Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Αλβανική πρόκληση: "Η Κύπρος είναι τουρκική!"

Πρόκληση στον ελληνισμό, αλλά και παράβαση των κανόνων της UEFA και της FIFA που απαγορεύει πολιτικά συνθήματα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, χαρακτηρίζεται από τη Λευκωσία η ενέργεια των Αλβανών «φιλάθλων» να υψώσουν την τουρκική σημαία σε ποδοσφαιρικό αγώνα της Σκεντερμπέου με το ΑΠΟΕΛ.

το είδα εδώ, που το πήρε από εδώ...


Τι σημαίνει όμως Σκεντερμπέου και ποια είναι η Γκόρτσε, η έδρα της ομάδας, όπου έγινε ο αγώνας;

Από το όνομα της ομάδας καταλήγουμε στον Σκεντέρμπεη ο οποίος θεωρείται σήμερα από τους Αλβανούς ως ο εθνικός τους ήρωας. Η προσωπικότητα και η ιστορία όμως του Σκεντέρμπεη αποκρύπτεται από τους σημερινούς Αλβανούς.
Ο Σκεντέρμπεης ονομαζόταν Γεώργιος Καστριώτης και ήταν γιος Χριστιανικής οικογένειας ο οποίος απήχθη από τους Τούρκους κατά τη γνωστή διαδικασία του παιδομαζώματος. Από τον Σουλτάνο του δόθηκε η ονομασία Σκεντέρ, όνομα το οποίο οι Αραβικοί λαοί χρησιμοποιούν για τον Μέγα Αλέξανδρο. Επιπλέον του δόθηκε το αξίωμα του Μπέη.
Ως αξιωματικός πλέον του τουρκικού στρατού πολέμησε στις διάφορες εκστρατείες όμως το 1443 η συνείδηση του δεν τον άφησε να πολεμήσει κατά των Σλάβων (αφού και ο ίδιος καταγόταν από τη σλαβική φυλή των Γκέκιδων που ζούσαν στην περιοχή της σημερινής Αλβανίας).
Επέστρεψε στον Χριστινισμό και ένωσε όλες τις φυλές που ζούσαν στην περιοχή της Νότιας και Κεντρικής σημερινής Αλβανίας (τότε δεν υπήρχε Αλβανία αλλά κατασκευάστηκε μετέπειτα) εκστρατεύοντας κατά των Τούρκων.

Πάμε τώρα να δούμε και την έδρα της ομάδας την Γκόρτσε, η οποία δεν είναι καμιά άλλη παρά η ελληνική Κορυτσά, στην οποία ζουν ακόμη Έλληνες παρά τις λυσσώδεις προσπάθειες της Αλβανικής κυβέρνησης να τους εκτοπίσει και να αλλάξει τη θρησκευτική τους και εθνική τους συνείδηση.
Οι Έλληνες που ζουν στις πόλεις και στα χωριά της Βορείου Ηπείρου παρομοιάζονται πολύ εύστοχα με τους Κύπριους εγκλωβισμένους. Γιατί παρά τις διώξεις, τους φόνους, τις κλοπές, τον ψυχολογικό πόλεμο, την στέρηση δικαιωμάτων αυτοί επιμένουν να παραμένουν στις εστίες τους κρατώντας άσβεστο τον Ελληνισμό σε χώματα Ελληνικά!
Ψάξτε για τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμάρα γιατί τολμούσε (!!!) να μιλά Ελληνικά.
Ψάξτε για την ανατίναξη τσιμεντένιου Σταυρού (15 μέτρα ύψος και 3 μέτρα πλάτος) που ήταν τοποθετημένος κοντά στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο χωριό Τζάρα, των Αγίων Σαράντα...
Ως γνωστό η Βόρειος Ήπειρος απελευθερώθηκε 3 φορές από τον Ελληνικό στρατό (Βαλκανικοί, Α΄ και Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος) αλλά τρεις φορές επιστράφηκε από τους ισχυρούς στο κράτος της Αλβανίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...