Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Ο Γεωργίου για την Δημοτική Αστυνομία Άρτας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την προσπάθεια αναδιοργάνωσης της Δημοτικής Αστυνομίας και την πιο αποτελεσματική αστυνόμευση του κέντρου της πόλης και στη συνέχεια και των άλλων δημοτικών διαμερισμάτων ο Αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Φώτης Γεωργίου σε δήλωσή του μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Όπως είχα πει και στο προηγούμενο Δ.Σ. ξεκινήσαμε προσπάθεια αναδιοργάνωσης της Δημοτικής Αστυνομίας. Πέρασαν από το Δ.Σ. οι αρμοδιότητες και οι υποχρεωτικές και εκείνες που ασκούνται παράλληλα και με την Αστυνομία. Ήρθαμε σε επαφή μετά από μια σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Δημάρχου με τους Διοικητές και της Περιφέρειας και του Τμήματος Άρτας και της Τροχαίας. Αποφασίσαμε από κοινού να δώσουμε μια λύση όσον αφορά το κέντρο της πόλης και γι’ αυτό ξεκινήσαμε μια προσπάθεια με ένα μικτό περίπολο που αποτελείται από δύο άντρες της Τροχαίας και δύο άντρες της Δημοτικής Αστυνομίας που με αυτοκίνητο της Tροχαίας περιπολούν καθημερινά σε μια βάρδια ή πρωί ή απόγευμα στο κέντρο της πόλης. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα για όποιον κινείται στο κέντρο είναι εμφανές.


Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να οργανώσουμε καλύτερα τη Δημοτική Αστυνομία όσον αφορά τον μηχανολογικό εξοπλισμό. Καταφέραμε και πήραμε ένα αυτοκίνητο με δωρεά από έναν επιχειρηματία της πόλης μας και μια μηχανή η οποία ήταν στο υπόγειο τη βάλαμε και αυτή σε χρήση. Δηλαδή αυτή τη στιγμή υπάρχει το αυτοκίνητο το οποίο περιπολεί και στην πόλη αλλά προσπαθήσαμε σ’ αυτή την περιπολία να εντάξουμε και τοn διευρυμένο πλέον Δήμο, τις δημοτικές ενότητες. Χωρίσαμε τις δημοτικές ενότητες σε τρεις τομείς και ξεκινήσαμε περιπολίες και στα δημοτικά διαμερίσματα. Σε πρώτη φάση προσπαθούμε να κάνουμε μία καταγραφή των προβλημάτων. Και εννοώ όλων των προβλημάτων τα οποία απασχολούν τα δημοτικά διαμερίσματα.


Ξεκινήσαμε και δώσαμε μεγαλύτερη βαρύτητα όσον αφορά τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα. Έχει τελειώσει η καταγραφή και φτάνουμε στο τελικό στάδιο για την περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων τα οποία ή θα μετακινήσουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες ή αν οι ιδιοκτήτες δεν τα μετακινήσουν τότε ο Δήμος θα παρέμβει. Τα παιδιά καταγράφουν και ό,τι άλλο πέσει στην αντίληψή τους, από το μεγαλύτερο πρόβλημα μέχρι το μικρότερο ούτως ώστε να φτιάξουμε ένα σχεδιάγραμμα παρέμβασης. Η μηχανή κινείται στην πόλη και όπου ζητηθεί για να μπορούμε να έχουμε πιο άμεση επέμβαση. Στις επόμενες μέρες θα προσπαθήσουμε να θέσουμε σε λειτουργία μία ακόμα μοτοσικλέτα η οποία απ’ ότι πληροφορήθηκα είναι σε καλή κατάσταση. Προσπαθούμε να τη φτιάξουμε κι αυτή ώστε να υπάρχουν δύο μηχανές για να μπορούν να κινούνται.

Τα προβλήματα όταν ανέλαβα τη Δημοτική Αστυνομία ήταν αρκετά. Όπως είπα και προηγουμένως δεν υπήρχε εξοπλισμός για να μπορούν να μετακινηθούν αυτοί οι δημοτικοί υπάλληλοι και τα περίπολα ήταν όλα πεζά. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια. Ζητώ και τη βοήθεια όλων των Αρτινών πολιτών γιατί πιστεύω ότι τα προβλήματα είναι κοινά. Εμείς δημιουργούμε τα προβλήματα και εμείς είμαστε και η λύση του προβλήματος. Αν δεν το καταλάβουμε αυτό όλοι όσο και να προσπαθήσουμε εμείς δεν πρόκειται να δώσουμε λύση. Ο στόχος και ο δικός μας αλλά και του κυρίου Παπαλέξη του Δημάρχου που μιλάμε αρκετές φορές όσον αφορά τη Δημοτική Αστυνομία δεν είναι ούτε να παρεμβαίνουμε κατασταλτικά ούτε να κόβουμε κλήσεις. Δεν είναι σ’ αυτό το επίπεδο. Μπορούμε να μην κόψουμε καμία κλήση ή να μην κάνουμε καμιά παρατήρηση παράβασης και η πόλη να λειτουργεί άψογα; Αυτό θα είναι το καλύτερο για μας. Αλλά από τη στιγμή όμως που υπάρχουν προβλήματα στην πόλη είμαστε αναγκασμένοι να επέμβουμε. Και αυτό θα κάνουμε. Μέχρι στιγμής η συνεργασία μας με τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας είναι άψογη και θα συνεχίσει να είναι άψογη και ευχαριστώ τα παιδιά για το ενδιαφέρον που δείχνουν».


