Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Η λίστα των αιτημάτων που έδωσε ο Δήμαρχος Άρτας στον Παπανδρέου...

Από τον χαιρετισμό του Γιάννη Παπαλέξη στην ομιλία του στο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ πριν 2 μέρες, έβγαλα στην άκρη τα αιτήματα της Άρτας, όπως τα είπε στον Πρωθυπουργό...
Διαβάστε τα:


Ο Νομός μας, ο Δήμος μας έχει ορεινό όγκο άρα λοιπόν σημαίνει αγροτουρισμό, σημαίνει ανάπτυξη σ’ αυτόν τον τομέα. Με το LEADER κάναμε αρκετά αλλά δεν φτάνουν, είναι ελάχιστα. Πρέπει να συνεχίσουμε μέσα από το ΕΣΠΑ, μέσα από προγράμματα που από δω και πέρα θα τρέξουν. Έχουμε ένα ποτάμι το οποίο περνάει ακριβώς δίπλα στην πόλη μας, στο οποίο η ΔΕΗ με το φράγμα ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ που έκανε άφησε πάρα πολλά προβλήματα περιβαλλοντικά και όχι μόνο. Μια υποβάθμιση γύρω από την περιοχή μας, γύρω από την πόλη μας την οποία ο Δήμος δεν μπορεί να σηκώσει οικονομικά για να το προχωρήσει. Εδώ λοιπόν θα θέλαμε τη βοήθειά σας, τη βοήθεια των Υπουργών έτσι ώστε η ΔΕΗ να δώσει αυτά που είχε τάξει. Έδωσε βέβαια κάποια, να μην είμαστε αχάριστοι πλην όμως είναι ελάχιστα απ’ αυτά που έπρεπε να δώσει για την περιοχή μας για να αντισταθμίσει την περιβαλλοντική ζημιά που μας έκανε.

Έχουμε μια πόλη η οποία έχει πολιτισμικό απόθεμα σοβαρό. Έχει βυζαντινά μνημεία πάρα πολλά, έχει την αρχαία Αμβρακία, δηλαδή έχουμε μία πόλη πάνω από το έδαφος και μία κάτω από το έδαφος. Είναι κάτι σοβαρό το οποίο δεν καταφέραμε παρότι μπορούμε να το προβάλουμε, μπορούμε μέσα από κει να παράξουμε πλούτο για το καλό της περιοχής και των κατοίκων. Δεν καταφέραμε μέχρι σήμερα. Βέβαια δεν ευθύνεστε εσείς, έχουμε κι εμείς ευθύνες, έχει διαχρονικά ευθύνη η πολιτεία για να μπορέσει να αναβαθμιστεί αυτό και να αναδειχθεί και να παράξει τον πλούτο.

Εδώ που είμαστε στο ξενοδοχείο είμαστε περίπου στην άκρη του κάμπου της Άρτας. Ένας κάμπος ο οποίος μπορεί να παράξει προϊόντα, πορτοκάλια, ακτινίδια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε μαζί με τα ημιορεινά τα οποία παράγουν ελιές. Δεν καταφέραμε να πιστοποιήσουμε τα προϊόντα μας, δεν καταφέραμε να δώσουμε προστιθέμενη αξία αυτή που έπρεπε έτσι ώστε αυτά να προωθηθούν και να βοηθήσουν την παραγωγή μας.

Πρέπει να ξέρετε ότι έχουμε τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό. Παράγουμε κοτόπουλα δίνουμε σε όλη την Ελλάδα μαζί με την «Πίνδος» στα Γιάννενα. Είμαστε από τις περιοχές που παράγουμε πιο πολύ προϊόν σ’ αυτή την κατεύθυνση. Ξέρετε τα προβλήματα του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού και χρειάζεται στήριξη για να μπορέσει να στηριχθεί το προϊόν αυτό και η οικονομία της περιοχής.

Πάνω σ’ αυτά έρχεται να προστεθεί και ο φόβος που έχουμε για τη ΔΩΔΩΝΗ. Η ΔΩΔΩΝΗ όπως ξέρετε είναι ό,τι χρειάζεται η περιοχή αυτή τη στιγμή και αλίμονο αν φύγει απ’ τους παραγωγούς και πάει σε ιδιώτες, θα έχουμε σοβαρά προβλήματα με το γάλα και τους κτηνοτρόφους.

Και πάμε στον Αμβρακικό, αγαπητέ Πρόεδρε, αγαπητέ Πρωθυπουργέ, στον Αμβρακικό που είναι ένα ευαίσθητο οικοσύστημα το οποίο μπορεί να αναδειχθεί. Υπάρχει ένα πρόγραμμα το ΑΝΑΣΑ το οποίο ο κύριος Χρυσοχοΐδης το ξέρει πολύ καλά και θα ήθελα να δεσμευτεί για κάποια πράγματα, ότι θα πρέπει να προχωρήσει έτσι ώστε αυτό το μοναδικής αξίας και ομορφιάς οικοσύστημα να αναδειχθεί και να μπορέσει να ενταχθεί στην περιοχή μας έτσι ώστε να δημιουργήσει πλούτο και αυτό.

Το ΚΕΥΓ να παραμείνει στην Άρτα, είναι ένα αίτημα της περιοχής και παραμένει. Και θα ‘θελα να δείτε προσωπικά εσείς το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου Παπακώστα το οποίο είναι ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο, δεν χρησιμοποιείται και είναι στα όρια του σχεδίου πόλης της Άρτας και είναι πολύ καλό σαν στοιχείο, σαν έκταση έτσι ώστε εκεί μέσα να αναπτυχθούν πάρα πολλές δραστηριότητες προς το καλό των κατοίκων. Θα ήθελα λοιπόν να δεσμευτείτε και αν μπορείτε να βάλετε το χέρι σας ούτως ώστε αυτό το αίτημα να ικανοποιηθεί, το οποίο είναι νομίζω απ’ το 2003, μας το είχε υποσχεθεί ο κύριος Βενιζέλος".

3 σχόλια:

  1. καλά ο δήμαρχος τις έδωσε τις λίστες, εσύ τι εγινε τις έδωσες τις φωτογραφίες και τα βίντεο απο την "επίσκεψη";
    σου παν μπράβο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μπράβο μου είπανε και με κεράσανε και ουισκάκι και γλυκό με τρατάρανε...
    Όλα κι όλα, δεν έχω κανένα παράπονο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναι και θα μεινετε ολοι μαζι με τις λιστες τις φωτογραφιες και τα π----- στο χερι γιατι λεφτα μπορει να υπαρχουν για ολα αυτα αλλα τα τρωνε αλλοι!!!ελεος και η μαλακια εχει ορια αλλα του δημαρχου δεν συγκρινεται τελικα!!!!ολα για το φαινεσθαι...και ο γιωργακης θα τρεξει να τα κανει ολα...ναι....το ειχε μεγαλη εννοια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...