Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ένα πολύ καλό βιβλίο ενός συμπατριώτη μας...

«Κι έπειτα, τι έγινε αν κινδυνέψεις; Αυτό που νιώθεις µπορείς και πρέπει να το ζήσεις έτσι όπως είναι. Με το φόβο του. Γιατί αυτό ολοκληρώνει το αίσθηµα, τον έρωτα, το πάθος. Αν δε φοβάσαι τίποτα κι αν δεν ακούς την καρδιά σου να χτυπάει και να ακούγεται έξω από το στήθος σου, δε ζεις τη στιγµή. Κι αυτό το χρωστάς στον εαυτό σου».

Δεκαετία του πενήντα! Σε μια κοινωνία που αλλάζει δραματικά, μετά τα γεγονότα της κατοχής και του εμφυλίου πολέμου, μια οικογένεια ξεκινά από την Άρτα, μαζί με χιλιάδες άλλους ανθρώπους, για να βρει μια καλύτερη τύχη στην Αθήνα.
Από μικρό παιδί, ο Περικλής αρχίζει τον αγώνα της επιβίωσης, κυνηγώντας παράλληλα το όνειρο, που θα τον έβγαζε από τη μιζέρια της μεταπολεμικής Ελλάδας. Καθώς γνωρίζει για πρώτη φορά την αδικία, την αυθαιρεσία, το άδικο, η απόφασή του να αλλάξει τη μοίρα του και να μείνει άνθρωπος γιγαντώνεται.
Ο ερχομός του στη Θεσσαλονίκη αποτελεί τη μεγαλύτερη έκπληξη. Στην πόλη αυτή, την περίοδο της δικτατορίας, θα γνωρίσει, μέσα σε έναν αξεδιάλυτο δεσμό, τη ζωή, το θάνατο, τη γυναίκα, τον έρωτα αλλά και μια άλλη Ελλάδα, που αγνοούσε ότι υπάρχει.
Πολλά χρόνια αργότερα, μέσα από διαρκείς ανατροπές και απογοητεύσεις, θα φτάσει στο τέλος του ταξιδιού. Θα είναι, όμως, αυτό που ονειρεύτηκε;


Ο Λευτέρης Παπακώστας είναι ιστορικός-φιλόλογος. Κατάγεται από τη Σκουληκαριά της Άρτας. Γεννήθηκε στο Κομπότι. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή της Θεσσαλονίκης και δίδαξε ως φιλόλογος σε πολλά σχολεία της χώρας και για πολλά χρόνια στο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων. Υπήρξε για πολλά επίσης χρόνια παρουσιαστής στην κρατική τηλεόραση, στην εκπομπή «Δημοτικά Τραγούδια και Χοροί».
Δημοσίευσε πληθώρα άρθρων και δοκιμίων στον Τύπο και έκανε σειρά διαλέξεων με θέματα της νεότερης ελληνικής ιστορίας, που αποτελούν και το βασικό αντικείμενο των μελετών του. Μέχρι το 2009 διετέλεσε διευθυντής στο Γενικό Λύκειο Πεντέλης.
Το 2007 δημοσίευσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο 50 Κείμενα Ζητούν Παραλήπτη από τις εκδόσεις «Ατέρμονο».
Σήμερα ασχολείται με τη συγγραφή και την έκδοση βιβλίων.

Αθήνα 2010
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 383
Τιμή: Το βρήκα στις Εκδόσεις Λιβάνη με € 16,05.
Δεν μου φάνηκε ακριβό και το παράγγειλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...