Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Απαγορευμένη περιοχή ο λόφος της Άρτας για 3 μήνες!!!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του Αντιπεριεφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά απαγορεύεται η κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων ως και η παραμονή εκδρομέων σε δάση και περιοχές ειδικής προστασίας σε ημέρες και ώρες που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός, κατά το διάστημα από 20-7-2011 μέχρι λήξης της αντιπυρικής περιόδου ήτοι 31-10-2011 και από ώρας 21:00 έως 06:00 στους παρακάτω δασικούς και αγροτικούς δρόμους και περιοχές του Νομού λόγω του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών:

Στο Περιαστικό Δάσος του Λόφου Περάνθης:

1. Στο δρόμο της Ανατολικής πλευράς του λόφου Περάνθης που οδηγεί από τις κτιριακές εγκαταστάσεις των ΤΕΛ – ΤΕΣ – ΙΕΚ στον πρώην ΧΑΔΑ μέχρι το Τουριστικό Περίπτερο του Δήμου Αρταίων.

2. Από τον πρώην ΧΑΔΑ του Δήμου Αρταίων και κατά μήκος της κορυφογραμμής του Λόφου Περάνθης στον υπάρχοντα δασικό δρόμο και στον υπό διάνοιξη νέο δρόμο.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα και οχήματα των Υπηρεσιών, των Δήμων ως και τα οχήματα παροχής βοήθειας όπως επίσης και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών και των Δήμων όταν εκτελούν υπηρεσία.

Η εφαρμογή της απόφασης ανατίθεται στην Αστυνομική Δ/νση Άρτας, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στη Δασική Υπηρεσία και στην Υπηρεσία Αγροφυλακής.

Η σχετική απόφαση με μέριμνα των κ.κ. Δημάρχων θα αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεων των Δήμων, Τ.Κ. Διαμερισμάτων για να λάβουν γνώση όλοι οι κάτοικοι κ.λ.π. των περιοχών.


ΚΕΝΤΡΙ: Βρε παιδιά, από τις 9 το βράδυ μέχρι το πρωί και από τις 20 Ιουλίου μέχρι 31 Οκτωβρίου;!;!;!
Μέχρι 31 Οκτωβρίου;;;
Δηλαδή επειδή είστε ανίκανοι να εγγυηθείτε την ασφάλεια μιας σπιθαμής λόφου, τον βγάζετε "απαγορευμένη περιοχή" για 100 ολόκληρες ημέρες;
Δηλαδή το δικαίωμα της "ελεύθερης κυκλοφορίας" σε δημόσιο χώρο δεν ισχύει για τους Αρτινούς;
Επειδή σας απαγορεύουνε την ελεύθερη κυκλοφορία και σας απειλούνε κιόλας (ρωτήστε στην Πυροσβεστική), στα γύφτικα, που έβαλαν την φωτιά τις προάλλες, θα επεκταθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας και αλλού;
Και γιατί όχι και στην Καμπή; Γιατί όχι και στη Ροδαυγή; Γιατί όχι και στις Πηγές;
Τώρα που πήρατε φόρα, μην σταματάτε!!!
Εγώ πάντως θυμάμαι που πηγαίναμε με τους προσκόπους εκδρομές μετά την δύση στο δάσος της Περάνθης, σαν "νυχτερινή διαβίωση" δηλαδή, τότε δεν υπήρχε πρόβλημα...
Τότε ο λόφος και το περιαστικό δάσος ήταν μέσα στην ζωή των Αρτινών, όπως το ΞΕΝΙΑ και πολλά άλλα, τώρα τι έχουμε;
Άλλη μια "απαγορευμένη ζώνη"!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...