Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Light αυτόφωρο και ιδιωτική "εφορία"...


Σε μια πιο «χαλαρή» εκδοχή του μέτρου της σύλληψης επ’ αυτοφώρω όσων χρωστούν αλλά δεν πληρώνουν την εφορία τους, οδηγείται σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση.
Πριν καν στεγνώσει το μελάνι με το οποίο γράφτηκε, ετοιμάζονται αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Το όριο των 5.000 ευρώ, για όποιον δεν πληρώνει για 4 μήνες το χρέος που έληξε και πρέπει να καταβληθεί άμεσα, κρίνεται υπερβολικά χαμηλό.
Επί της ουσίας κινδυνεύουν να μπουν αμέσως φυλακή από 1ης Αυγούστου 120.000 φορολογούμενοι, που χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ. Έτσι εξετάζεται το όριο να πάει στις 10.000 ευρώ ή και ακόμη περισσότερα.
Ανοιχτό παραμένει όμως πώς θα εφαρμοστούν η άρση απορρήτου των φορολογουμένων, από τους ιδιώτες ελεγκτές που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο, όπως επίσης και αν θα ισχύσουν από το καλοκαίρι κιόλας ή αργότερα, οι μεγάλες περικοπές έως 50% στα επιδόματα του δημοσίου.
το διάβασα εδώ...
Εγώ άλλο δεν καταλαβαίνω: Ας πούμε ότι το όριο πάει στα 10.000 ευρώ (αυτά δεν είναι όρια, λάστιχα είναι!!!) και αυτός που τα χρωστάει, πχ ένας έμπορος έχει πέσει έξω, έχει βάλει λουκέτο, χρωστάει παντού, δεν έχει να τα δώσει, βρε αδερφέ...
Τι θα γίνεται τότε, θα τον κλείνουνε φυλακή, για να τον αποτελειώσουνε;
Και γιατί να μην κλείνουνε φυλακή και αυτούς που δεν πληρώνουν την επιστροφή ΦΠΑ, ας πούμε;
Και γιατί να μην κλείνουνε φυλακή και αυτούς που παρακρατάνε ποσά που πρέπει να πληρωθούνε σε δικαιούχους (εργολάβους, προμηθευτές δημοσίου κτλπ);

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...