το μεγαλείο των γεγονότων απαιτούν σεβασμό. Είναι όμως ανάγκη ψυχική, αφού οι άνθρωποι θέλουν να ζωντανεύουν στη μνήμη τους πέρα από όσα φοβούνται και όλα όσα αγαπούν και επιθυμούν. Γιατί αν είναι χρέος ιερό η απότιση φόρου τιμής των ζωντανών προς τους νεκρούς, ποιό είναι άραγε το χρέος προς τους υπέρ πίστεως και πατρίδας πεσόντες.

Έπαινος η θυσία τους και χρέος η μνημοσύνη μας. Γιατί η θυσία αυτών των Ελλήνων μαχητών, των ανταρτών του στρατηγού Ν.Ζέρβα, κρίθηκε από την πλέον επωφελή και δημιουργική δράση τους για την Πατρίδα και είναι αυτή που απευθύνεται σε όσους δεν χάνουν τις αξίες και το κουράγιο τους,σε αυτούς που ελπίζουν και αναζητούν θετικά πρότυπα.΄Ετσι που και ο πιο κακόπιστος και προκατειλημμένος, δεν μπορεί να μην εξάρει την προσφορά αυτών των μαχητών στην ιδέα της Ελευθερίας.

Ο Στρατηγός Ναπολέων Ζέρβας με την πολύμορφη προσωπικότητά του και την ενεργό συμμετοχή του σε κοινωνικούς και απελευθερωτικούς αγώνες ζει στις καρδιές όλων μας.

Ζει στη συνείδηση του λαού μας.

Ζει στα τραγούδια που εξυμνούν τα πολεμικά του κατορθώματα. Γιατί κράτησε ιδεολογικά την Ελλάδα όρθια μέχρι σήμερα. Ταυτίστηκε με το μεγάλο φιλελεύθερο δημοκρατικό στρατόπεδο, τις αξίες και τα ιδανικά του, τα οποία υπερασπίσθηκε. Δημιούργησε την ελεύθερη ορεινή Ελλάδα.

Δεν άφησε την Ελλάδα στις κρυφές βλέψεις και τα σχέδια των δήθεν δημοκρατικών δυνάμεων. Γι’ αυτό όσο τα πάθη της αντιπαλότητας θα καταλαγιάζουν, οι προσπάθειες διαστρέβλωσης του έργου της εθνικής μας αντίστασης θα μειώνονται, θα απαξιώνονται και θα απορρίπτονται στη συνείδηση του λαού. Τα ιστορικά γεγονότα θα ξεκαθαρίζουν από την αχλή της διχόνοιας και της αμφισβήτησης και το κύρος και η εθνική προσφορά του Ναπολέοντα Ζέρβα και των παλικαριών του θα ανεβαίνει και θα αναγνωρίζονται ανάλογα στη συνολικά αντίσταση του ελληνικού λαού.

Αυτόν το μεγάλο Έλληνα στρατηγό και τους ήρωες αντάρτες του τιμάμε σήμερα. Γιατί ανήκει κάθε τιμή σε αυτά τα αιώνια φωτεινά μετέωρα που πάντα θα καταυγάζουν στον ορίζοντα με την ανέσπερη φεγγοβολή τους, παραδείγματα προς μίμηση για τους μεταγενέστερους.

Οφείλουμε με σύνεση και σοβαρότητα ενωμένοι να ανακτήσουμε την τρωθείσα αξιοπρέπειά μας, να ξαναβρούμε τη χαμένη μας αξιοπιστία, να εργασθούμε με ζήλο και αποτελεσματικότητα, προτάσσοντας τις αρετές των πιο γόνιμων ιστορικών περιόδων και με αμείωτο δυναμισμό να αντισταθούμε στους επικίνδυνους «προστάτες» της οικονομικής μας επιβίωσης. Να πούμε όχι στην οικονομική υποδούλωση των δανειστών και των οικονομικών συμφερόντων. Γιατί και σήμερα υπάρχουν πατριώτες που αντιστέκονται. Γιατί και σήμερα ο λαός μας υποβάλλεται σε θυσίες. Απαιτεί όμως ελπίδα και προοπτική.

Ας αφιερώσουμε σήμερα σε όλους τους αγωνιστές την ευλαβική μας ανάμνηση και ας γεμίσει από αυτήν η ψυχή μας δύναμη και φως, ώστε όταν έρχονται δύσκολες ώρες για την πατρίδα μας, όταν ο εφιάλτης πάλι γυρνά για να διαβούν οι Μήδοι, όταν αχάριστοι, αμνήμονες και ανιστόρητοι επιβουλεύονται τον εθνικό μας πλούτο και την εθνική μας κυριαρχία, ενωμένοι και δυνατοί, αποφασισμένοι και με όπλο την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και τις ιερές παρακαταθήκες των προγόνων μας να είμαστε έτοιμοι για νέους αγώνες «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι».

Αιώνια η μνήμη των αγωνιστών της εθνικής αντίστασης.



ΚΕΝΤΡΙ: Και άλλοι παλιότερα στηρίχτηκαν στη συγγενική τους σχέση με κάποιον που ήταν αντάρτης στον Ζέρβα, για να βγούνε βουλευτές και τα κατάφεραν...
Γιατί όχι κι ο Γιώργος, που εκτός από τους ξένους κατακτητές και τις ντόπιες "δήθεν δημοκρατικές δυνάμεις", κατακεραυνώνει και τους δήθεν φιλέλληνες «εταίρους» μας, τώρα που "ο εφιάλτης πάλι γυρνά για να διαβούν οι Μήδοι, που αχάριστοι, αμνήμονες και ανιστόρητοι επιβουλεύονται τον εθνικό μας πλούτο και την εθνική μας κυριαρχία"!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...