Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

Δηλώσεις του Δημήτρη Τάτση για την επίσκεψη Παπανδρέου...

Σήμερα λοιπόν, Παρασκευή 29 Ιουλίου, θα βρίσκεται στην Άρτα ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος απόΥπουργούς, υφυπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες....
Γύρω στις 11:00 το πρωί, θα είναι στο ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ, όπου θα δεχτεί σε κλειστή σύσκεψη τους φορείς της περιοχής με τους οποίους θα συζητήσει προτάσεις ανάπτυξης για το νομό.
Ακολουθούνε δηλώσεις του γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Άρτας, του Δημήτρη Τάτση:

«Η σύσκεψη είναι κλειστή όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά γιατί πρέπει να γίνει μια ουσιαστική δουλειά για την ανάπτυξη της περιοχής της Άρτας που όπως γνωρίζετε είναι οικονομικά απ’ τις ασθενέστερες περιοχές στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» δήλωσε ο γραμματέας.

«Υποδεχόμαστε τον Πρωθυπουργό της χώρας Γιώργο Παπανδρέου και καλούμε τα μέλη, τους φίλους αλλά και τους πολίτες της Άρτας να έρθουν στην υποδοχή. Θεωρούμε ότι εμείς και σαν φορέας κομματικός αλλά και οι βουλευτές του Νομού, και η Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος και οι άλλοι φορείς της περιοχής μας έχουμε υποβάλει αναπτυξιακές προτάσεις, ο Πρωθυπουργός έχει υπ’ όψιν του αυτά τα πράγματα και θεωρούμε ότι είναι μια καλή ευκαιρία να ακούσει ο ίδιος από πρώτο χέρι, από τους ίδιους τους φορείς αυτά τα οποία θα πρέπει να συζητηθούν προκειμένου να υπάρξει αυτή η πολυαναμενόμενη ανάπτυξη του τόπου μας. Θεωρούμε ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για όλους και για το Νομό μας να πάει μπροστά ο τόπος μέσα από τον φορέα που λέγεται Πρωθυπουργός της χώρας».

Για την περίπτωση ο κ. Παπανδρέου να επισκεφθεί και κάποια άλλα σημεία ή φορείς της περιοχής ο κ. Τάτσης ανέφερε: «Το πρόγραμμα προς το παρόν δεν έχει κάτι άλλο γιατί είναι και «σφιχτό». Θα διαρκέσει γύρω στις 3-4 ώρες η σύσκεψη, γιατί όπως σας είπα ο Πρόεδρος και Πρωθυπουργός της χώρας θέλει πάντα ν’ ακούει πρώτα τους παριστάμενους και μετά αυτός να εκφράζει την άποψή του. Στη συνέχεια θα φύγει με το επιτελείο του για την Αθήνα. Το επιτελείο του θα είναι Υπουργοί οι οποίοι έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη δηλαδή το Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Υποδομών, το Αγροτικής Ανάπτυξης, το Περιβάλλοντος. Ακριβώς δεν έχει διαμορφωθεί το πρόγραμμα ακόμα. Ακόμα συζητάμε γι’ αυτό το θέμα στην Αθήνα και πιστεύω το μεσημέρι θα έχει κλείσει».

Για το τι θα πρέπει να περιμένουμε ως νομός από την επίσκεψη του πρωθυπουργού και αν αυτή πρόκειται να συνοδευτεί και από κάποιες ανακοινώσεις για το ΞΕΝΙΑ ή για άλλα θέματα που εκκρεμούν στην περιοχή ο κ. Τάτσης είπε: «Αυτό δεν το ξέρω, το αφήνω στα χείλη του πρωθυπουργού που θα ‘ναι τα το πιο επίσημα της χώρας μας. Η Άρτα έχει πάρα πολλές προοπτικές ανάπτυξης. Κατ’ αρχής έχει τον πλουτοπαραγωγικό χώρο που λέγεται Αμβρακικός κόλπος, έχει τα βουνά της Ηπείρου, έχει τον κάμπο άρα λοιπόν έχει πάρα πολλές δυνατότητες ανάπτυξης και είναι στο χέρι μας αλλά και στο χέρι των κυβερνώντων να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση».

Η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου δεν είναι αιφνίδια σύμφωνα με τον κ. Τάτση αλλά είναι εντάσσεται στο πλαίσιο των επισκέψεων που συνηθίζει να πραγματοποιεί σε πρωτεύουσες νομών. Ειδικότερα ο κ. Τάτσης ανέφερε: «Ο Πρόεδρος και Πρωθυπουργός της χώρας έχει επιβάλει ένα πρόγραμμα στο οποίο επισκέπτεται κάθε φορά κάποιες πρωτεύουσες νομών. Τώρα ήταν η σειρά της πόλης μας. Είχε πάει στο Ναύπλιο όπως ξέρετε σε μια επιτυχημένη σύσκεψη εκεί, παλιότερα πριν από έναν-δύο μήνες περίπου είχε πάει στη Λευκάδα άρα είναι στα πλαίσια αυτών των επισκέψεων».

ΚΕΝΤΡΙ: Πολύ μυστικοπάθεια πάντως για το τι ακριβώς θα κάνει αυτό το 4ωρο ο ΓΑΠ...
Θα κάτσει όλες τις ώρες ταμπουρωμένος στο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ;
Θα κάνει εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο;
Θα επισκεφτεί την Παρηγορήτισσα ή κάποιο άλλο βυζαντινό μνημείο;
Θα πάει στον Αμβρακικό κόλπο;
Κανένας δεν ξέρει ή μάλλον κι αν ξέρει, δεν το λέει...
Απ' ό,τι φαίνεται, η Αθήνα τα κανονίζει όλα και απλά ανακοινώνουνε στους Αρτινούς τι θα γίνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...