Για το θέμα του κυκλοφοριακού ο κ. Γεωργίου ανέφερε: «Το κυκλοφοριακό δεν είναι απλό κομμάτι. Είναι μια σύνθετη κατάσταση την οποία με σύμβουλο την συγκοινωνιακή μελέτη που υπάρχει στο Δήμο και τη βοήθεια των συγκοινωνιολόγων, γίνονται και θα γίνουν έργα και δράσεις, πολλά απ’ τα οποία θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ με στόχο την βελτίωση της όλης κατάστασης. Ανακούφιση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης θα δώσει και η νέα γέφυρα στην οποία έχει αναφερθεί πάρα πολλές φορές ο κύριος Δήμαρχος. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και η επέμβαση που θα γίνει στην Κομμένου για να μπορέσει να δώσει μια ροή κυκλοφορίας που θα μπορεί απ’ τη νέα γέφυρα πλέον όταν θα κατασκευαστεί να βγαίνει απευθείας στον περιφερειακό αλλά και η άλλη μελέτη την οποία έχουμε στο πρόγραμμα και αφορά την γέφυρα στην περιοχή της Ελεούσας η οποία θα ενεργοποιηθεί μόλις λυθεί το πρόβλημα της μελέτης οριοθέτησης του ποταμού Αράχθου. Όλα αυτά τα πράγματα θέλουν αρκετό χρόνο για να μπορέσουν να υλοποιηθούν αλλά με μικρά βήματα και σταθερά πιστεύω ότι μετά από μερικά χρόνια θα έχουμε αυτή την πόλη που όλοι θέλουμε και όλοι ονειρευόμαστε. Επίσης υπάρχει και άλλη μια σκέψη να εντάξουμε σε μια ανοιχτή πρόσκληση που υπάρχει στο ΕΣΠΑ μια μελέτη για τον συγχρονισμό του συνόλου των φαναριών γιατί σήμερα τα φανάρια δουλεύουν ασυγχρόνιστα. Πρέπει να εναρμονιστούν με βάση τον κυκλοφοριακό φόρτο της κάθε περιοχής και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο έτσι ώστε το σύστημα να ρυθμίζει τα φανάρια με βάση τα πραγματικά δεδομένα της κάθε στιγμής. Για το λόγο αυτό δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

ΚΕΝΤΡΙ: Πρώτα απ' όλα να ζητήσω συγνώμη από τον κύριο αντιδήμαρχο, αν κάποιες από τις φωτογραφίες δεν συδυάζονται καλά με τις δηλώσεις του...
Μάλλον φαίνεται πως οι φωτογραφίες είναι πλαστές!!!
Αλλά βρε παιδάκι μου, τι μανία είναι αυτό το πράγμα με τη νέα γέφυρα;
Όλο για τη νέα γέφυρα ακούω...
Άντε βρε παιδιά, κάντε αυτά που έχετε να κάνετε για να ηρεμήσουνε και οι μάγκες που περιμένουνε με το μικρόφωνο στο χέρι!!!
Δεν ξέρω πόσο χρόνο θέλουνε να πραγματοποιηθούνε όλα όσα έχετε στο μυαλό σας και πότε και αν θα μπει η νέα γέφυρα στο ΕΣΠΑ...
Αλήθεια, αυτή τη νέα γέφυρα γιατί οι Αρτινοί της έχουνε δώσει το όνομα μιας οικογένειας;
Τυχαίο; Δε νομίζω!!!
Ούτε ξέρω πότε θα συγχρονιστούνε τα φανάρια, που πας στον Περιφερειακό και μόλις ανάβει το πράσινο στην BP, συμφέρει να γκαζώσεις και να πάρεις τον παράδρομο για να βγεις στην γέφυρα, για να μη σε πιάσουνε στο κόκκινο τα άλλα δυο φανάρια...
Όπως βλέπετε, είναι ένα σωρό πράγματα που δεν ξέρω...
Αυτό όμως που ξέρω στα σίγουρα είναι ότι από Δελτία Τύπου καλά τα πάτε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...